Portes obertes a l’Ajuntament de Barcelona 23/04/2019

 

Entrada pel carrer Ciutat, façana gòtica

Festes. El dia de Sant Jordi podeu visitar l’Ajuntament de Barcelona.

L’accés és totalment gratuït, i la ciutadania podrà visitar l’Escala Negra, la Capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, el Saló del Bon Govern, la Sala del Treball, el despatx de l’alcaldessa, el Saló de Carles Pi i Sunyer, el Saló de Cent, el Saló del Consolat de Mar, la Sala Tàpies, el Despatx d’Honor, el Saló de Carles III, el Saló de la Ciutat, la Galeria Gòtica i l’Escala d’Honor.

El recorregut començarà a la porta del carrer de la Ciutat (façana gòtica) i, per amenitzar la jornada, diversos personatges històrics rebran els curiosos als salons nobles de l’Ajuntament.

El cronista del segle XIV Ramon Muntaner comentarà les pintures de Josep M. Sert al·lusives a les campanyes dels almogàvers a Grècia del Saló de Cròniques, i els consellers Joan Fiveller i Rafael Casanovarelataran la història del Saló de Cent. Una catalana sorgida de l’obra Canigó, de Miquel Viladrich, explicarà el seu quadre, i Maria Bosch, esposa de Rafael Casanova, informarà sobre els tapissos i les pintures de Sert situades a l’Escala d’Honor.  A més, un clavicèmbal amenitzarà la visita a la Sala del Consolat del Mar, al Despatx d’Honor, al Saló de Carles III i al Saló de la Ciutat.

Per la seva banda, Sant Jordi i la princesa seran els encarregats de rebre els visitants i acomiadar-los a l’entrada del carrer de la Ciutat i al pati de l’Ajuntament.

Per al mateix dia s’ha programat l’espectacle d’ombres xineses La llegenda de sant Jordi, a càrrec del Taller Escola Sant Camil, que es representarà al pati de l’Ajuntament cada 30 minuts entre les 11.00 i les 17.00 hores.

Horaris

Dies Hores Preus Observacions
Dimarts de 10:00h a 18:00h Entrada Gratuïta. Aforament limitat

Altres

Se celebra a:
Ajuntament de Barcelona.