Assaig obert de la Jove Companyia del Teatre Nacional que presenta El Cantador de Serafí Pitarra (27 de març) TNC

Mailing_dia_27

Conferència a càrrec de Xavier Albertí, director artístic del TNC, per contextualitzar el text El Cantador de Serafí Pitarra.
Sala Petita, de 17.30 a 18.30 h

Assistència a un assaig obert de la Jove Companyia del Teatre Nacional que presenta El Cantador de Serafí Pitarra amb la presència de Xicu Masó, director de l’espectacle.

Sala Tallers, de 19 a 19.30 h

L’entrada a aquestes activitats és gratuïta i cal reservar aquí https://tnc.shop.secutix.com/selection/event/date?productId=399863555 (aforament limitat).

El Cantador

Serafí Pitarra

ITNC – Jove Companyia del Teatre Nacional

Sala Tallers

Del 2 al 13 d’abril de 2014
La Jove Companyia del Teatre Nacional neix en complicitat amb l’Institut del Teatre per tal d’investigar i sistematitzar els codis interpretatius d’un actor «clàssic» català. La companyia estarà formada cada any per una selecció d’alumnes recentment graduats, que assajaran un text paradigmàtic de l’epicentre patrimonial de la temporada. Posteriorment, es presentarà l’espectacle al Teatre Nacional de Catalunya i arreu del territori.

La primera obra que treballarà la Jove Companyia del Teatre Nacional serà El cantador, de Serafí Pitarra. Subtitulada «Gatada cavalleresca en dos actes, en vers i en català del que ara es parla», es tracta d’una paròdia del drama romàntic El trovador d’Antonio García Gutiérrez, gran èxit del teatre espanyol de 1836 que inspiraria el llibret d’Il trovatore de Giuseppe Verdi. El cantador va ser escrit l’any 1864 en col·laboració amb Pau Bunyegas, pseudònim de Conrad Roure, una altra figura imprescindible per entendre el renaixement teatral i cultural del moment.

Situada al segle XV, El cantador representa la venjança de la gitana Magdalena i del seu fill secret, el cantador Don Manric, sobre la família de Don Nunyo, la qual havia fet cremar la mare de Magdalena per bruixeria. L’enemistat de Don Nunyo i Don Manric, que es disputen l’amor de Donya Leonor, desembocarà en una rivalitat còmica que agafarà camins absolutament aliens a les nocions d’honra i honor promogudes pels codis narratius del teatre en castellà.

Amb
ITNC – Jove Companyia del Teatre Nacional
Cristina Arenas
Marçal Bayona
Oreig Canela
Queralt Casasayas
Bruna Cusí
Mariona Ginés
Ricard Farré
Andrea Martínez
Arnau Puig
Josep Sobrevals
Pau Viñals

Més info aquí http://www.tnc.cat/