ASIAN FILM FESTIVAL BARCELONA 2019 Del 30 d’octubre al 10 de novembre

ASIAN FILM FESTIVAL BARCELONA 2019
Del 30 d’octubre al 10 de novembre

banner-2019-OFFpage-1500x430

 

 

 

Torna el festival de cinema asiàtic de Barcelona! Aquest any celebrem la nostra setena edició amb més d’un centenar de produccions que arriben de 25 països del continent asiàtic. I un any més Cinemes Girona, CaixaForum i Filmoteca de Catalunya són les seus principals de l’Asian Film Festival Barcelona (AFFBCN) que tindrà lloc del 30 d’octubre al 10 de novembre. A més, com a novetat, el AFFBCN d’aquest any avança la seva programació amb l’OFF Festival a partir del 4 d’octubre.
Us proposem diversos itineraris cinematogràfics a través de les següents seccions: Oficial, Oficial Panorama, Discoveries, Netpac i Especial, totes a competició. Per segona vegada consecutiva, el festival presenta una selecció dels Asian Film Awards 2018, que concedeix anualment l’Asian Film Awards Academy amb seu a Hong Kong, i, finalment, la secció Retrospectiva, organitzada perr la Japan Foundation i Filmoteca de Catalunya, i que aquest any està dedicada al cineasta japonès Yasujirō Ozu.

La gran majoria dels més de 100 llargmetratges estan realitzats entre 2018 i 2019, als quals cal afegir 25 curtmetratges i 18 pel·lícules de la secció Retrospectiva. Es tracta d’un festival en què predomina tant el cinema d’autor com el drama com a gènere per excel.lencia.

Aquest any el festival incorpora OFF Festival amb un monogràfic de cinema iranià que es projectarà a CaixaForum del 4 al 31 d’octubre, tot i que aquestes pel·lícules també formaran part de les diferents seccions a competició del festival. OFF Festival també inclou la selecció de curtmetratges que es programarà a l’Aula zero de CaixaForum, 6 documentals al B the Travel Brand Xperience i 4 llargmetratges als Cinemes Girona.

El gruix de pel·lícules de l’AFFBCN 2019 es projectarà del 30 d’octubre al 10 de novembre a les sales dels Cinemes Girona. La pel·lícula Ayka (2018) del directorkazak Sergei Dvortsevoy obrirà el teló amb una Sessió Especial el 30 d’octubre, mentre que la inauguració oficial del certamen anirà a càrrec de StillHuman (2018) del realitzador Oliver Chan. Ambdues producccions es projectaran als Cinemes Girona.

L’AFFBCN compte amb quatre jurats internacionals i un jurat jove integrat per joves asiàtics residents a Barcelona, ​​estudiants de les escoles de cinema de Barcelona i joves cineastes.

Casa Àsia continua un any més amb el seu compromís per tal que Barcelona compti amb un festival que recuperi la millor filmografia procedent del continent asiàtic, i faciliti l’accés al públic a les produccions d’aquesta part del món, així com la trobada entre els professionals del sector i de la indústria del cinema.

Hashtag: #AFFBCN

Text de la directora del Asian Film Festival Barcelona

https://asianfilmfestival.barcelona/2019/ca/asian-film-festival-barcelona-2019/