Estrenes de Teatre del 8 al 10 de març 2017

 

telones-para-teatro

 

 

 

 

 

 

08 – 31, Mar. 2017

ALÍCIA (A PARTIR DE TEXTOS DE LEWIS CARROLL)

Sala Atrium

Basat en ‘Alícia al país de les meravelles’ i ‘Alícia a través del mirall’ de Lewis Carroll

 
Cartell_Alicia_WEB
 Com si es tractés d’un estat alterat de la consciència, ens endinsarem en el món de Les Meravelles, el món d’Alícia, on el nonsense i els somnis són l’única norma a seguir. L’espectacle, que respecte gran part del text de Carroll, és un passeig per la psique d’Alícia, on es qüestiona la identitat, i la relació amb el món que l’envolta vers el seu propi món interior. És un viatge, sense direcció, és un viatge interior, cap als camins que hi ha dins de la ment.

 De dimecres a dissabte a les 20.30h Diumenge a les 19.00h

Idioma: català

Durada: 80 minuts

Autor: A partir de textos de Lewis Carrol

Dramatúrgia: Pablo Ley

Direcció: David Maqueda

Ajudants de direcció: Oriol Escalé i Victòria Boixadera.

Repartiment: Aïda Bellet, Boris Cartes, Alba Duñó, Eleazar Masdeu i Núria Montes

Més informació  http://www.catacultural.com/alicia-a-partir-de-textos-de-lewis-carroll-08-31-mar-2017-sala-atrium/?lang=es

 al 

 Sala Petita TNC

 
VÀNIAvania_200x236 
Anton Txèkhov

  • Direcció Carles Alfaro
  • Sala Petita
  •  al 

La històrica companyia valenciana Moma Teatre s’acosta al clàssic de Txèkhov sobre les oportunitats perdudes, un text essencial a l’hora de concebre la nostra identitat cultural per la força ètica amb què es replanteja la mirada sovint angoixada sobre el pas del temps en la vida moderna.
Amb el seu característic humor patètic, Txèkhov mostra els vestigis d’allò no dit i d’allò no fet; d’allò somiat i d’allò desitjat que no s’ha esdevingut però que roman cisellat en el rostre i esculpit en el cos, que aflora en els gestos. El moviment silenciós de l’ànima.

Fitxa artística

Autor
Anton Txèkhov
Direcció, dramatúrgia, espai escènic i il·luminació
Carles Alfaro
Traducció
Rodolf Sirera
Amb
Empar Canet, Josep Manel Casany, Àngel Fígols, Mamen Garcia, Juli Mira, Rebeca Valls
 
Mé informació http://www.catacultural.com/vania-del-080317-al-120317-sala-petita-tnc/

 

del 8 de març al 2 d’abril de 2017)

ABANS QUE ARRIBI L’ALEMANY | MARTA BARCELÓ

 

 Abans_que_arribi_l_alemany_web_estrelles_BLANC_copia_777

  
SALA Joan Brossa
 
 
SINOPSI

Júlia, una dona d’una seixantena d’anys, acaba de ser diagnosticada amb la malaltia d’Alzheimer. La imminència del desenvolupament de la malaltia, així com les reaccions de la seva família i coneguts, la conduiran, després del terrabastall emocional que suposa una notícia com aquesta, a prendre una sèrie de decisions imprescindibles per tal de viure plenament el temps de consciència que li resti.

Intèrprets Muntsa Alcañiz i Pedro Mas

Autoria Marta Barceló
Direcció Joan Fullana

Més informació http://www.catacultural.com/abans-que-arribi-lalemany-marta-barcelo-del-8-de-marc-al-2-dabril-de-2017-la-seca-espai-brossa/

A partir del 8 de març

El Maldà

BARBES DE BALENA.

Teatre, música i dansa. Català. 70 min.  Barbes de balena fa un recorregut per la vida de la doctora Dolors Aleu i Riera (1857-1913), la primera dona llicenciada en medicina a Catalunya i a l’estat espanyol. La seva va ser una carrera plena d’obstacles, que va anar superant, per exercir una professió aleshores vetada a les dones. A partir de la seva figura, fem memòria de les nostres àvies, besàvies…, i reflexionem sobre les dones d’avui en dia, sobre nosaltres. Elles portaven cotilla, i nosaltres? Ens hem tret realment les cotilles reals i figurades que ens constrenyen?

BARBES-DE-BALENA_horizontal3-1

 Dramatúrgia: Anna Maria Ricart
Direcció: Mònica Bofill
Composició musical: Ariadna Cabiró
Coreografia: Anna Romaní
Intèrprets: Ariadna Cabiró, Núria Cuyàs
Laura López i Anna Romaní/ Anna Rosell

Més informació http://www.catacultural.com/barbes-de-balena-a-partir-del-8-de-marc-el-malda/

 

del 9 de març al 2 d’abril de 2017

PROTESTA | VÁCLAV HAVEL 

La Seca-Espai Brossa

 Cartell_protesta_web_764
 
 SALA Leopoldo Fregoli
Direcció: Jordi Casasampera
Dramaturgia: Pavel Bsonek
Intèrprets: Jordi Gràcia i Vallès i Carles Goñi
Producció: Pavel Bsonek/ Manel Ruiz / Exquis teatre
Estrena nacional
SINOPSI

Escrita un any després de Carta 77, abans que Havel fos empresonat, el text ens presenta la conversa entre Vanek i Stanek, un antic amic escriptor, que ha assimilat el règim polític totalitari i té una bona posició en el món de la cultura.

Després d’una bona dosi d’hipocresia, Stanek revela a Vanek l’objectiu real pel qual l’ha convidat: el favor que necessita d’un “dissident de professió” acostumat a comprometre’s. La resposta de Vanek farà que Stanek es trobi atrapat entre el benefici personal i la mala consciència, i hagi de desplegar tota la seva força retòrica.

Aquesta obra va ser prohibida pels governs stalinistes i es va convertir en un autèntic objecte de culte clandestí entre els cercles de la cultura txeca dels últims trenta anys. Constitueix un testimoni únic de la crisi de l’home immers en un sistema basat en l’atropellament de les llibertats.

Més informació http://www.catacultural.com/protesta-vaclav-havel-del-9-de-marc-al-2-dabril-de-2017-la-seca-espai-brossa/

 

Josep Maria Pou es torna a posar a la pell de Sócrates al Teatre Romea

7 úniques setmanes: del 10 de març al 23 d’abril

 

3c12b8a1-f06e-4a20-ad4e-5a11e881874a

El passat diumenge 29 de gener l’Acadèmia del Cinema Català va atorgar el Premi Gaudí d’Honor-Miquel Porter a Josep Maria Pou, director artístic del Teatre Goya, per la seva trajectòria professional en l’àmbit cinematogràfic, composta per més de cinquanta pel·lícules. Pou va rebre la distinció en el marc de la cerimònia d’entrega dels IX Premis Gaudí, que va tenir lloc a l’Auditori del Centre de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB). Els Premis Gaudí són una iniciativa del Col·legi de Directors de Cinema de Catalunya i provenen dels Premis Barcelona, que van néixer l’any 2002. Aquest guardó se suma a la llarga llista de premis que l’actor, director i gestor teatral ha recollit durant la seva trajectòria professional, de més de cinquanta anys, entre els quals cal destacar el Premi Nacional de Teatre i el Premio Nacional de Teatro.

a partir del 10 de març)

 cartell-por-humor

 SINOPSI 

Compartint cartellera amb Moustache durant tot el mes de març trobaràs en el Teatre Apolo l’últim espectacle d’Osborne i Arévalo, només durant 6 setmanes.
Por Humor al Arte els ‘Mellizos’ intenten “explicar per què seguim junts: ens hem adonat de la bona estona que passem plegats, començant pel públic que és el més important per a nosaltres. Hi ha cançons i música en directe com abans, històries tan divertides com sempre i sorpreses i imprevists…en definitiva, volem passar una estona inoblidable amb i per a tota la família!”
I no és un dir, ja que han gaudit de la companyia de més 650.000 persones al llarg d’1.000 representacions.
No et perdis l’última temporada de “Por Humor al Arte”!

Més informació http://www.catacultural.com/por-humor-al-arte-a-partir-del-10-de-marc-teatre-apolo/

Més informació