26 MAY | Jazz & Swing: Especial Frankie Manning

Jazz & Swing Apolo acomiada la temporada amb una ballada dedicada a Frankie Manning

El cicle celebrarà el 105è aniversari del precursor de Lindy Hop en la seva edició de maig

Un matí de 1929, en passar per davant de la sala de ball Alhambra del barri novaiorquès de Harlem, Frankie Manning va decidir que començaria a fer classes de ball. El que no sabia aleshores, amb tan sols quinze anys, és que aquesta decisió canviaria el curs de la història del swing per sempre.

El precursor de lindy hop és, de manera implícita, un dels culpables què un diumenge al mes la Sala Apolo es converteixi en la pista de ball més animada i popular entre els amants del jazz i el swing.

Coincidint amb el seu 105è aniversari, el Dia Mundial de Lindy Hop i l’últim concert de la temporada de la Barcelona Jazz Orquestra, el diumenge 26 de maig la Sala Apolo es vestirà de gala per fer un tribut al lindy hopper més important de tots els temps.

A partir de les 18.30 h ens traslladarem als anys 30 per gaudir dels temes preferits de Frankie Manning així com dels hits de la llegendària sala Savoy —meca de les millors bandes i ballarins de l’era del swing— i d’altres sales mítiques de Harlem.

Jazz & Swing és una festa oberta a tothom amb ganes de moure l’esquelet. En aquesta ocasió també comptarem amb actuacions especials i amb la presència destacada de ballarins professionals que juntament amb la big band s’encarregaran d’amenitzar la sessió. A més, la sala estarà ambientada en l’època amb l’objectiu d’acompanyar-nos en aquest viatge màgic i hipnòtic en el temps.

PER QUÈ MANNING?

Ballarí, coreògraf, professor… Frankie Manning és també reconegut mundialment per ser el primer a introduir els passos aeris i la rutina de claqué Shim Sham al swing, avui dia estesa arreu del món.

A més, també va formar part dels Lindy Hoppers de Whitney, el grup que va fer del ball un fenomen nacional als Estats Units. Amb el sextet va aconseguir gran reconeixement mundial gràcies a les actuacions conjuntes en directe i les seves intervencions a Broadway i Hollywood. De fet, juntament amb Ann Johnson, Manning va intervenir en la comèdia “Hellzapoppin” (1941), deixant-nos amb la la millor dansa de Lindy Hop capturada en tota la història del cinema:

El novaiorquès va morir el 2009, poques setmanes abans del seu 95è aniversari, però cada any que passa demostra que la seva memòria i el seu llegat no entenen el pas del temps. I és que amb l’excusa de l’aniversari del seu naixement, cada mes de maig s’organitzen una multitud d’esdeveniments arreu del món que acullen milers de ballarins per homenatjar la seva figura.

ENTRADES

Anticipada: 9€ + despeses de gestió
Taquilla General: 15€
Taquilla amb carnet escoles i TR3SC: 12€
Taula: 20€

www.sala-apolo.com

Twitter
Facebook
Website
Link