Presentació de la novel.la «Vertigen» de Empar Marco i Esperança Camps ( dilluns 7 d´abril) LLibreria Pròleg

vertigen_volum_400

PRESENTACIÓ A BARCELONA

Dilluns 7 d’abril a les 19 h

Llibreria Pròleg

(Sant Pere Més Alt, 46)

Amb la Neus Bonet, presidenta del Col·legi de Periodistes de Catalunya

LES AUTORES

Esperança Camps

Era periodista de RTVV des del 1989 i va resultar afectada per l’ERO. Té publicades un bon grapat de novel·les com ara Enllà de la mar, Quan la lluna escampa els morts, El cos deshabitat o Col·lecció particular. Ha guanyat els premis Joanot Martorell, Ciutat d’Alzira, Vicent Andrés Estellés, El lector de l’Odissea i Ciutat de Xàtiva.

Empar Marco

Ha treballat en l’administració valenciana, en la revista Dise de la Universitat de València i en RTVV en els seus inicis. Ha sigut corresponsal de Catalunya Ràdio, l’Avui, La Vanguardia i, des de fa onze anys ho és de TV3.

SINOPSI

El 5 de novembre de 2013 Andreas, un periodista grec, va arribar a València i es va trobar immers en un dels mesos més convulsos dels últims anys al país. Aquell mateix dia el Govern valencià decidia tancar Radiotelevisió Valenciana a les poques hores de conèixer la sentència del Tribunal Superior de Justícia que anul·lava l’ERO amb què van ser despatxats prop de mil empleats. Hi va haver manifestacions al carrer, revoltes televisades, reunions secretes o públiques o totes dues coses a l’hora. El reporter, que havia treballat en la televisió pública del seu país, ho va reviure tot de ben a prop. I hi va saber dels despropòsits i tripijocs polítics, del descrèdit dels mitjans públics, i de les activitats coercitives dels grups d’extrema dreta, amb qui topeta.

Vertigen té la mirada del periodista grec i d’Esperança Camps i Empar Marco. Totes dues són periodistes que han viscut i han sentit des de diferents perspectives el tancament de la ràdio i la televisió valencianes. Una com a redactora de RTVV i l’altra com a corresponsal de TV3. Aquest doble punt de vista s’ha posat al servei de la narració. Una història absolutament real i absolutament inventada, que busca aproximar-se a la veritat des de la ficció, des del conscient i el subconscient.

Títol: Vertigen

Autor: Esperança Camps i Empar Marco

Col·lecció: Sembra Llibres

208 pàgs | 17€

Publicació: 28/03/14

ISBN: 978-84-942350-1-6