El dramaturg i director Guillem Clua estrenarà el 16 d’octubre a l’Aquitània Teatre SMILEY Després de l’amor.

Ramon Pujol i Albert Triola tornen a donar vida a l’Àlex i al Bruno a ‘SMILEY Després de l’amor’.

Guillem Clua estrena la nova comèdia ‘SMILEY Després de l’amor’
Ramon Pujol i Albert Triola encarnen de nou a Àlex i Bruno, els protagonistes de l’èxit SMILEY Una història d’amor.El nou text, coproduït per La Brutal, està escrit per tal que es pugui veure sense haver vist la primera part.Una comèdia més madura, actual i que ens parla de les relacions gais, la crisi dels quaranta, el matrimoni, els fantasmes del passat i les expectatives que ens crea l’amor romàntic.L’obra començarà funcions el 16 d’octubre i estrenarà la nova etapa artística de l’Aquitània Teatre.
El dramaturg i director Guillem Clua estrenarà el 16 d’octubre a l’Aquitània Teatre SMILEY Després de l’amor. L’obra recupera l’Àlex i el Bruno (Ramon Pujol i Albert Triola), els mateixos protagonistes que ens van enamorar fa 8 anys amb l’èxit SMILEY Una història d’amor, en una nova comèdia més madura, actual i que ens parla de les relacions gais però també de la crisi dels quaranta, el matrimoni, els fantasmes del passat i les expectatives que ens crea l’amor romàntic.

«De la mateixa manera que SMILEY Una història d’amor va normalitzar el fet que una comèdia romàntica estigués protagonitzada per dos homes joves, aquesta nova història mostra una realitat diferent: la de l’homosexualitat a la mitjana edat, quan els llums de la festa s’apaguen, quan ja no tenim esma per seguir ballant i preferim quedar-nos a casa, quan ens toca entendre que l’amor pot ser alguna cosa més que passió desfermada i focs artificials, quan la soledat amenaça amb deixar de ser una cosa transitòria…», comenta Guillem Clua.

SMILEY Després de l’amor dona continuïtat al text estrenat l’any 2012 però està escrita per tal que es pugui veure sense haver vist la primera part.
SMILEY, una història que ha enamorat a mig món
El novembre del 2012 l’Àlex i el Bruno, els protagonistes de SMILEY Una història d’amor, es van fer el seu primer petó al petit escenari de la Sala Flyhard. Era un petó ple d’esperança i de futur, tal com han de ser els petons de totes les comèdies romàntiques, però en aquell moment ningú es podia imaginar fins a quin punt ho acabaria sent. SMILEY de seguida va enamorar els espectadors barcelonins. L’obra va saltar, primer, al Teatre Lliure i, després, al desaparegut Club Capitol on va fer diferents temporades fins al març del 2015. A la gira catalana va seguir la producció madrilenya, que va omplir els teatres Lara i Maravillas. 
Al cap de poc temps, el text ja estava traduït a diverses llengües i se n’han pogut veure produccions a Alemanya, Grècia, Xipre, Itàlia, Xile, Puerto Rico, Perú, Uruguai, Venezuela, Miami o Nova York. Actualment s’està a punt d’estrenar a Singapur i Austràlia.
SMILEY torna als escenaris
L’èxit que va tenir SMILEY Una història d’amor ha fet que escriure una segona part no hagi estat una tasca gens fàcil per aGuillem Clua. “Puc afirmar que SMILEY Després de l’amor ha estat l’obra més difícil que he escrit mai. Sí, més que drames èpics de tres hores com Marburg o Justícia, més que adaptacions de la Ilíada o sèries de prime time”, comenta el director i dramaturg i afegeix: “He trigat anys a donar amb el text definitiu. Calia trobar de nou el to exacte, l’equilibri entre comèdia i drama, la química entre els dos personatges… la màgia, en definitiva, que va fer de la primera entrega una cosa tan especial”. 
La temptació de reposar l’obra ha estat molt present durant tots aquests anys d’espera, però la companyia era conscient que aquell text va ser fruit del seu temps. Han canviat moltes coses des de llavors: Barcelona ja no és la mateixa, els espectadors han evolucionat i l’equip també. “Havia de tramar una nova història, parlar de temes contemporanis, mirar amb els ulls dels mateixos personatges (ara prop dels quaranta) una realitat diferent, una altra manera d’entendre l’amor, les relacions i la vida mateixa…”, comenta Clua.

Quan vam començar mai hauria imaginat que aquell projecte tan modest i petit s´aniria fent tan gran i especial per a nosaltres. Ja sabem com és de difícil encertar noves aventures en aquest món del teatre, però quan això passa i l´obra emociona al públic d’una forma tan sincera, és una felicitat molt gran”, comenta Albert Triola. “En uns temps en què les llibertats i la diversitat es veuen amenaçades, és important tornar a recuperar aquell esperit i aquells personatges”, comenta Ramon Pujol i afegeix: “El que toca, el que ens excita i el que pot excitar i emocionar al públic és recuperar aquella joia, aquelles ganes de fer llum al cap i al cor de la gent, de fer-los estimar i estimar-se una mica més i una mica millor”.
SMILEY DESPRÉS DE L’AMOR
Del 16 d’octubre al 13 de desembre
Aquitània Teatre

Dimecres i dijous 20:30h.
Divendres a les 20h.
Dissabte a les 17:45h i 
Diumenge a les 18h.