MOVUM 2015: Festival Ciència Tecnologia Innovació (del 14 al 30 d´abril)

Novum 2015

El Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació de Barcelona del 14 al 30 d’abril  Disseny Hub Barcelona

Xerrades, maratons, exposicions, documentals, performances, tallers, pop up’s, experiments tecnològics i formats interactius de ciència. Una oportunitat per interactuar amb la ciència, la tecnologia i la innovació.

En aquesta novena edició, la ciència, la tecnologia i la innovació tornen al carrer de la mà dels investigadors, artistes, creadors i emprenedors, i us proposem un programa ple d’activitats per a tots els públics.

L’any 2007 es presentava la primera edició de la Festa de la Ciència des de la Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona. El 2014 es presentava el Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació.

NOVUM el 2015, com a Festival de Ciència, Tecnologia i Innovació es posiciona amb la resta de festivals d’arreu del món.

Treballem per una ciutat que aposta per la creativitat i la innovació, pel coneixement compartit i per crear entorns que permetin l’experimentació, per promoure l’esperit científic i innovador entre els barcelonins i els investigadors, docents, estudiants, emprenedors, creadors, artistes i ciutadans.

 

La Direcció de Creativitat i Innovació de l’Institut de Cultura, per dissenyar i programar les accions dels cinc àmbits del Festival NOVUM, ha comptat amb:

 

Arts i interferències

Tallers, performances i peces artístiques en indrets poc habituals per a la ciència. Us presentarem diferents aspectes de la ciència i de la tecnologia que generen debat, i veurem com les aproximacions artístiques actuen com a catalitzadores de la reflexió. Els projectes que us portarem tenen un ampli reconeixement internacional.

Josep Perelló

Professor Agregat al Departament de Física Fonamental de la Universitat de Barcelona. Lidera OpenSystems-UB, un grup de recerca que proposa la participació ciutadana i les pràctiques artístiques com a maneres diferents de fer ciència.

Tallers, performances i peces artístiques:

Ciència ciutadana

La ciència ciutadana implica la ciutadania en tasques pròpies de la recerca científica. Així l’Oficina de ciència ciutadana de BCNLab treballa per promoure aquestes pràctiques a la ciutat, i us les presentarem en diferents formats perquè pugueu mirar, reflexionar i participar.

Josep Perelló

Professor Agregat al Departament de Física Fonamental de la Universitat de Barcelona. Lidera OpenSystems-UB, un grup de recerca que proposa la participació ciutadana i les pràctiques artístiques com a maneres diferents de fer ciència.

Activitats, conferències i exposicions:

Mostra audiovisual

Els dies 17, 18 i 19 d’abril us presentarem al Disseny Hub Barcelona una selecció dels millors documentals sobre ciència, tecnologia i innovació inèdits a Barcelona. Visions diferents i innovadores sobre temàtiques molt concretes.

Tono Folguera

Productor de cinema de ficció i de no ficció amb més de 35 produccions entre les quals: “Setembres”, “Bucarest”, “Bicicleta, cullera, poma”, “Caracremada”; “Arrugas”, “El Regne de Mr. Edhi”, “Serrat i Sabina”, “Bajarí” i “10.000 km”. Membre de les acadèmies de cinema espanyola i catalana. President de Pro-docs.

El documentals:

NOVUM – PRO

Dos blocs en aquest àmbit, el primer inclou quatre activitats íntimament lligades amb l’educació des primària a la Universitat, amb propostes que vinculen la docència amb el món real en canvi constant.

El segon vol aplicar les resolucions preses en l’àmbit de Recerca i Empresa en la edició 2014, i endegar iniciatives que han de consolidar-se i créixer en aquesta edició de Novum

Paca Ciller

Activista per la cultura científica. Anteriorment ha estat directora del departament de comunicació de la Fundació la Caixa; directora de Relacions Internacionals i de Programes a CosmoCaixa; i directora executiva de l’Associació Europea de Museus i Centres de la Ciència (ECSITE), entre altres posicions.

Activitats/conferències i jornades:

La festa

Els dies 25 i 26 d’abril transformarem el Parc de la Ciutadella en un laboratori per a grans i petits, per viure la ciència, la tecnologia i la innovació en primera persona. Podreu treballar al costat dels investigadors, veure la ciència de ben a prop, descobrir amb la gimcana com la festa continua als museus i moltes coses més.

Dani Jiménez

Físic i divulgador científic especialitzat en l’ús dels experiments com a eina d’estimulació i aprenentatge científic. Ha treballat a TV3, TVE, Catalunya Ràdio i CosmoCaixa. Actualment dirigeix CreaCiència, una empresa de creació en l’àmbit de la ciència.

Benvinguts al Nanomón

graphic-reporting-01