Maria Rovira Trànsit & Cuba (20 de juliol)

Maria Rovira

Trànsit & Cuba

La ballarina i coreògrafa catalana de dansa contemporània ha treballat sovint a Cuba, on ha creat coreografies i ha col•laborat amb companyies de prestigi com la que ara l’acompanya.

 

transit_cuba_babbel_2.0_foto_jose_v._gavilondo_y_jorge_v._gavilondo_a_1

 

 

 

 

 

 

 

S’ha fet especialment coneguda en el món de la dansa contemporània per la seva feina al capdavant de Trànsit Dansa, però Maria Rovira ha voltat per escenaris de tot el món i ha tingut una relació especialment intensa amb Cuba, on ha creat coreografies per al Ballet Nacional de Cuba o per a formacions tan destacades com l’Acosta Danza. Carlos Acosta és un dels ballarins cubans més coneguts i l’any passat va crear la seva pròpia companyia de dansa contemporània, que es presentarà enguany al Festival Castell de Peralada. Alguns dels ballarins cubans convidats formen part d’aquesta nova empresa artística i interpreten ara un seguit de peces coreogràfiques que deixen constància de la connexió cubana de Maria Rovira.

El programa comença amb El cruce sobre el Niágara, una obra de Marianela Boán, que és una de les coreògrafes més destacades de Cuba i l’artista invitada de Maria Rovira. Veurem després un fragment d’El salt de Nijinsky, una obra de Maria Rovira creada amb Trànsit Dansa per al Grec 2007 Festival de Barcelona i amb una música de Javier Gamazo i Marc Álvarez que barreja elements clàssics i contemporanis. La peça, que s’inspira en una famosa fotografia del ballarí Vaslav Nijinsky fent un salt espectacular en l’època en què estava internat en un sanatori mental, indaga en els misteris de la memòria i el significat metafòric del salt. La festa coreogràfica continua amb el solo femení Impronta i amb Babbel 2.0. Aquesta última és una creació de Maria Rovira per a l’Acosta Danza que mostra amb el llenguatge del moviment com, en un món on estem sobreexposats a la informació, cada cop estem menys comunicats.

Una coproducció del Grec 2017 Festival de Barcelona i Maydab Performance SL. 

Amb la col·laboració de CREA.

El dijous, 20 de juliol, després de la funció, s’organitza una conversa amb Maria Rovira, coreògrafa de l’espectacle

Artista convidada
Marianela Boán
Interpretació
Aina Gargallo, Iván Amaya

El cruce sobre el Niágara

Coreografia
Marianela Boán
Música
Olivier Messiaen
Vestuari
Leandro Soto
Il•luminació
Carlos Repilado

El salt de Nijinsky

Coreografia
Maria Rovira
Música
Javier Gamazo, Marc Álvarez

Impronta

Coreografia
Maria Rovira
Música
José Peón

Babbel 2.0

Coreografia
Maria Rovira
Música
Salvador Niebla
Disseny del vestuari
Vladimir Cuenca
Disseny de la il•luminació
Pedro Benítez

Dades

Aquesta activitat forma part de l’itinerari Grec_Selecció
Dansa
Data d’inici
20/07
Data de finalització
21/07
Espai
Mercat de les Flors – Sala Maria Aurèlia Capmany
Horari
20 h
Preu
24 €