TOM SAWYER DETECTIU ( fins el 16 de març) Jove Teatre Regina

viewer

 

 

ESPECTACLE MUSICAL AMB MÚSICA ORIGINAL BASAT EN LA NOVEL·LA DE MARK TWAIN

Obra basada en la novel·la que va escriure Mark Twain inspirant-se en un fet real i en el judici criminal suec del que se’n va parlar molt.

La literatura no estrictament teatral ens proporciona protagonistes amb una personalitat i transcendència que traspassen els fulls de la novel·la i troben un camí fàcil de projecció en el món del cinema i el teatre. Hi ha personatges que ens atreuen amb força perquè donen als actors una partitura molt ben escrita del que ha de ser la seva translació als escenaris. Mark Twain va crear molts personatges però amb Les aventures de Tom Sawyer i Huckleberry Finn ens va regalar dos dels protagonistes més cèlebres de la literatura universal.

Hem triat una novel·la que l’autor va escriure quan els seus dos herois ja eren sobradament coneguts. L’obra de Twain ens servirà de punt de partida per explicar la seva història filtrada per la nostra mirada. De la mateixa manera que ja vam fer amb Pippi Langstrump o Sherlock Holmes, presentarem la història en el format de teatre musical.

FITXA TÈCNICA

Música: Marc Sambola Lletra: Lídia Linuesa

Llibret i Direcció: Miquel Agell Coreografia: Ester Bartomeu

Escenografia: Eloi Linuesa Il·luminació: Roger Blasco Vestuari: Leo Quintana Caracterització: Toni Santo

Imatges: German Machi Il·lustracions: Jonatan Arias Disseny gràfic: Robert Garcia Ajudant de direcció: Lluis Garrido Producció executiva: Lídia Linuesa Aj. de producció: Marta Figuls

REPARTIMENT

Marc Andurell: Tom Sawyer

Marc Udina: Huckleberry Finn

Ferran Castells: Oncle Silas, Facinerós 1, Brace, Advocat

Belén Alonso: Tietes Polly i Sally, Facinerós 2, Xèrif, Fiscal

Xavi Duch: Carter, Jake Dunlap, Júpiter Dunlap, jutge

MÚSICS Andreu Moreno: bateria Isaac Coll: baix elèctric Pau Figueres: guitarres Gerard Alonso: piano Laia Martí: viola Naüm Monterde: clarinet

Jove Teatre Regina

C/ Sèneca, 22 08006 Barcelona

tel. 932181512

ARGUMENT:

Tom Sawyer s’acaba de comprar per correu un kit de detectiu, i ja té ganes d’estrenar-lo. Rep una invitació de la tieta Sally perquè ell i el Huckleberry Finn vagin a passar uns quants dies a casa seva. Sembla que l’oncle Silas està passant per un mal moment, i potser la presència dels dos amics l’ajudi…

Al vapor que els porta Mississippí avall, coneixen a Jake Dunlap, que fuig d’uns facinerosos que li volen robar uns diamants de dubtosa procedència. Tom i Huck ajuden Jake a burlar els seus perseguidors, però no aconsegueixen evitar que finalment aquests l’enxampin.

Mentrestant al poble ha desaparegut en Júpiter Dunlap, germà de Jake que treballa a la granja de l’oncle Silas. Júpiter apareixerà mort i totes les proves apuntaran que l’ha assassinat el propi oncle Silas… Tom i Huck comencen a lligar caps i a investigar per a poder demostrar la innocència del seu tiet, descobrir on són els diamants, i desemmascar els autèntics assassins.

El kit de detectiu de Tom els traurà dels múltiples entrebancs que s’aniran trobant durant la investigació, i finalment, en un judici on es pretenia acusar formalment d’assassinat a l’oncle Silas, Tom podrà explicar tota la veritat.