WATCHING PEEPING TOM (28 Jun. – 09 Jul. 2017) Sala Atrium

WATCHING PEEPING TOM

d’ Alícia Gorina. Cia Indi Gest

28 Jun. – 09 Jul. 2017

wpt_8

 

 

 

 

 

 

 

 

El protagonista de la pel·lícula Peeping Tom (Michael Powell, 1960), és un realitzador profundament pertorbat obsessionat en captar el terror amb la seva càmera. Segons Martin Scorsese veient aquesta pel·lícula “pots descobrir tot sobre les persones que fan cine”. Aquest espectacle vol ser una recerca de sinceritat sobre la mirada artística, una confessió sobre la implicació dels creadors en la seva obra, que sovint no poden diferenciar la realitat de la ficció, la vida de l’art, la veritat del teatre. On comença una cosa i acaba l’altra? On comença una cosa i acaba l’altra en aquest espectacle? És real el que veiem o és una obra de teatre?

“Quan dirigeixo un espectacle la ficció de l’obra de teatre entra per la porta de casa meva sense trucar, sense demanar permís, destructivament s’instal·la al meu sofà, sopa amb nosaltres a taula, dorm entre jo i el meu marit. Aquesta vegada vull fer el viatge a l’inversa, vull que sigui la meva vida real que entri a l’escenari sense demanar permís. Soc filla d’un home addicte al cinema i addicte a mirar, i visc obsessionada en crear espectacles que cridin l’atenció d’aquesta mirada. És això justament el que vull reconèixer utilitzant aquest gran referent que és Peeping Tom perquè cal morir per tornar a néixer com a espectadora i com a creadora per reflexionar sobre com la nostra obra som nosaltres i com nosaltres som la nostra obra. Qui sabrà diferenciar si el que està veient és una obra de teatre o la vida mateixa?” (Alícia Gorina)


De dimecres a dissabte a les 20.30h i Diumenge a les 19.00h

Idioma: català

Durada: 80 minuts

Conferenciant: Àlex Gorina

Intèrpret: Patrícia Mendoza

Alter Ego: Alba Pujol

Direcció escènica: Alícia Gorina

Dramatúrgia: Ferran Dordal

Creació visual i vestuari: Silvia Delagneau

Il·luminació: Raimon Rius

Producció: Indi Gest

Col·laboració en la producció: Festival Temporada Alta, Teatre Principal d’Olot, Nau Ivanow i Sala Atrium. Projecte realitzat en residència a La Seca-Espai Brossa.

Recomanem el visionat de la pel·lícula Peeping Tom. Està disponible a la plataforma online Filmin / filmin.es