AGENDA MENSUAL ANTIC TEATRE *Setembre 2016*

 

Leer en castellano 
Veure en el teu navegador
 

AGENDA MENSUAL
ANTIC TEATRE
*Setembre 2016*

 fc5a33df-4524-45ef-809a-7f670b3e7137
ORIOL TRAMVIA «Poemes i cançons»
Dates: 2 Setembre

Hores: 21’00 

Artista/Companyia: ORIOL TRAMVIA

Espectacle: «Poemes i cançons»

Gènere / Temàtica: concert

Durada: 60 minuts

Preu: 7€ 

Guitarra i veu: Oriol Tramvia
Veu: Izä
Violoncel: Rosa Serra
Guitarra: Lluís Xandri
 

Oriol Tramvia ens acosta, a ritme de rock, rumba o bolero, a alguns dels grans de la poesia catalana, Salvat Papasseit, Joan Argenté, Salvador Espriu, Agustí Pons, Miquel Bauçà, a més de les seves pròpies composicions. 

Oriol Tramvia neix fa uns quants anys.
Comença amb Xesco Boix com a “cantant del poble” i a força d’insistir entra al Grup de Folkl’any 1968. A mitjans dels 70’s viu a La Floresta on gestarà el seu primer LP “Bèstia!”
Debuta com a actor amb Ventura Pons, feina que compagina per sempre més amb la de “cantautot”.
Els anys següents canvia de casa quinze vegades, actua per tot el món, i té una filla.
Si li preguntem, ens dirà que mai ha treballat, però a més de cantar per antros i auditoris ha fet vuit discos, el darrer, “L’Argenté de Badalona”guardonat amb dos premis, co-dirigit un documental sobre Joan Argenté, alguns videoclips i no ha parat d’actuar al teatre, al cine i a la televisió.

 
 
BRUC BROTHERS COMPANY «Electric Babyland»
Dates: 3, 4, 10 i 11 Setembre

Hores: Dissabtes: 17’00 i 18’00 Diumenges: 11’00 i 12’00

Artista/Companyia:  BRUC BROTHERS COMPANY

Espectacle: «Electric Babyland»

Gènere / Temàtica: Teatre infantil, musical i multilingü

Preu: 5€ nens // 7€ Adults

Autor/compositor: Christophe Sainsot Tintou
Amb: Christophe Sainsot Tintou i Silvia Dotti 
Escenografia: German de Laforé
Tècnic: Ismael Lopez de los Mozos
En el subsòl d’una gran ciutat, viu Mr Sound i la seva ajudant, la Dotti. Tenen molta feina, han de fer tot perquè la ciutat soni bé! Utilitzen molts instruments i màquines però no poden amb tot! Per sort reben la visita de molts nens amb els seus pares i tots ells els hauran d’ajudar!

Un conte musical original pensat pels més petits. Utilitzant la electrònica i molts instruments elèctrics i acústics pensats pels més petits, aquest espectacle interactiu és una experiència sensitiva i auditiva única pels bebès i els seus pares. A la vegada conte i taller, Electric Babyland permet una interacció total entre el l’actor i el públic. El públic no és només espectador, entra en el laboratori de Mr Sound i l’ha d’ajudar en la seva feina…

La Bruc Brothers Company és una companyia teatral infantil dedicada a fomentar l’aprenentatge de les llengües a través d’obres de teatre musical originals escrites en diferents idiomes. És una companyia novadora que utilitza el teatre per endinsar els nens en el món de les llengües i del coneixement.
Creada l’any 2012 pel Christophe Sainsot Tintou, músic, actor i pedagog apassionat per les llengües, la seva proposta original i el seu estil novador li va garantir una acollida molt bona des del principi. En només tres anys d’existència La Bruc Brothers Company, que està a punt d’estrenar la seva sisena obra, ha actuat en molts teatres i centres cívics de Barcelona així que en el Festival Grec.

 
 
 
ANTIC TEATRE, NØVAK & SELF
ESCUPEMETRALLA, SEDCONTRA & ZERO «Totum Revolutum MMXVI»
Dates: 9 Setembre

Hores: 20’00
Organitza: ANTIC TEATRE, NØVAK & SELF
Artista/Companyia: ESCUPEMETRALLA, SEDCONTRA & ZERO

Espectacle: «Totum Revolutum MMXVI»

Gènere / Temàtica: concert

Preu: 6€ (Inclou CD)

Novak, segell discogràfic, i Self, fanzine de música electrònica, al costat de Antic Teatre són els promotors de l’esdeveniment.
 
Totum Revolutum ser un recopilatori de música industrial, fet aquí, que es va editar en casset al 1993 de la mà del grup Escupemetralla
El 2016 el segell Novak ha redescobert aquesta cinta, l’ha remasteritzada, l’ha convertida en un cd i l’ha portat al present, directament des del passat, per llançar-la cap al futur.

El 9 de setembre es presentarà aquesta recuperació a l’Antic Teatre, amb la participació en directe de Escupemetralla, Sedcontra i DJ Zero

Escupemetralla és un projecte espanyol, enigmàtic i obscur, de música experimental i postindustrial. Suposadament van operar com a duo des de 1984 a 1997. Publicaven en el seu propi segell, anomenat Clonacions Petunio.

Sedcontra des de 1990 fa música sota els noms de Sedcontra, Óscar Abril Ascaso + Sedcontra, Óscar Abril Ascaso + Sedcontra Avec Des Ex-Ivo Naïf, Óscar Abril Ascaso + Sedcontra Avec Les Autres i Per què Jeanette. Del industrial «sorollista» al pop-rock, passant per la chanson filosòfica i el porno aural, Sedcontra sempre deixa el seu peculiar segell a l’hora de crear música.

Zero és un gran coneixedor de les corrents més fosques que articulen la història de la música de ball underground a Europa, i al món. En les seves sessions pot sonar de tot, però les seves preferències basculen entre el techno, l’electro, l’italo, l’acid house i la música experimental.

 
 
SOREN EVINSON & CHARILE HOPE
«A Tower Of Emotions Will Emerge From This Room (ATOEWEFTR)»
Dates: 15-18 Setembre

Hores:  21’00 // Diumenge: 20’00

Artista/Companyia: SOREN EVINSON & CHARILE HOPE

Espectacle: «A Tower Of Emotions Will Emerge From This Room (ATOEWEFTR)»

Gènere / Temàtica: Performance-Noves dramatúrgies

Durada: 45 minuts

Preu: 10€ Online // 12€ Taquilla

 
Idea i execució: Soren Evinson i Charlie Hope
Mezcla de veus: Ivan Lapse
Assessorament arquitectònic: Thomas Randall-Page

A Tower Of Emotions Will Emerge From This Room (ATOEWEFTR) neix de la feina queSoren Evinson i Charlie Hope realitzen al llarg de 2015-16 a Londres. A partir de l’ocupació de diversos edificis buits a la ciutat, els dos artistes es plantegen com bolcar-se cap a realitats no imperants. Quantitats industrials de plàstic es transformaran en un immens enclavament sintètic mineral. Aquí confluiran idees de natura i artificialitat i la relació que aquestes tenen amb la construcció de la nostra emocionalitat.

NO APTE PER A PERSONES AMB EPILEPSIA

Soren Evinson, artista de Barcelona establert a Londres des de fa 6 anys, s’abasteix d’aspectes no tan visibles de la cultura contemporània per fer amb ells combustió escènica. Conjuga elements i referències a instal·lacions, literatura, filosofia i música, on el text, els cossos i l’espai interactuen formant organismes vius.

Charlie Hope, londinenc, treballa col·laborativament i es desenvolupa a través de diferents disciplines i mitjans. Fa performances i instal·lacions centrades en la construcció de situacions que qüestionen la nostra comprensió dels sistemes socials i polítics que hi ha al nostre entorn canviant. A més és membre fundador deLondon Topophobia, una plataforma per performance i discussió.

Soren i Charlie porten col·laborant des de fa 3 anys, aquest és el seu segon projecte conjunt.

 
 
HABITUAL VIDEO TEAM
FLUXCLUB El club de vídeo de Barcelona
Dates: 19 de Setembre
Hores: 21’00
Organitza: HABITUAL VIDEO TEAM
Sessió: Flux Club
Gènere / Temàtica: videoart
Preu: Gratüit

Amb el suport de l’OSIC i l’ICUB
Amb la col·laboració de l’Antic Teatre
 

Setena temporada de FLUX CLUB, un club de vídeo amb una periodicitat quinzenal que pretén reflectir la vitalitat del vídeo de creació de la nostra ciutat. Es tracta d’una extensió del Festival de vídeo d’autor FLUX, amb sessions obertes a tot el que està passant en el camp del vídeo a Barcelona, que complementen el festival des del punt de vista dels seus continguts i que estenen el seu període d’acció més enllà dels dies estrictament dedicats al festival.
FLUX CLUB acull tot tipus de sessions amb projeccions, videoperformances i col·loquis que ofereixen al públic la possibilitat del contacte directe amb els videocreadors. Poden ser sessions monogràfiques d’autors reconeguts, temàtiques, dedicades a gèneres com la videodansa i la videopoesia, o col·lectives dedicades a autors emergents.
FLUX CLUB és un espai de difusió del vídeo de creació a la ciutat de Barcelona.
 
Habitual Video Team és una associació sense ànim de lucre que té com a objectius principals la promoció de tot tipus d’activitats relacionades amb les arts audiovisuals i concretament amb la videocreació: www.habitualvideoteam.org.
Una branca de les seves activitats és l’organització de festivals, cicles i mostres de vídeo, com el festival de vídeo d’autor FLUXwww.fluxfestival.org, i el festival INFLUX [vídeo a escena] dedicat a les arts escèniques audiovisuals: www.influxfestival.org.
Una altra branca fonamental de la seva feina és la documentació videogràfica (gravació i edició) d’esdeveniments culturals generalment de petit format com concerts, poesia, performances o espectacles teatrals. A partir del 2012, posa en marxa el projecte SUMMA, amb la finalitat de convertir aquest patrimoni audiovisual de més de 1.000 gravacions en un arxiu videogràfic on line d’accés públic: www.summa-hvt.org.
 
 
TRÀNSIT PROJECTES – LIMINAL GR «Baixar al bar»
Dates: 20 Setembre

Hores: 21’00 

Organitza: TRÀNSIT PROJECTES – LIMINAL GR

Sessió: «Baixar al bar»

Gènere / Temàtica: Multi-pluri-interdisciplinar

Durada: 3 hores

Preu: per confirmar

Producció: Trànsit Projectes
Comissaries: Pilar Cruz i Marc Roig
Webmaster i socialmedia: Gloria Fernandez

Amb la col·laboració de l’Antic Teatre

BAIXAR AL BAR.
El bar sempre ha estat l’espai més disponible i accessible per a la sociabilitat entre veïns i amics. I és des d’aqui des d’on es teixeix la vida social. Però el pel·legrí de l’era postmoderna ja no baixa al bar a fer unes canyes. Ara està massa ocupat al cafè amb wi-fi, connectat des del seu Mac i treballant mentre menja un carrot-cake. El capitalisme cognitiu té forma de cafetería decorada amb una barreja de disseny suec i vintage reciclat de palets on el nou freelance passa el matí escrivint estratègies i actualitzant les seves xarxes socials. Mentrestant l’oci i la sociabilitat estàn prenent noves formes: oci creatiu i productiu; sociabilitat dospuntzero… Però on quedem per prendre canyes i trobar-nos amb el personal? Quines maneres de sociabilitat estem creant? Com està canviant l’univers Bar? El lloc/escenari per antonomàsia per a que passi la vida?

Liminal Gr és un espai de reflexió oberta sobre mites i automatismes de la vida contemporània que compta amb uns sistema de reflexió oberta online y una presentació a l’Antic Teatre.

Liminal Gr permet aproximacions des de disciplines diverses (teatre, dansa, arts visuals, disseny, artesania, música, antropologia, literatura, estudis culturals, semiòtica, periodisme, publicitat…). Ens interessa, sobretot, analitzar la ritualitat de les nostres creences, com naturalitzem les nostres conviccions (treballar, enamorar-se, vestir-se bé, fer esport, menjar san, anar de vacances,…) és a dir, ens interessa reflexionar fins que punt pensem que el que fem és natural.

 
 
 
LAPùBLICA «BARCELONA (contra la paret)»
Dates: 22-25 Setembre

Hores: 21’00 // Diumenge: 20’00

Artista/Companyia: LAPùBLICA

Espectacle: «BARCELONA (contra la paret)»

Gènere / Temàtica: Noves dramatúrgies

Durada: 90 minuts

Preu: 10€ Online // 12€ Taquilla

Autoria i dirección: Lali Álvarez
Intèrprets: Clara Garcés, David Teixidó, Jaume Nieto, Sònia Espinosa
Disseny de so: Pau Matas
Disseny de llum: Núria Solina
Assessorament de moviment : Joana Rañé
Producció Companyia: Anna Matas
Management: Neus Oriol Bonachera
Producció: LAPùBLICA
Amb la col·laboració de Lluïsos Teatre

3 personatges, 3 històries i 1 ciutat. Un relat possible de la nostra Barcelona viatjant del documental a la ficció.

“Barcelona, capital de Catalunya, ha estat sempre un símbol de llibertat i de progrés. Ciutat de convivència, feta en la pluralitat i en la diversitat, ha projectat al món la seva capacitat d’iniciativa, la seva vocació de modernitat i el seu compromís solidari en la construcció d’un món en pau, basat en el respecte i la tolerància. Barcelona, bressol de cultures, ha estat i vol ésser un exemple en la defensa dels drets humans i dels pobles.” (Extret de la Carta Municipal de Barcelona)

Però a Barcelona hi ha la Comissaria de les Corts, i hi ha hagut el 4f, i l’assassinat de Juan Andrés Benítez, i els morts al CIE, i els contrastos socials i de classe. Si vas a una manifestació a Barcelona, pots tornar amb un ull rebentat. A més de «guiris», també hi ha “invisibles”, i dissidents represaliats, i qui viu en la misèria. 

I també hi ha festes, com la d’aquesta nit. Vens?

La companyia La Pública neix la primavera de 2015 com un espai de creació i investigació teatral, fruit de la necessitat compartida de generar esdeveniments escènics en els que qüestionar-nos la realitat que vivim. La companyia ha estat seleccionada per a realitzar una residència artística a Lluïsos Teatre de Barcelona des de desembre de 2015 a juliol de 2016. També ha estat seleccionada amb el seu primer espectacle “Barcelona (contra la paret)” per participar al “Cicle IT Emergents”, organitzat per l’Institut de TeatreFestival Grec 2016, Temporada Alta i Fira Tàrrega.

Som la Lali Álvarez, Sonia Espinosa, Clara Garcés, Pau Matas, Jaume Nieto, David Teixidó, Núria Solina, Neus Oriol i Anna Matas.

 
 
LOREN & IPSUM «Cuånto»
Dates: 27 Setembre, 4, 11 i 18 Octubre

Hores: 21’00

Artista/Companyia: LOREN & IPSUM

Espectacle: «Cuånto»

Gènere / Temàtica: Comèdia

Durada: 50 minuts

Preu: 10€ Online // 12€ Taquilla

Actor: Miner Montell
Actor: Paul Borons

Una conferència sobre economia és interrompuda per un ésser d’una dimensió paral·lela que alterarà el seu curs i provocarà situacions absurdament reals.
A l’obra es demostra de forma clara i intuïtiva el no compliment de la segona llei de la termodinàmica en dimensions de mida inferior a la distància de Planck.
Dit més del pal postmodern, va del qüestionament de la corporeïtat i del aquí i ara al que la dramatúrgia performativa multidisciplinar de la doble escletxa ens aboca.
O, en antic, de que la vida és un conte explicat per un idiota, ple de soroll i de fúria, que no significa res.
És a dir, que rius.

El material de combustió de Lorem & Ipsum és la curiositat pel món que ens envolta. Des del sorprenent univers de l’infinitesimal fins el comportament humà, passant pels microtúbuls i el Lagavulin 16 anys.
Els seus components formen aquesta companyia conscients que qui molt s’abaixa, lo cul ensenya i que, com va dir en Baldomero Lopitez, “El riure és com una galeta. De res no serveix si no el tens dins”.

 
 
EDUARDO GIÓN / ANTIC TEATRE «El desplume» 
Dates: 28 de Setembre
Hores: 21’00
Organitza: Eduardo Gión i Antic Teatre
Artista/Companyia: Víctor Guerrero, Gilda Love i Artistes convidats
Espectacle: El Desplume. Antic Teatre Cabaret
Gènere / Temàtica: Cabaret/Revista
Durada: 90 minuts
Preu: 10€

Mestro de ceremònies: Victor Guerrero
Mite: Gilda Love

Artistes per confirmar
Antic Teatre es vestirà amb lluentons. Un cop al mes, l’Antic Teatre Cabaret proposarà un recorregut pel verdader cabaret dels 70, pels seus locals, els seus artistes i el seu ambient canalla. Més que una obra de teatre, Antic Teatre Cabaret serà una festa, un tribut i un homenatge a tots aquells que van lluitar per donar-li color a una Barcelona gris i asfixiada.
Aquesta nova etapa del Desplume!, serà un retorn al cabaret mes íntim, més aprop teu.
Antic Teatre Cabaret serà un lloc de trobada pels amants d’aquest gènere i permetrà descobrir a aquells que desconeixen el que significa una verdadera vetllada cabaretera.
 
Eduardo Gión
Director de cinema, teatre i documentalista.
Ha treballat com ajudant de direcció de curt-metratges i llarg-metratges en 35mm.
Ha realitzat la festa basada en el cinema underground de terror “Transilvania Club” amb el cineastaLuis Macias i els músics XSDJ.
Participa en diversos esdeveniments com 080 Barcelona, col·laborant amb fotògrafs com Miguel Villalobos per a la producció de la desfilada homenatge a Thierry Mugler. Escriu i produeix reportatges per revistes com Candy Magazine i Paraíso Magazine.
Actualment la seva nova web “Wams” junt amb el fotògraf Raúl Hidalgo on han fotografiat i entrevistat a artistes com Jonas Mekas, Bob Gruen, Daniel Riera, Greg Gorman, Bruce Labruce, Mathiue Cesar,entre d’altres.

 
 
COLECTIVO COMBUSTIÓN ESPONTÁNEA «En la piel de la gallina»
Dates: 29 Setembre – 2 Octubre

Hores: 21’00 // Diumenge: 20’00

Artista/Companyia: COLECTIVO COMBUSTIÓN ESPONTÁNEA

Espectacle:»En la piel de la gallina»
Gènere / Temàtica: Cabaret perfopoètic (clown, slam poetry i nous llengüatges de cos)   

Preu: 10€ Online // 12€ Taquilla

Slammers: Dani Orviz i Salva Soler
Clowns: Fanny Giraud i Alex Coelho
Dansa: Patri Mas
Pianista: Marta Mattotti
Presentador: Danilo Facelli 

 En la piel de la Gallina es un cabaret amb nùmeros de «Spoken Word» en el que la paraula es el motor que fa moure el cos. Tres poetes, dos clowns, una ballarina i una pianista, s’ han barrejat per a endinsar-se amb el pùblic pel camí que porta al nucli de l’emociò i, una vegada allà, polsar el botó que faci explotar el fong de la catarsi col.lectiva, generant així, un nou espai per viure ”En la piel de la gallina.”

Colectivo Combustión Espontánea es un grup artístic que explora la relació entre la paraula poètica, l’humor y el cos. Salva Soler i Dani Orviz son dues de les veus mes rellevants i originals de Slam Poetry a nivell mundial. Alex Coelho i Fanny Giraud son clowns que venen de diferents escoles, (El Lume de Brasil i l’Hangar de Mines a França) totes dues treballen mitjançant l’ utilizació còmica del cos.Patri Mas es ballarina contemporànea membre del col.lectiu In vitro de Mataró. Marta Mattotties cantautora, actriu i pianista. Les seves cançon son cómiques i cabareteres. Danilo Facelli treballa com a poeta a temps complert, distribuïnt la seva obra pels carrers de diferents ciutats espanyoles, a la vegada que actúa amb espectàcles de poesía, música, humor i presenta tot tipus de cabarets. EN LA PIEL DE LA GALLINA es el primer treball del col.lectiu.