L’off porteny i el teatre documental, protagonistes de l’OffLaVillarroel del 2018 ( a partir del 13 de març)

L’off porteny i el teatre documental, protagonistes de l’OffLaVillarroel del 2018

El pròxim 13 de març La Villarroel engega nova edició del cicle l’OffLaVillarroel amb dues propostes que tracten temes d’actualitat des d’un punt de vista crític que connecten directament amb l’espectador actual: d’una banda, Inestable , una comèdia sobre l’angoixa existencial de la companyia argentina Sutottos; i, d’altra banda, Mos Maiorum , una anàlisi profunda sobre les crisis migratòries.
El cicle l’OffLaVillarroel és una aposta de la directora artística de la sala, Tania Brenlle, que va iniciar-se l’any 2015 amb la voluntat d’obrir els diferents espais de la sala a companyies que presenten espectacles amb un format singular i que es desenvolupen en paral·lel a la programació estable de La Villarroel. Després de tres edicions, el cicle s’ha consolidat com a via de suport a la nova creació nacional i llatinoamericana.

 

Inestable , el nou fenomen de l’off porteny creat per  la companyia Sutottos, arriba a La Villarroel a partir del 13 de març. El muntatge, que va guanyar el premi al millor espectacle de la Bienal de Arte Joven de Buenos Aires el 2016, analitza des d’una perspectiva naïf i divertida la por i els seus derivats: paranoies, fòbies, obsessions i ansietats.

ddf929b7-d290-420b-9b65-9a6e92068ccb (1)

Des de l’any 2000 més de 30.000 persones han mort al Mediterrani. Una allau de persones que no para de créixer i que estan suficientment desesperades per arriscar la seva vida un cop i un altre per arribar a terres europees.
Ireneu Tranis, Alba Valldaura i Mariona Naudín posen veu a aquesta tragèdia a Mos Maiorum, una producció de l’Antic Teatre en coproducció amb CAET – TNT que inicia funcions el pròxim 9 d’abril.
Mos Maiorium – Del 9 d’abril al 13 de maig