Neix Eat Gaudí, un nou mercat gastronòmic i cultural 19 i 20 d’octubre

Neix Eat Gaudí, un nou mercat gastronòmic i cultural
La Torre Bellesguard, obra d’Antoni Gaudí, acollirà els propers 19 i 20 d’octubre la primera edició d’un nou mercat gastronòmic centrat en el producte gourmet que comptarà també amb activitats paral·leles com ponències, tastos i tallers.

L’oferta gastronòmica representarà tendències actuals, com la cuina veggie, així com una mirada internacional amb la presència de cuines i dolços de tot el món.

Christian Escribà, padrí d’Eat Gaudí, ha dissenyat una experiència gastronòmica especialment pensada per l’espai Torre Bellesguard de la que se’n podrà gaudir durant els dies de la fira.

L’emblemàtica Torre Bellesguard, obra del reconegut arquitecte Antoni Gaudí, és el privilegiat espai on el proper cap de setmana del 19 i 20 d’octubre se celebrarà la primera edició d’Eat Gaudí Bellesguard Food Market. La voluntat d’aquesta nova proposta d’oci de la ciutat de Barcelona és la d’oferir una experiència gastrocultural on l’art es barregi amb el bon menjar per oferir al visitant una vivència gourmet en tots els sentits.

El protagonista principal d’aquesta nova proposta és el mercat gastronòmic que es disposarà al llarg dels jardins de la Torre Bellesguard. Allà el visitant hi trobarà diferents estands on degustar propostes gastronòmiques molt seleccionades en les que destacarà sobretot el producte gourmet. Amb la intenció de ser un esdeveniment obert a tothom i a tots els paladars, el mercat gastronòmic estarà organitzat per zones temàtiques que representaran cuines de tot el món així com tendències gastronòmiques actuals. S’hi podrà degustar des de la nostra cuina mediterrània fins a propostes asiàtiques, llatines o nord-americanes. Les tendències més actuals estaran presents amb varietat de productes de cuina veggie; i els amants dels dolços també trobaran el seu raconet a Dolços del Món. Tot plegat, combinat amb una oferta dels millors vins, caves, cerveses, aigües i cafès, així com deliciosos tés i kombutxa.

Entre les ofertes culinàries que es podran degustar en aquests dos dies d’Eat Gaudí, trobarem propostes tan interessants com els entrepans orientals de The Q Street Food, el ceviche de pop o el pop a la brasa de la Pulponeta, les tapes veneçolanes de La Cachapera, les piadines de Panzer Vintage, l’embotit de Maldonado, els formatges de Quesos TGT o els olis de Pago de los Centenarios. La fira comptarà també amb una zona de paelles, una d’ostres i una de gelats, sota la firma de Sandro Desii.

Més que degustacions. Cultura gastronòmica.

El complement perfecte al mercat gastronòmic es trobarà en les activitats paral·leles que s’han programat durant tot el cap de setmana. No només es menjarà i es degustarà, si no que també es parlarà i s’aprendrà sobre gastronomia.

Dos espais acolliran ponències, tastos, tallers i showcookings a càrrec de diversos xefs. Al jardí, una sala amb capacitat per 120 persones acollirà contingut divers obert a tot el públic amb experiències gratuïtes en diferents horaris.

D’altra banda, a les que foren les antigues cavallerisses s’oferirà una programació de pagament per a grups més reduïts amb un aforament de màxim 30 persones.

Entre moltes altres activitats, hi ha programats tastos d’oli, caviar, formatges i vins així com tallers a càrrec de xefs tan prestigiosos com Ada Parellada del restaurant Semproniana o Xabi Goikoetxea xef del Restaurant Oria o un taller de cockteleria a càrrec de Javier de las Muelas.

Cultura a mossegades.

Eat Gaudí es torna literal en la proposta més atrevida d’aquest nou mercat gastrocultural: l’experiència Bellesguard-Escribà. Una experiència cultural que amaga un tast gastronòmic ben especial, com especial ho és també la relació entre la Torre Bellesguard i el pastisser Christian Escribà, padrí de l’esdeveniment.

La Torre Bellesguard va ser encarregada per Jaume Figueras a l’arquitecte Antoni Gaudí, qui la va construir entre el 1900 i 1909. Figueras i Gaudí, amics i fundadors del Cercle de Sant Lluc, somien crear un castell a mig camí entre el gòtic i el modernisme; i d’aquí neix el projecte de la Torre Bellesguard, també coneguda com a Casa Figueras. El nexe d’unió entre aquesta magnífica casa i Christian Escribà el té el Sr. Figueras, important comerciant de farina i pasta de l’època que tenia una bonica botiga modernista a La Rambla. Una botiga que avui acull una de les pastisseries més emblemàtiques de la ciutat: Escribà.

D’aquí l’apadrinament de Christian Escribà i la seva implicació amb l’Experiència Bellesguard-Escribà. Una sèrie de visites guiades, que són un viatge pel temps a través de la història de la Torre Bellesguard, en les quals es podran degustar unes creacions a càrrec d’Escribà, sempre relacionades amb el contingut de la visita i l’espai on es realitzarà el tast. Una experiència original i única, creada especialment per l’Eat Gaudí, a disposició dels visitants durant tot el cap de setmana.

Però Eat Gaudí encara té més per oferir en aquest binomi cultura/gastronomia. Un dels espais més emblemàtics de la Torre Bellesguard, la Sala dels Maons, es convertirà en un menjador molt especial on s’oferiran tres àpats (dos dinars i un sopar), d’aforament reduït (màxim 14 persones), a càrrec del xef Marc Ribas. L’entorn i la proposta gastronòmica oferiran una experiència especial i diferent, una altra manera de fer cultura, entaulant-se amb ella. Amb la unió de Marc Ribas, Bouquet Experiences, Christian Escribà, la música d’Ensemble Concertanti Barcelona i la participació activa de la gerència de la Torre Bellesguard, s’ha creat un guió especial per aquests àpats, que serà la primera vegada que es realitzen, els comensals seran els primers en viure aquesta experiència única. Els àpats proposen un passeig pel temps i la història mil·lenària de la Torre Bellesguard. Des dels íbers a l’actualitat, passant molt especialment per l’edat mitjana – en que Bellesguard fou seu reial i seu papal-, i l’època modernista – en el que intervé el geni Antoni Gaudí-. Breus explicacions de context, plats creats segons els ingredients i receptes de cada moment històric i unes peces musicals que acabaran de completar la immersió sensorial que ofereix la oferta més VIP de l’Eat Gaudí.

Dates: 19 i 20 d’octubre
Lloc: Torre Bellesguard. C/ Bellesguard, 20 (Barcelona)
Horari: 11:00-22’30h
Preu entrada: 3€
Preu tallers i activitats: Consultar
Per a més informació i reserves:
https://eatgaudi.com/
info@eatgaudi.com

Nace Eat Gaudí, un nuevo mercado
gastronómico y cultural
La Torre Bellesguard, obra de Antoni Gaudí, acogerá los próximos 19 y 20 de octubre la primera edición de un nuevo mercado gastronómico centrado en el producto gourmet que contará también con actividades paralelas como ponencias, catas y talleres.

La oferta gastronómica representará tendencias actuales, como la cocina veggie, así como una mirada internacional con la presencia de cocinas y dulces de todo el mundo.

Christian Escribà, padrino de Eat Gaudí, ha diseñado una experiencia gastronómica especialmente pensada para el espacio Torre Bellesguard de la que se podrá disfrutar durante los días de la feria.

La emblemática Torre Bellesguard, obra del reconocido arquitecto Antoni Gaudí, es el privilegiado espacio en el que el próximo fin de semana del 19 y 20 de octubre se celebrará la primera edición de Eat Gaudí Bellesguard Food Market. La voluntad de esta nueva propuesta de ocio de la ciudad de Barcelona es la de ofrecer una experiencia gastrocultural, donde el arte se mezcle con el buen comer para ofrecer al visitante una vivencia gourmet en todos los sentidos.

El protagonista principal de esta nueva propuesta es el mercado gastronómico que se dispondrá a lo largo de los jardines de la Torre Bellesguard. Allá el visitante encontrará diferentes stands donde degustar propuestas gastronómicas muy seleccionadas en las que destacará sobretodo el producto gourmet. Con la intención de ser un evento abierto a todo el mundo y a todos los paladares, el mercado gastronómico estará organizado por zonas temáticas que representarán las cocinas de todo el mundo así como tendencias gastronómicas actuales. Se podrá degustar desde nuestra cocina mediterránea hasta propuestas asiáticas, latinas o norteamericanas. Las
tendencias más actuales estarán presentes con variedad de productos de cocina veggie; y los amantes del dulce también encontrarán su rinconcito en Dulces del Mundo. Todo, combinado con una oferta de los mejores vinos, cavas, cervezas, aguas y cafés, así como deliciosos tés y kombutxa.

Entre las ofertas culinarias que se podrán degustar en estos dos días de Eat Gaudí, encontraremos propuestas tan interesantes como los bocadillos orientales de The Q Street Food, el ceviche de pulpo o el pulpo a la brasa de la Pulponeta, las tapas venezolanas de La Cachapera, las piadinas de Panzer Vintage, el embutido de Maldonado, los Quesos TGT o los aceites de Pago de los Centenarios. La feria contará también con una zona de paellas, una de ostras y una de helados bajo la firma de Sandro Desii.

Más que degustaciones. Cultura gastronómica.

El complemento perfecto al mercado gastronómico se encontrará en las actividades paralelas que se han programado durante todo el fin de semana. No sólo se comerá y se degustará, sino que también se hablará y se aprenderá sobre gastronomía.

Dos espacios acogerán ponencias, catas, talleres y showcookings a cargo de diversos chefs. En el jardín, una sala con capacidad para 120 personas acogerá contenido diverso abierto a todo el público con experiencias gratuitas en diferentes horarios.

Por otro lado, en las que fueron las antiguas caballerizas se ofrecerá una programación de pago para grupos más reducidos con un aforo de máximo 30 personas.

Entre muchas otras actividades, hay programadas catas de aceite, caviar, quesos y vinos así como talleres a cargo de chefs tan prestigiosos como Ada Parellada del restaurante Semproniana o Xabi Goikoetxea, chef del Restaurante Oria, o un taller de coctelería a cargo de Javier de las Muelas.

Cultura a mordiscos.

Eat Gaudí se vuelve literal en la propuesta más atrevida de este nuevo mercado gastrocultural: la experiencia Bellesguard-Escribà. Una experiencia cultural que esconde una cata gastronómica muy especial, como especial lo es también la relación entre la Torre Bellesguard y el pastelero Christian Escribà, padrino del evento.

La Torre Bellesguard fue encargada por Jaume Figueras al arquitecto Antoni Gaudí, quien la construyó entre 1900 y 1909. Figueras y Gaudí, amigos y fundadores del Círculo de Sant Lluc, sueñan con crear un castillo a medio camino entre el gótico y el modernismo; y de aquí nace el proyecto de la Torre Bellesguard, también conocida como Casa Figueras. El nexo de unión entre esta magnífica casa y Christian Escribà lo tiene el Sr. Figueras, importante comerciante de harina y pasta de la época que tenía una bonita tienda modernista en La Rambla. Una tienda que hoy acoge a una de les pastelerías más emblemáticas de la ciudad: Escribà.

De aquí el apadrinamiento de Christian Escribà y su implicación con la Experiencia Bellesguard-Escribà. Una serie de visitas guiadas, que son un viaje por el tiempo a través de la historia de la Torre Bellesguard, en las que se podrán degustar unas creaciones a cargo de Escribà, siempre relacionadas con el contenido de la visita y el espacio donde se realizará la cata. Una experiencia original y única, creada especialmente para Eat Gaudí, a disposición de los visitantes durante todo el fin de semana.

Pero Eat Gaudí aún tiene más para ofrecer en este binomio cultura/gastronomía. Uno de los espacios más emblemáticos de la Torre Bellesguard, la Sala dels Maons, se convertirá en un comedor muy especial donde se ofrecerán dos comidas y una cena, de aforo reducido (máximo 14 personas), a cargo del chef Marc Ribas. El entorno y la propuesta gastronómica ofrecerán una experiencia especial y diferente, otra manera de hacer cultura, sentándose a la mesa con ella. Con la unión de Marc Ribas, Bouquet Experiences, Christian Escribà, la música de Ensemble Concertanti Barcelona y la participación activa de la gerencia de la Torre Bellesguard, se ha creado un guión especial para estas comidas, que será la primera vez que se realicen, los comensales serán los primeros en vivir esta experiencia única. Las comidas proponen un paseo por el tiempo y la historia milenaria de la Torre Bellesguard. Desde los íberos a la actualidad, pasando muy especialmente por la Edad Media – en la que Bellesguard fue sede real y sede papal-, y la época modernista – en la que interviene el genio Antoni Gaudí-. Breves explicaciones de contexto, platos creados según los ingredientes y recetas de cada momento histórico y unas piezas musicales que acabarán de completar la inmersión sensorial que ofrece la oferta más VIP de Eat Gaudí.

Fechas: 19 y 20 de octubre
Lugar: Torre Bellesguard. C/ Bellesguard, 20 (Barcelona)
Horario: 11:00-22:30h
Precio entrada: 3€
Precio talleres y actividades: Consultar
Para más información y reservas:
https://eatgaudi.com/
info@eatgaudi.com