Música

AMPLIFICATS 2015: MÉS ENLLÀ DE LA MÚSICA CLÀSSICA

AMPLIFICATS 2015: MÉS ENLLÀ DE LA MÚSICA CLÀSSICA

L’Auditori presenta una programació pròpia i ambiciosa de música moderna amb artistes catalans i internacionals.

VIKING MUSIK BCN
és la programació internacional d’AMPLIFICATS que portarà artistes reconegudíssims de l’escena nòrdica

Els artistes catalans tindran un pes especial i gaudirem dels concerts d’Anna Roig, Maria Coma, Gossos o Joana Serrat, entre d’altres

AMPLIFICATS és el nom de la nova sèrie de músiques modernes de L’Auditori. Amb AMPLIFICATS L’Auditori proposa una programació que va més enllà de la música clàssica per atraure nous públics i consolidar-se com l’espai de referència de totes les músiques a Barcelona. La programació d’AMPLIFICATS inclou concerts de pop, jazz, cantautor, gospel, funk, etc. AMPLIFICATS es planteja a partir de dos eixos: potenciar els creadors catalans i establir ponts musicals internacionals.

Després d’un 2014 amb concerts destacats com Love of Lesbian o Sanjosex, L’Auditori vol continuar donant cabuda als artistes i creadors catalans i ser part activa d’aquest sector. Anna Roig i l’ombre de Ton chien obren la programació d’aquest 2015 amb la presentació del seu nou treball Un pas i neu i un pas (16/01). Els seguirà Maria Coma que farà el concert de final de gira Celesta (23/01) i Gossos (29/01 i 30/01) que passaran per L’Auditori per celebrar 22 anys als escenaris. Joana Serrat interpretarà el seu darrer treball, Dear Great Ganyon, (27/02) i Guillem Roma (28/02) arribarà amb «Nòmades», un disc amb cançons per viatjar per aquest món i més enllà . I al març arribarà l’esperada tornada als escenaris de Blaumut (26/03) que presentaran en primícia a L’Auditori el seu nou disc.

Amb Blaumut i Obeses, a més, L’Auditori estableix una relació especial com a formacions convidades de la temporada. Aquestes dues bandes, treballaran directament amb diferents àrees artístiques. Blaumut es vincula al Servei Educatiu presentant el taller T’enCANTArà (18/04), on els nens a partir de 5 anys podran cantar i compartir escenari
amb aquesta banda de pop. Obeses s’uneix a la Banda Municipal de Barcelona per oferir un dels concerts més sorprenents de la temporada, Obeses 3D (21/05).

VIKING MUSIK BCN, una mirada al nord Amb AMPLIFICATS L’Auditori s’obre a la programació musical internacional amb una proposta innovadora que portarà a la ciutat els músics més representatius de l’escena nòrdica. Parlem de VIKING MUSIK BCN, una programació que obrirà el cantautor folk de Göteborg, José González, que presentarà el seu darrer treball Vestiges & Claws només tres dies després que surti a la venda. El VIKING MUSIK BCN serà un viatge per diferents estils musicals. Gaudirem de l’electrònica de Bugge Wesseltoft i Jay-Jay Johanson, del jazz i pop actual amb artistes com Maia Hirasawa, Emiliana Torrini, El Perro del Mar i Rebekka Bakken. Tots ells, artistes internacionals aclamats per crítica i públic.

Les propostes d’AFTERS Una de les novetats d’aquesta temporada han estat els AFTERS. Un dissabte al mes després dels concerts de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya es programen formacions de jazz, pop o soul inspirades en el concert escoltat prèviament a Sala 1, però amb personalitat pròpia. El quart concert d’AFTERS arriba aquest 2015 amb la violinista de latin jazz, Yilian Cañizares (31/01). Una artista de l’Havana resident a Suïssa i premiada al Festival de Jazz de Montreux amb una proposta explosiva en què acompanya la tècnica acurada del seu violí d’una veu afrocubana sorprenent. Yilian actuarà justament després del concert que la gran estrella del violí Hilari Hahn oferirà amb l’OBC. Altres propostes de l’AFTERS seran The Excitements (7/03), la banda de soul amb més projecció exterior de Barcelona i Izah (30/05), una de les artistes catalanes revelació de l’escena actual.

Amplificats

A més, després de l’èxit de la temporada passada, els mesos de maig i juny de 2015 es repetirà l’experiència dels Vermut jazz a l’exterior de L’Auditori. Un clàssic en la nostra programació que ha esdevingut una proposta consolidada i que aquest any augmenta el nombre de concerts fins a 8.

Col·laboracions amb festivals L’Auditori participa directament del Festival del Mil·lenni, organitzat per Concert Studio, acollint grans propostes com Twedy (2/02), Dulce Pontes (19/02), Pablo Milanés (10/03), José Feliciano (18/03), Elefantes (19/03) o Scott Mathews (15/04)

El Barnasants, també portarà grans noms als escenaris de L’Auditori, com per exemple, Cesk Freixas (5/02), El Niño de la Hipoteca & El Kanka (6/02) o Miquel Abras (7/02). Kiko Veneno & Martín Buscaglia (26/02), farà aquí l’estrena europea del seu nou espectacle que, fins ara, només s’ha pogut veure a l’Amèrica Llatina. I també passaran per L’Auditori Rosa Luxemburg (12/03), Carlos Chauen (13/03) i Pau Alabajos (14/03).

L’Auditori també serà una de les seus del Tradicionàrius amb el concert Folk Laietà: 35 ANYS del disc LO PODER DEL CANT de Xavier Batllés, Pep Cabré, Jordi Fàbregas i L’Harmònica Brava, amb direcció d’Eduard Iniesta que se celebrarà el 5 de març.
I el mes d’abril serà el torn de dos gran concerts del Guitar Festival BCN. Es podrà escoltar a L’Auditori la veu de Núria Graham (11/04) presentant el flamant «Bird Eyes», que veurà la llum a principis de març de 2015 de la mà d’El Segell del Primavera i la proposta de Cristina Rosenvinge (16/04).