EL CINEMA RECUPERAT DE SANT FELIU DE LLOBREGAT CELEBRA 10 ANYS I COINCIDEIX AMB LA IX MOSTRA DE CINEBAIX (del 5 al 15 de novembre)

EL CINEMA RECUPERAT DE SANT FELIU DE LLOBREGAT CELEBRA 10 ANYS I COINCIDEIX AMB LA IX MOSTRA DE CINEBAIX

LOGOTIPS-01

 

 

 

 

 

Des de principis del 2004 i fins a mitjans del 2005, la mobilització ciutadana a Sant Feliu va expressar la seva voluntat de no deixar perdre el Cinema Guinart, un espai amb més de 40 anys d’existència ubicat al centre de la ciutat. Les reivindicacions i l’esforç per contagiar aquest sentiment a l’Ajuntament van donar el seu fruit i l’emblemàtica sala va tornar a obrir les portes el 4 de novembre de 2005. De la gestió s’encarregaria l’Associació CineBaix, una entitat sense ànim de lucre basada en l’autogestió i el voluntariat, creada amb aquesta finalitat.

Avui, després de deu anys, CineBaix continua creixent i celebra un aniversari especial que representa no solament el desig d’un poble a favor de la supervivència de la cultura, sinó també la feina diària de moltes persones que voluntàriament treballen per mantenir viu un cinema que defensa i difon la diversitat cultural.

Han estat deu anys d’aprenentatge durant els quals l’objectiu de mantenir viu el cinema i guanyar espectadors ha portat l’Associació CineBaix a combinar la voluntat inicial d’apostar pel cinema independent i d’autor amb títols més comercials. Avui ofereix una programació transversal en la qual conviuen pel·lícules de la gran indústria amb títols poc presents en altres sales. El cinema d’autor, la versió original, el cinema català, i en català, i les mirades pròpies d’autors d’arreu del món tenen un espai assegurat al cinema de Sant Feliu.

CineBaix és més que un cinema, és un espai cultural on espectadors, socis i voluntaris són un tot.

El proper 4 de novembre l’Associació CineBaix celebrarà l’aniversari amb una exposició sobre aquests deu primers anys, amb actuacions musicals en directe, amb l’obligada bufada d’espelmes i el brindis corresponent, i amb alguna sorpresa més. I ho farà amb els socis, amb els voluntaris, amb els espectadors i amb tothom que vulgui compartir aquesta celebració.

Però la festa no acabarà el dia 4 de novembre. L’endemà mateix s’inaugurarà la novena edició de La Mostra de CineBaix, que enguany ha sofert canvis importants en optar per fusionar les dues mostres que es van fer l’any passat en una de sola. Això es tradueix en una Mostra que uneix el cinema àrab i mediterrani amb el llatinoamericà, amb el doble de dies de programació i el doble de títols que anys anteriors. La Mostra de CineBaix tindrà lloc del 5 al 15 de novembre, una experiència on conflueixen dos mons cinematogràfics amb el propòsit de generar reflexió, debat i crítica, trencant tòpics i estereotips. Una clara aposta per relats innovadors que reflecteixen una manera diferent d’explicar la realitat d’altres països, per explorar les mirades d’altres mons que ens permet conèixer-nos i veure que també són el nostre.

Us convidem a celebrar-ho amb nosaltres.

*CineBaix és membre de la prestigiosa xarxa Europa Cinemas, juntament amb els cinemes barcelonins Verdi, Méliès i Renoir, el Truffaut de Girona i el Cinema Catalunya de Terrassa. CineBaix també forma part de CineArte, una xarxa de cinemes independents per la cultura i l’art.

*CineBaix té 6 sales, totes amb projectors digitals, i amb un aforament total de més de 1.000 butaques, i un bar amb productes de Comerç Just, alternatius i de proximitat.

CALENDARI D’ACTIVITATS

4 de novembre, a les 20 h, a CineBaix | Celebració del 10è aniversari | Entrada lliure

EXPOSICIÓ “10 ANYS DE CINEBAIX, UN SOMNI FET REALITAT”

Amb una introducció recordant els cinemes que hi ha hagut a Sant Feliu de Llobregat, l’exposició vol rememorar els orígens reivindicatius per no deixar perdre l’únic cinema al centre de la ciutat i els fets més importants esdevinguts al llarg d’aquests deu anys de vida de CineBaix.

CONCERT DE THE PENGUINS SKA BAND I COR AMALGAMA

El grup de Sant Feliu The Penguins va fer una presentació quan es va a inaugurar CineBaix el 2005. Deu anys després tornen per posar una mica de ska i bons ritmes a l’aniversari.

La voluntat de l’Associació CineBaix és que la ciutat participi activament en la celebració d’aquest aniversari. És per això que ha preparat un seguit de propostes per al llarg de tota la temporada. Un seguit d’activitats pensant en diferents sectors de la ciutat com el comerç local i el món educatiu.

Amb la voluntat d’implicari els centres educatius de Sant Feliu, i de la comarca, en aquesta celebració, CineBaix proposa un seguit de concursos segons els nivells educatius. Aquest concursos volen que l’alumnat expliqui les seves vivències a CineBaix i/o la seva visió de l’experiència i la història de CineBaix, un cinema de proximitat i autogestionat per persones voluntàries. Cada concurs preveu una disciplina artística, diferent segons l’edat, com a eina d’expressió.


Concurs de dibuix: P3, P4 i P5, 1r i 2n


Concurs de redacció i fotos:. 3r, 4t, 5è i 6è


Concurs de curtmetratge: 5è, 6è i secundària

La proposta per al comerç local és un concurs d’aparadors. Els comerços de Sant Feliu podran vestir els seus aparadors amb motius relacionats amb el món del cinema. La finalitat és la promoció i difusió del comerç local i la col·laboració amb CineBaix en el marc del seu 10è aniversari. L’Ajuntament de Sant Feliu és qui coordinarà aquest concurs i en promourà la participació. L’aparador guanyador del concurs s’anunciarà a CineBaix.

IX edició de la MOSTRA DE CINEMA ÀRAB I LLATINOAMERICÀ de Sant Feliu de Llobregat

Del 5 al 15 de novembre de 2015

5 de novembre: Inauguració de La Mostra amb una sessió especial.

En finalitzar, es podrà gaudir d’un pica-pica amb el food truck La Finestra que hi haurà a la porta del cinema.

La Mostra de CineBaix -cinema àrab i llatinoamericà- presentarà més de 22 pel·lícules de països com Cuba, Mèxic, Argentina, Colòmbia, Marroc, Palestina, Líban o Tunísia, amb presència de directors i persones convidades, un entramat de cinema d’autor on es compaginen indistintament documentals i ficció que fan d’aquesta edició un aparador de noves mirades, amb òperes primes, i d’altres més reflexives que qüestionen convencions i estereotips. El desafiament a les convencions narratives d’un cinema que posa el seu granet de sorra per a un canvi social.

Consulteu la programació confirmada aquí.

Preus de les sessions de La Mostra

Entrada: 4 € per sessió

Abonament de 6 sessions: 15 €

Gratuït per als socis de CineBaix

VENDA ANTICIPADA D’ABONAMENTS

A la taquilla de CineBaix de divendres a dilluns, de 18 a 22 hores, a partir del 30 d’octubre

C. Joan Batllori, 21 – 08980 Sant Feliu de Llobregat
Tel. 93 666 18 59 – cinebaix@cinebaix.com