El Zoom, el Festival Internacional de Ficció Televisiva, dóna a conèixer la seva Secció Oficial (del 22 al 27 de novembre)

El Zoom, el Festival Internacional de Ficció Televisiva, dóna a conèixer la seva Secció Oficial

2016092217453536_300_424_1_0

La secció oficial d’aquest any del Zoom la conformaran 10 llargmetratges d’arreu d’Europa. Durant el festival es podrà veure una cuidada selecció de produccions de cinema per a televisió realitzat els darrers anys a nivell internacional

22 ángeles (Espanya), Agnes (Alemanya), Birthday (Regne Unit), Cervantes contra Lope (Espanya), Ebre, del bressol a la batalla (Espanya), Félvilág (Hongria), Freistatt (Alemanya), Groenland (Holanda), Hope (Holanda), Lampedusa, dall’orizzonte in poi (Itàlia) seran les pel·lícules de la secció oficial d’enguany

Per tercer any consecutiu el festival aterra de nou a Barcelona de la mà de la revista online Serielizados amb la tercera edició del  Showcase de Pilots de Ficció, que tindrà lloc a la Fàbrica Moritz el divendres 25 de novembre

En les properes setmanes donarem a conèixer la resta de la programació

 
 
Del 22 al 27 de novembre torna una nova edició del Festival Zoom, el festival Internacional de Ficció per a televisió, a Igualada i a Barcelona. Una cita imperdible per a tots els amants de la ficció per a televisió de Catalunya, l’Estat Espanyol i d’arreu del món. Com a novetat, el Zoom suma enguany un dia més de programació del festival, començant amb la programació el dimarts 22.

Les pel·lícules de la Secció Oficial d’enguany són; 22 ángeles (Espanya, 2016) de Miguel Bardem, Agnes (Alemanya, 2016) de Johannes Schmid, Birthday (Regne Unit, 2015) de Roger Michell, Cervantes contra Lope (Espanya, 2015) de Manuel Huerga, Ebre, del bressol a la batalla (Espanya, 2016) de Román Parrado, Félvilág (Hongria, 2015) d’Attila Szász, Freistatt (Alemanya, 2015) de Marc Brummund, Groenland (Holanda, 2015) de Tomas Kaan, Hope (Holanda, 2015) Erik de Bruyn, Lampedusa, dall’orizzonte in poi (Itàlia, 2016) de Marco Pontecorvo.

Aquest any s’han inscrit un 20% més de pel·lícules respecte l’edició de l’any passat, de diversos països com Taiwan, Brasil, Holanda, Alemania o Regne Unit i també de l’Estat Espanyol. Així doncs, el festival continua un any més amb l’ambició de dotar la programació d’una perspectiva àmplia, diversa i global.

A part de les tvmovies i mini-sèries nacionals i internacionals de la Secció Oficial, una de les novetats d’enguany és la secció Zoom Formats, que comptarà amb nous formats televisius de no ficció (reportatges periodístics, documentals, programes de divulgació i entreteniment).

Al llarg dels sis dies del Zoom també es podrà gaudir de les seccions Zoom Sèries; Zoom Kids, amb projeccions infantils; el talent local a Zoom KM0; Zoom Jove, on es podran veure els millors curtmetratges programats per Joan Fitó amb la col·laboració del CineClub d’Igualada i les websèries, que compten amb la col·laboració d’Òmnium Cultural; les noves produccions al Zoom Especial. A més, un any més tindran lloc les classes professionals destinades als joves, dins de la secció Zoom Class

El Festival Zoom amplia les col·laboracions amb altres entitats i institucions, com l’Acadèmia del Cinema Català, el Cicle Gaudí, el Cineclub Ateneu d’Igualada i Òmnium Cultural, incorporant a la programació la projecció dels Finalistes als Premis VOC. 

SECCIÓ OFICIAL DEL FESTIVAL ZOOM 2016

22 Ángeles (Espanya, 2016), és l’adaptació de la novel·la Ángeles Custodios d’Almudena Arteaga, dirigida per Miguel Bardem (Prim el asesinato de la calle del turco, El asesinato de Carrero Blanco) i adaptada per Alicia Luna (Te doy mis ojos).

Agnes (Alemanya, 2016), de Johannes Schmid és una pel·lícula basada en el famós llibre del suís Peter Stamm (Agnes, 1998) que ha estat traduït a més de vint llengües.

Birthday (Regne Unit, 2015) de Roger Michell és una adaptació de l’aclamat guió teatral escrit per Joe Penhall i protagonitzat per un sorprenent Stephen Mangan, es tracta d’una pel·lícula divertida i dramàtica alhora.

Cervantes contra Lope (Espanya, 2015) de Manuel Huerga és una TV Movie que retrata l’enfrontament que van viure a començaments del segle XVII dos dels escriptors més famosos de la història de la literatura europea, Miguel de Cervantes i Félix Lope de Vega. El tema es tracta com un suposat documental.

Ebre, del bressol a la batalla (Espanya, 2016) de Román Parrado narra la història d’uns joves d’entre 17 i 18 anys que van ser obligats a abandonar la innocència entre el xiulet de les bales. Una producció que servirà per explicar la història de “La quinta del biberó”, uns fets que mai abans s’havien traslladat ni al cinema ni a la televisió. Aquesta projecció també forma part del Cicle Gaudí de l’Acadèmia de Cinema Català.

Félvilág (Hongria, 2015) d’Attila Szász és una pel·lícula basada en una història real sobre amor, sexe, poder, passió i assassinat. Una història plena d’erotisme, suspens i violència que revela la cara més fosca de la naturalesa humana.

Freistatt (Alemanya, 2015) de Marc Brummund és una pel·lícula basada en fets reals, sobre la lluita d’un nen per salvar les restes d’humanitat i dignitat en un sistema social opressiu.

Groenland (Holanda, 2015) de Tomas Kaan narra la història d’amor entre el fotògraf documental Hugo (Thomas Ryckewaert) i la jove i atractiva Iris (Gaite Jansen) a Groenlàndia. És un intent d’unir ficció i documental a través del film i la fotografia.

Hope (Holanda, 2015) Erik de Bruyn és un telefilm amb una trama sexual i financera, està inspirat en el cas de Heleen Mees, una dona forta i valenta que va estar relacionada amb el directiu del Citibank Willem Buiter.

Lampedusa, dall’orizzonte in poi (Itàlia, 2016) de Marco Pontecorvo és una minisèrie de dos capítols que explica una història de ficció basada en la vida diària i real de la gent que dóna la primera assistència als immigrants il·legals que arriben a l’illa de Lampedusa. 

EL ZOOM TORNA A BARCELONA AMB EL III SHOWCASE DE PILOTS DE FICCIÓ

Per tercer any consecutiu el Festival Zoom aterra de nou a Barcelona de la mà de Serielizados (creadors del Serielizados Fest, el Festival Internacional de Sèries de Barcelona) amb un projecte ambiciós: el Showcase de Pilots de Ficció, que tindrà lloc el divendres 25 de novembre a la Fàbrica Moritz. Una aposta per donar visibilitat a la ficció més interessant i apropar els nous creadors a la indústria audiovisual.

Durant la tarda tindrà lloc una masterclass d’un personatge rellevant de la indústria, que serà oberta al públic general, prèvia inscripció online. Posteriorment, a porta tancada, un panell d’indústria d’alt nivell format per creadors, productors, televisions i crítics donaran la seva visió i recomanacions a cada projecte seleccionat. Un feedback personalitzat que seria molt complicat de rebre si no fos per una iniciativa pionera com aquesta. Un “meet the expert” pensat per a alimentar possibles sinergies, fent que les idees i els projectes flueixin en la que serà una trobada entre nou talent i els experts. La jornada acabarà amb la projecció dels pilots seleccionats, que donarem a conèixer en unes setmanes.

Els pilots seleccionats optaran al Premi del Jurat, consistent en 600 euros i l’emissió per BTV, i el Premi del Públic, de 300€ i patrocinat per Filmin. 

 

EL FESTIVAL ZOOM

El Festival Zoom és pioner per ser el primer certamen en apostar per la ficció televisiva a la gran pantalla. Creat el 2003, es va originar tenint les tvmovies com a columna vertebral de la programació i, durant la seva trajectòria, ha anat incorporant seccions que inclouen altres formats televisius i altres plataformes audiovisuals.

Aquest festival és l’únic a l’estat espanyol dedicat a reconèixer el cinema per a televisió. I ara, les sèries televisives són un format en auge i desperten un gran interès entre els professionals de l’audiovisual i el públic.

El Festival Zoom s’organitza des de l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de l’Ajuntament d‘Igualada, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i la implicació de Televisió de Catalunya i Televisió Espanyola.

 
 
   

ZOOM FESTIVAL

INTERNATIONAL FICTION TV

 

14a edició

Del 22 al 27 de novembre de 2016

Igualada / Barcelona

www.zoomigualada.org