Dilluns 19 se celebra la XXIIa edició dels Premis Butaca al Teatre Apolo

Dilluns 19 se celebra la XXIIa edició dels Premis Butaca al Teatre Apolo

 

 butaca

 

 

  • Manolo Trullàs serà homenatjat amb el Premi Honorífic Anna Lizaran
  • El muntatge A teatro con Eduardo (Teatre Lliure), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats
  • Els espectadors poden comprar entrades a 14€ per assistir a la gala

XXII PREMIS BUTACA DE TEATRE DE CATALUNYA 

DILLUNS 19 DE DESEMBRE DE 2016

 -Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya reuniran de nou el sector per celebrar la seva nit. El dilluns 19 de desembre serà el dia en què es coneixeran els guanyadors de les 20 categories al Teatre Apolo. Un any més, Glòria Cid i Toni Martín seran els presentadors dels premis amb un guió divertit i espontani. L’acte també comparà amb diverses actuacions. La gala serà retransmesa per La Xarxa i es podrà veure en directe per tot Catalunya a través de les televisions locals i el canal 159 de Movistar+.

En aquesta edició el Premi Butaca Honorífic Anna Lizaran serà per Manolo Trullàs, taquiller de La Seca Espai Brossa, per la seva passió i entrega al teatre i per la dedicació tan cuidada i de tants anys a aquest equipament.

Els nominats

El muntatge A teatro con Eduardo (Teatre Lliure), amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb cinc nominacions, Dansa d’agost (La Perla 29), El Público (TNC/Teatro de La Abadía), Molt soroll per no res (TNC) i 73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions).

Els nominats a millor muntatge teatral són Dansa d’agost (La Perla 29), Hamlet (Teatre Lliure), Maria Estuard (Teatre Lliure), Marits i Mullers (Heartbreak Hotel/Teatro de La Abadía/Trànsit Projectes/La Villarroel), Només són dones (FEI) i El Público (TNC/Teatro de La Abadía).

Els nominats a la millor direcció són Xavier Albertí per El professor Bernhardi, Lluís Pascual per A teatro con Eduardo, Carme Portaceli per Només són dones, Àlex Rigola per El Público, Pau Roca per Història i Ferran Utzet per Dansa d’agost.

Com a millor actor, estan nominats Andreu Benito per Marits i Mullers, Oriol Genís per Vespres de la Beata Verge, Lluís Homar per El professor Bernhardi, Ramon Madaula, per A teatro con Eduardo i Pol López per Hamlet. Pel que fa a les actrius, opten a millor paper protagonista Anna Alarcón per Psicosis de les 4.48, Mercè Arànega per Neus Català, un cel de plom, Sílvia Bel per Maria Estuard, Miriam Iscla per Dona no reeducable i Clara Segura per Conillet.

73 raons per deixar-te (Focus/Bitò Produccions), Molt soroll per no res (TNC), Oh my god Barcelona! (Associació Artdevellut), Shaking Shakespeare (Marina Marcos) i Sugar, ningú és perfecte (Som-hi films) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són El cinquè hivern (Cia. Mal pelo), In Somni (Kulbik Dance Company/Cobla Sant Jordi/Dj Mario Nieto), Vorònia (Cia. La Veronal) i Sinestesia (Iron Skulls Company).

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA

XXII Premis Butaca de Teatre de Catalunya

Dilluns 19 de desembre a les 20:30h al Teatre Apolo de Barcelona

 

Venta d’entrades aquí

Més informació a www.butaca.cat / @PremisButaca