Música

Marabunta, l’espectacle més esbojarrat de Guillem Albà es presenta en una nova dimensió al cicle ESCENES de L’Auditori (18 de març)

Marabunta_57901Marabunta, l’espectacle més esbojarrat de Guillem Albà es presenta en una nova dimensió al cicle ESCENES de L’Auditori

Marabunta es vestirà de gala en una funció molt especial amb cameos de luxe com Sol Picó, Jango Edwards, Txarango i Aina Clotet

La Marabunta està d’aniversari i Guillem Albà i la seva tropa de músics han trobat en el cicle ESCENES de L’Auditori la millor opció per celebrar-ho sense estar-se de res. Per això han ideat Marabunta & Friends una funció única i irrepetible amb un format inèdit que el proper 18 de març farà tremolar la Sala 2 Oriol Martorell. Al show de clown enèrgic i energètic, catapultat per la millor música en directe amb La Marabunta s’hi sumaran sorpreses i aparicions de celebritats del teatre, la música i la dansa com Sol Picó, Jango Edwards, Txarango o Joan Garriga i algunes sorpreses més. I és que tot és poc per celebrar dos anys de gira, més de 150 funcions, 50.000 espectadors i 10 anys de vida de la Cia. Guillem Albà.

Aquesta Marabunta & Friends que se celebrarà dins les ESCENES de L’Auditori serà, a més, el tret de sortida de La Marabunta 2016 Tour, una gira que recorrerà la península sencera durant tot l’any escampant el missatge vitalista d’aquesta meravellosa bogeria. Amb Marabunta el cicle ESCENES de L’Auditori, que posa en diàleg la música i les arts escèniques, arriba al seu equador. Les properes cites seran les Nits del Caballo Bailador (1, 2 i 3 d’abril) amb Za!, Sara Fontán, Cabo San Roque, Clara Tena, Natalia Jiménez i Victoria Macarte i Circ Pistolet & Seis Pájaros de Un Tiro. Incert (27, 28 i 29 de maig).

Més sobre Marabunta
Marabunta és bogeria. És descontrol amb classe. No voler despentinar-se, i acabar perdent els pantalons. Però amb un somriure a la cara. Marabunta és un espectacle de Guillem Albà i The All In Orchestra. Sketch a tempo matemàtic. A l’escenari els artistes lluiten perquè res no s’entengui. Cançons pròpies. Gags absurds. Cabaret. Res no té sentit i tot és possible. Cap ordre establert. És el caos del pallasso. Improvisació: sortir i jugar. Divertir-se passi el que passi, i qui sap què passarà avui. I demà. I demà passat. Això és la selva. Voleu riure? Esteu convidats.

Dalt de l’escenari la bogeria experta d’un jove clown a punt d’explotar. Guillem Albà. Mira’l. És ell. Ja és aquí. Té classe i zero dignitat. No la vol per res, i la regala a qui la vulgui. Serà millor que no us cordeu els cinturons. Ell és boig i capaç de tot. Més enrere, sis siluetes retallades. Tocant-la amb seguretat i repartint bon joc al mig del camp. La Marabunta. Dits ràpids. Sang calenta. Capaços de domesticar qualsevol estil musical que se’ls posi per davant. Sumen background i multipliquen el joc. Són talent madurat i know-how. Són alçada, pes i planta. I mai guarden un as a la màniga. All in.

Marabunta ha rebut diversos reconeixements des que es va estrenar. Destanquen el Premi del Públic de La Mostra d’Igualada 2015, el Premi del Públic de la Fira de Titelles de Lleida 2014 i el Premi del Públic de la Mostra Santa Eugènia 2014

Més sobre ESCENES a L’Auditori

La segona temporada d’ESCENES va començar el passat mes de desembre amb la reposició de l’espectacle El Clown Leandre i els Barcelona Clarinet Players repetint el sold out aconseguit durant la seva estrena el 2014. Al gener va ser el torn de . Café d’Automne protagonitzat per la ballarina Claire Ducreux i la cantaora Mayte. Un univers de petits moments i encontres de diferents personatges situats en un parc un dia de tardor que també va aconseguir penjar el cartell d’entrades exhaurides. La Companyia Bratislava ens va acostar després al teatre musical. Van estrenar a L’Auditori l’adaptació catalana de l’opereta còmica La vie parisienne, de Jacques Offenbach. Un musical de petit format i una crítica satírica a la vida burgesa i al turisme de masses, escenificada ara a la Barcelona del segle XXI que porta per títol Oh My God Barcelona!. Després de Marabunta & Friends arribarà la dansa a l’abril amb les Nits del Caballo Bailador. L’Auditori acollirà en primícia les primeres Nits del Caballo on es combinarà la música de ZA! i la violinista Sara Fontán, les màquines sonores de Cabo San Roque, així com amb tres joves talents de la dansa actual: Clara Tena, Natalia Jiménez i Victoria Macarte.. Al maig serà el torn d’ Incert, del Circ Pistolet, guardonat als Premis Zirkòlika 2014 (Gran Premi BBVA i millor director), que es presentarà en tres úniques funcions, amb la música en directe de Víctor Morató i Seis Pájaros de un Tiro. Sis siluetes que recorren l’escenari buscant una identitat col·lectiva davant de la incertesa i el no ser. Un espectacle d’equilibris acrobàtics que deixarà sense alè als més petits i sorprendrà als més grans pel seu llenguatge.

La temporada 14/15 L’Auditori va iniciar la programació ESCENES amb la voluntat de crear espectacles singulars que partint sempre de la música dialoguessin amb altres arts escèniques i disciplines artístiques. La proposta va ser un èxit de públic i va rebre molt bones crítiques. L’espectacle Sifonòfor de la companyia Animal Religion, produït i estrenat per ESCENES, ha sigut guardonat aquest any amb el Gran Premi BBVA dels Premis Zirkòlika 2015 i el Premi Ciutat de Barcelona. També han rebut aquest reconeixement el duet de rock experimental ZA! que visitarà ESCENES a l’abril.