Nit de les Religions: festa de la fe i la cultura (16 de setembre)

La Nit de les Religions: festa de la fe i la cultura

Per segon any consecutiu, qui vulgui conèixer com funcionen les religions que es practiquen a Barcelona i on es reuneixen, pot fer-ho el 16 de setembre

Podem entendre la religió com una qüestió de fe, però també com una de les expressions més genuïnes i antigues a partir de les quals els éssers humans projectem la nostra cultura. Més enllà del conjunt de creences, les religions també són sistemes d’organització social, de desenvolupament artístic i de comprensió de la vida quotidiana. I hi ha motius de sobres per considerar cada religió com un tresor cultural de gran valor, i per voler conèixer més sobre cadascuna d’elles. No es tracta de convertir-se, sinó de comprendre i apreciar els valors que més ens enriqueixin. Fa un any, el Grup Interreligiós i Interconfessional de Joves de l’Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós (AUDIR) va reproduir a Barcelona una iniciativa que va néixer a Berlín l’any 2012, i la van portar a la pràctica a la nostra ciutat sota el nom de la Nit de les Religions: durant un vespre, tots els llocs de culte de Barcelona obrien les seves portes i convidaven tothom a compartir i comunicar els seus valors. La pròxima edició serà aquest 16 de setembre.

En la Nit de les Religions participen totes les confessions que tenen població resident a la ciutat: cristians catòlics, cristians evangèlics i protestants, cristians ortodoxos, musulmans, jueus, budistes, practicants de la Fe baha’í, hindús, sikhs, pagans (wicca celtibèrica) i cienciòlegs. I amb motiu de la Nit de les Religions, podrem visitar llocs de culte en una jornada de portes obertes.

Trobaràs el programa complet en aquest enllaç.