Més música a SALA BCN – Música al Castell de Montjuïc

LA MÚSICA EN DIRECTE SEGUEIX SONANT  A SALA BARCELONA AL CASTELL DE MONTJUÏC 

  
Dijous doble concert de Mourn i Chaqueta de Chándal 

Divendres tindrem el directe de Playback Maracas i Olympic Flame acompanyats del DJ O.D.O.O.

Dissabte Yawners i Pinpilinpussies amb la sessió de DJ Amable

Tanquem la setmana amb el concert de Queralt Lahoz i Lil Russia & JAHZZMVN 
 i a The Rigodonians per amenitzar la vetllada
Barcelona, 11 d’agost de 2020.- Sala Barcelona – Música al Castell de Montjuïc portarà quatre concerts aquesta setmana, de dijous a diumenge al Pati d’Armes.  

Dijous 13 d’agost. MOURN + CHAQUETA DE CHÁNDALMourn eren adolescents quan van captar l’atenció amb el seu àlbum debut homònim de 2015. El jove trio català que ha girat 4 vegades pels EUA, el Canadà, Europa i el Japó fan parada en Sala Barcelona per presentar Algun tema del seu nou disc, com el single d’avançament ‘Call You Back’. Veniu a descobrir les noves melodies enganxoses d’indie rock, brillants harmonies vocals assolellades i guitarres pròsperes i la seva intacta ironia segell propi de la banda.Chaqueta de Chándal són Alfonso, Natalia i Guillem. Jugant al ping-pong una matinada de moltes a la plaça Joanic van decidir muntar un grup de música. Aquest grup de música. Es diuen moltes coses de Chaqueta de Chándal com ara que: per a l’edat que tenen encara li foten bastant canya. Que la seva música és un encreuament ortopèdic entre Neu!, la Polla Records i los Brincos. I que, encara que les seves lletres tinguin un pòsit d’adolescent rebotat, expressen honestament les seves idiosincràsies, i que en el fons són bona gent.

Divendres 14 d’agost. PLAYBACK MARACAS + PLIMPYC FLAME + DJ O.D.O.O.Després de presentar el seu primer disc en els principals festivals de la península, Playback Maracas tornen a la càrrega per presentar els seus nous i festius temes. Per a aquesta nova etapa, Álex Pérez i Eloi Martínez han acceptat en adopció al seu benvolgut saxofonista i multi-instrumentista Julián Álvarez per a convertir-se oficialment en trio.Olympic Flame venen amb el seu últim EP sota el braç, ‘Thalassa’ que els portarà a ciutats com Madrid i Castelló i els permetrà obrir per a Giorgio Moroder al Festival de Pedralbes. Olympic Flame busca, creix i s’expandeix amb el pas el temps, són exploradors per naturalesa. És per això que a dia d’avui els podem descobrir amb un set completament renovat, format únicament per sintetitzadors, obrint-se així a la seva part més visceral i visual.

Dissabte 15 d’agost. YAWNERS + PINPILINPUSSIES + DJ AMABLEYawners és el projecte de la guitarrista i compositora Elena Nieto. ‘Just Calm Down’, és el seu àlbum de debut on Nieto explora la sonoritat més pop i contundent dels 90s. Es deixa influenciar tant per clàssics com Weezer, Pavement o The Breeders com per contemporanis com Japandroids, Snail Mail o Waxahatchee. Yawners ha girat per cada racó d’Espanya i també per Europa i els EUA, ara passen per Sala Barcelona per a oferir el seu explosiu directe i els seus hits que s’han convertit en himnes per a cantar a ple pulmó.Raquel i Ane, o el que és el mateix, Pinpilinpussies, presenten a Sala Barcelona el seu primer LP titulat ‘Fuerza 3’. Un total de nou cançons que continuen mantenint la puresa d’unes lletres basades en vivències i emocions pròpies que prenen com a referència diferents gèneres que van des del pop fins al punk, des de la balada fins al pogo. Estructures canviants, una mica de noise i foscor però sense deixar de costat sons més pop. «Rotllo Lo-Fi. Una mica de Sleater-Kinney, una mica de Bikini Kill, però més chill. Afegeix-li una mica de Courtney Barnett. Garage-pop amb actitud post-punk.»

Diumenge 16 d’agost. QUERALT LAHOZ + LIL RUSSIA & JAHZZMVN + THE RIGODONIANSQueralt Lahoz és una jove cantant de Santa Coloma de Gramanet, nucli de migració andalusa on va emigrar gran part de la seva família de Granada. Va aprendre a parlar cantant a l’oïda de la seva àvia Maria, que li demanava que cantés coples, flamenc, boleros a casa, on sempre sonava la ràdio. Al novembre va estrenar ‘1917’, el seu primer EP amb 5 cançons que barregen flamenc i sons urbans on desafia convencionalismes amb una veu capaç de transmetre la força i la delicadesa pròpia d’una supervivent. La fusió de líriques combatives i feministes de la Montcadenca, Lil Russia, amb les instrumentals explosives del granadí i resident a Sants, Jahzzmvn, apropen el so dels carrers als escenaris, passant pel hip-hop, reggaeton i dancehall. Sons urbans vinguts del barri.The Rigodonians. Un selector, un presentador i dues col·leccions de discs que naveguen entre l’ahir i l’avui de la música amagada en les més inversemblants calaixeres de botigues, mercats i cabines de dj abandonades. Des del Funk fins a la Bossa, passant pel Calypso, Rythm & Blues, Cumbia, Northern Soul, Rap, Salsa, Dancehall… i amb especial atenció als ritmes llatins.

Tots els concerts seran amb el públic assegut. Els grups d’amics i/o familiars que realitzin la compra d’entrades de manera conjunta (en una mateixa operació bancària, fins a un màxim de 8 entrades), podran acomodar-se juntes en les localitats habilitades a l’espai, sempre que arribi tot el grup alhora, ja que és imprescindible que entrin juntes. Si no, no serà possible garantir que estigui el grup junt.
 

PROGRAMACIÓ AGOST: 

13 d’agost – Mourn + Chaqueta de Chándal
14 d’agost – Playback Maracas + Olympic Flame + DJ (O.D.O.O)
15 d’agost – Yawners + DJ Amable + DJ Amable
16 d’agost – Queralt Lahoz + Lil Russia & Jahzzmvn + The Rigodonians
20 d’agost – ’77 playing Black Sabbath + Dra. Feelgood
21 d’agost – Brighton 64 + The Rhythm Treasures  
22 d’agost – La Guapachosa + Balkumbia + DJ Grounchoo
23 d’agost – Nakany Kanté
27 d’agost – Nueva Vulcano + Aliment
28 d’agost – AWWZ (Live) + CARLA + Titi Calor DJ
29 d’agost – Velvet Candles + Los Torontos
30 d’agost – Ladilla Rusa + Pixel de Stael + Pin & Pon DJs
 

Mesures sanitàries a Sala Barcelona

S’articularan els mitjans necessaris per a dirigir els fluxos de públics cap a la taquilla, lloc d’actuació, banys i espais d’ús comú, garantint la no interferència entre sentits d’entrada-sortida / anada-tornada, així com la distància de separació mínima d’un metre entre corredors, sempre que sigui possible, evitant aglomeracions.

Caldrà vetllar pel manteniment de distàncies de seguretat, tant en les taquilles com en els accessos a l’espai. Es col·locaran en les entrades de l’espai, a la disposició del públic, dispensadors de gel hidroalcohòlic, amb activitat viricida. Així mateix, la sortida
del públic, al final dels concerts, ha de realitzar-se de manera escalonada per zones, garantint la distància entre persones.

Durant el procés d’acomodació al Pati d’Armes, s’exigirà al públic l’ús de mascaretes com a mesura complementària, ja que podria ser difícil respectar la distància de seguretat entre espectadors fins estar asseguts. S’acomodarà als espectadors segons
la disponibilitat d’aforament permesa per llei.