L’Orquestra Camera Musicae presenta el CD : Un conte de Nadal amb música d’Albert Guinovart

L’Orquestra Camera Musicae presenta el CD

Un conte de Nadal amb música d’Albert Guinovart

portada-cd-un-conte-de-nadal-14938

•La formació tarragonina s’uneix al Cor Infantil Amics de la Unió en un treball que també inclou la Suite Nadalenca del mateix autor
•La sortida d’aquest CD coincideix amb la posada a la venda de les entrades de la tercera temporada de concerts de l’orquestra al Palau de la Música Catalana

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de la demarcació de Tarragona presenta el treball discogràfic Un conte de Nadal, amb música original d’Albert Guinovart i lletres de les cançons de David Pintó Codinasaltas a partir del text de Charles Dickens. Aquest enregistrament, dirigit per Tomàs Grau, s’ha realitzat en col·laboració amb el prestigiós Cor Infantil Amics de la Unió de Granollers, que dirigeix Josep Vila Jover. El volum, editat pel segell La Mà de Guido, també inclou l’obra Suite Nadalenca del mateix Guinovart, un autor vinculat amb Camera Musicae atès que va ser-ne l’artista resident durant tres temporades.

Tal i com apunta el crític Xavier Chavarria en les notes que acompanyen aquest volum, «Un conte de Nadal és una obra molt estimulant i alhora exigent, feta a mida dels peticionaris, però que passarà a formar part sens dubte del gran repertori canònic i de qualitat per a cors de veus blanques». Chavarria també apunta les virtuts de la suite de Guinovart, que considera «una altra joia coral de l’autor».

Un conte de Nadal es va enregistrar els dies 10, 11 i 12 de gener de 2014 a la Sala Francesc Tarafa de Granollers. La presa de so i el muntatge han anat a càrrec de Santi Barguñó i Hugo Romano.

El CD té un preu de venda de 12€ i es pot adquirir als concerts de l’OCM o bé sol·licitant-lo a través del següent correu electrònic:

info@orquestracameramusicae.com

Posada a la venda dels concerts a Barcelona

Coincidint amb la sortida d’aquest disc nadalenc, l’Orquestra Camera Musicae ha posat a la venda les entrades dels cinc concerts que realitzarà al Palau de la Música Catalana la primavera vinent, en la que serà la seva tercera temporada de concerts de producció pròpia a Barcelona.

La temporada de l’OCM al Palau l’obrirà la pianista Judith Jáuregui com a solista el proper 28 de març, a les 18h, a la Sala de Concerts, sota la batuta de Tomàs Grau.

El detall dels concerts programats enguany són:

3a temporada de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana

Concert 1: dissabte 28 de març de 2015, 18h, Sala de Concerts: LA CINQUENA DE BEETHOVEN i JUDITH JÁUREGUI. Obres de Beethoven – Judith Jáuregui, piano – Tomàs Grau, director

Concert 2: dilluns 27 d’abril de 2015, 19h, Sala de Concerts: FRAGMENTS i ESCENES DE MUSICALS (Concert extraordinari, fora d’abonament). Obres de Guinovart – Cor Jove de l’Orfeó Català – Albert Guinovart, piano i direcció – Esteve Nabona, director

Concert 3: divendres 22 de maig de 2015, 20.30h, Petit Palau: EL AMOR BRUJO 1915-2015. Falla i la influència de París. Obres de Falla, Ravel i Debussy – Tomàs Grau, director

Concert 4: diumenge 14 de juny de 2015, 18h, Petit Palau: LA SIMFONIA CONCERTANT. Obres de Mozart, Atterberg i Grieg. Oleguer Beltran, concertino-director – Joaquín Riquelme, viola

Concert 5: dijous 16 de juliol de 2015, 20.30h, Sala de Concerts: DE CATALUNYA AL MÓN – Marta Mathéu, soprano – Albert Guinovart, piano – Tomàs Grau, director

El preu de les entrades és de 25€ i 20€ en el cas de la Sala de Concerts i de 15€ en el cas del Petit Palau. Consulteu descomptes i abonaments a través del web del Palau de la Música Catalana: http://www.palaumusica.cat

Sobre l’OCM

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de la demarcació de Tarragona, fundada l’any 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques. El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari.

D’ençà de la temporada 2008-09, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, on compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i de nous compositors.

L’Orquestra va iniciar la temporada 2009-2010 el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, vigent en l’actualitat.

L’OCM ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic i ha estat seleccionada per participar en cites de la importància del San Miguel Mas i Mas Festival, el Festival de Música de Llívia, el Festival Interludi de Calonge, el Festival Internacional de Sabadell, el Festival Internacional de Cambrils, el Festival Internacional d’Altafulla o el Festival de Rialp, entre d’altres. Així mateix ha actuat en sales de concert com L’Auditori de Barcelona, el Teatre Principal de Maó i el Palau de la Música Catalana, on produeix la seva pròpia temporada de concerts d’ençà de la temporada 2012-2013. L’OCM també desenvolupa una temporada de concerts pròpia al Teatre Tarragona i al Teatre Fortuny de Reus.

De manera paral·lela a la seva activitat concertística, l’OCM ha enregistrat els discs Mediterráneo i Un conte de Nadal, i prepara diversos enregistraments, entre els quals destaca el de l’òpera Alba Eterna, del pianista i compositor Albert Guinovart, i el d’Estrenes de l’OCM, on quedaran reflectits tots els encàrrecs realitzats per la formació tarragonina al llarg d’aquests anys.

Des del seu inici, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada de concerts 2012-13 el flautista Claudi Arimany exerceix el rol d’artista en residència. A partir d’aquesta temporada 2014-15, Jordi Mora és el principal director convidat de la formació.

L’Orquestra Camera Musicae compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de la Diputació de Tarragona, el patrocini de Repsol i de la Fundació Privada Mútua Catalana, i la col·laboració del Port de Tarragona. És membre de l’Associació Catalana d’Orquestres Professionals.

Web oficial: www.orquestracameramusicae.com