Dia Internacional dels Museus (DIM) 18 de maig

· Dia Internacional dels Museus (DIM) i Nit dels Museus

2015_05_16_18_dia_i_nit_dels_museus

Diferents espais (arreu de Catalunya)
· 16 de maig: Nit dels Museus
· 18 de maig: Dia Internacional dels Museus ··· DIA INTERNACIONAL DELS MUSEUS ···

El Dia Internacional dels Museus, que se celebra des de 1977 cada 18 de maig, es presenta enguany amb el tema Museus per a una societat sostenible.

A continuació, transcrivim la descripció del tema 2015 que s’ha publicat al web del Consell Internacional de Museus (ICOM):

En el present, la humanitat ha d’adoptar mitjans de vida i desenvolupament compatibles amb els límits de la naturalesa. La transició cap a un tipus de societat sostenible passa per la invenció de nous mètodes de pensament i acció. Promotors del desenvolupament sostenible i autèntics laboratoris de pràctiques exemplars, els museus juguen un paper essencial en aquesta transició i han de consolidar la seva posició i fer sentir la seva veu en aquest context.

El tema Museus per a una societat sostenible reconeix el paper dels museus per conscienciar el públic en la necessitat d’una societat menys malbaratadora , més solidària i que aprofiti els recursos d’una manera més respectuosa amb els sistemes biològics.

Aplicant aquest concepte de societat sostenible als museus, el tema del Dia Internacional dels Museus pretén fomentar en tota la societat una major conscienciació al voltant de les repercussions actuals de l’acció de l’home al nostre planeta i de les necessitats imperatives de canviar el model econòmic i social.

··· ACTIVITATS DEL DIA I LA NIT DELS MUSEUS ···

Nombroses activitats us esperen (jornades de portes obertes, visites guiades, itineraris, tallers, actuacions…) tant el mateix 18 de maig com els dies previs (com per exemple la Nit dels Museus, el dissabte 16 de maig). Consulteu els diferents enllaços per obtenir informació detallada dels actes programats.

Podeu seguir l’actualitat del Dia i la Nit dels Museus a Twitter amb l’etiqueta #DIM2015. Dates
Del 16/05/2015 al 18/05/2015
Lloc de celebració
Espais diferents
Diversos municipis (arreu de Catalunya)