El baríton Roderick Williams i el pianista Iain Burnside aterren al LIFE Victoria 2015 amb la música de Johannes Brahms (26 de novembre)

Roderick Williams 12 July 2010El baríton Roderick Williams i el pianista Iain Burnside aterren al LIFE Victoria 2015 amb la música de Johannes Brahms

El concert “Die schöne Magelone”, L’amor entre Johannes Brahms i Clara Shumann es farà el dia 26 de novembre (20:00h) al pavelló de Sant Rafael del Recinte Modernista de Sant Pau

En el desè aniversari de la mort de la soprano Victoria de los Ángeles, des de l’organització del Festival hi ha hagut un interès especial per introduir en el programa aquest concert de Lied en el que la música de Brahms serà la protagonista. La soprano catalana, a qui es dedica el Festival, va cantar Brahms més de 2.000 vegades al llarg de la seva carrera artística .

A més, el concert del proper dijous es presenta en un format diferent ja que s’ha introduït l’actuació d’una actriu, Laura López, que interpretarà Clara Shumann. Els vint primers minuts del concert aniran a càrrec de les LIFE New Generation Artist, amb la participació de la soprano, Adriana Aranda i de la pianista, Núria Gómez.

Roderick Williams, és un tenor habituals als principals teatres d’òpera de Gran Bretanya. Té un ampli repertori que va des del barroc a la música contemporània, però el seu nom s’associa als rols mozartians per a baríton. També cultiva la composició musical i alguns dels seus treballs s’han estrenat al Wigmore Hall, al Barbican Centre i a la Purcell Room. L’any vinent iniciarà la seva etapa com a director artístic del Leeds Lieder. Entre els rols que ha interpretat en el camp de l’òpera destaquen Oronte a Medèe de Chaspentier, Toby Kramer a Sunken Garden de Van de Aa, Pollux a Castor et Pollux de Jean-Philipe Raneu a l’English National Opera, entre d’altres. És un assidu a les Proms del Royal Albert Hall, incloent-hi la Last Night at the Proms 2014. L’any vinent iniciarà la seva etapa com a director artístic del Leeds Lieder.

 

Iain Burnside

Aquest pianista ha actuat en recital amb molts dels principals cantants del món. Aquesta temporada, Iain Burnside, està col·laborant amb Roderick Williams, per oferir recitals al Brasil, a l’Oxford Lieder, al Festival Lieder Leeds, al Festival de Música de Cheltenham i ara arriben a la tercera edició del LIFE Victoria 2015. A més d’un recital a de Rosenblatt al Wigmore Hall, aquest pianista també serà membre del jurat del concurs de la cançó Wigmore Hall 2015. Com a professor i dinamitzador, també treballa en el programa de joves artistes Jette Parker, a la Royal Opera House de Londres i al National Opera Studio.

 

Laura LópezL

licenciada en interpretació per l’Institut del teatre i amb estudis musicals, complementa la seva formació d’actriu i cantant a Prima del Teatro, a HETSR i a la Rose Bruford College de Londres. Entre els seus últims treballs destaquen Carroussel (Festival Grec 2015), Expressions d’una alemanya (Círcol Malda 2015), Monsieur Apeine quiere hacer amigos (Sala Beckett 2013) o Groucho me enseñó su camiseta (Temporada Alta, la Planeta, La Seca 2011), entre d’altres.

 

Les entrades per assistir als concerts es poden adquirir a través de la pàgina web del Festival: www.lifevictoria.com.