FÒRUM EDITA BARCELONA 2017 Barcelona 5, 6 i 7 de juliol

El Fòrum Edita Barcelona projectarà el món del llibre a l’any 2030. 
Els editors Koen Van Gulik, Teresa Cremisi i Consuelo Saizar; els escriptors Eduardo Mendoza, Javier Cercas i Gemma Lienas; el llibreter londinenc James Daunt i el director de cinema Fernando González Molina, entre els participants d’aquest any.

El Fòrum tindrà lloc a Barcelona els dies 5, 6 i 7 de juliol.

En la seva segona edició, el Fòrum Edita Barcelona dibuixarà els reptes del món del llibre, projectant-lo tres lustres cap al futur. I acollirà, a més, trobades i debats sobre qüestions candents de l’edició actual.

Figures de prestigi internacional, grans prescriptors dins el sector com l’holandès Koen Van Gulik, de l’editorial Wereldbibliotheek; la francesa Teresa Cremisi, que va ser responsable editorial de Gallimard i Flammarion, o la mexicana Consuelo Saizar, exdirectora de Fondo de Cultura Económica, proposaran perspectives a llarg termini, que apunten cap a l’any 2030, de les grans tendències de l’edició en diferents àrees geogràfiques del món.

En el capítol literari, Edita Barcelona comptarà amb la presència del premi Cervantes 2017,Eduardo Mendoza, qui pronunciarà la conferència inaugural sobre el tema “Una vida amb editors”. Un altre dels autors actuals més destacats, Javier Cercas, dialogarà amb el president de la Federación de Gremios de Editores de España, Daniel Fernández, sobre el procés d’elaboració del llibre, des de la imaginació de l’autor a les mans del lector.

Aquest any el Fòrum planteja un debat sobre el moment actual de les llibreries de qualitat a Europa amb quatre professionals de referència continental: James Daunt, de Daunt Books & Waterstones (Londres); Christian Thorel, d’Ombres Blanches (Tolouse); i Maarten Asscher, d’Athenaeum (Amsterdam); moderats pel director de La Central, Antonio Ramírez.

En diferents taules rodones com “Tinc 12 anys i he deixat de llegir”, “Noves tendències de la ficció” i “Per què ven un llibre que ven?”, els experts convocats pel Fòrum Edita Barcelona analitzaran els canvis en el terreny dels gustos lectors. Entre ells figuren els escriptors Care SantosGemma Lienas i Marcos Chicot, i els editors Juan CerezoElena RamírezPilar ReyesNúria TeyAniol RafelEsther Pujol i Iolanda Batallé.

D’altra banda, a les taules dedicades a “El més nou? Realitat augmentada, algoritmes i altres tendències” i “Perspectives de distribució” s’abordaran les transformacions conceptuals i tecnològiques que el món del llibre s’està plantejant en el moment present, a través d’experiències d’última generació.

El director de cinema Fernando González Molina, responsable de les versions fílmiques de “Palmeras en la nieve” i “El guardián invisible”, comentarà l’auge de les adaptacions a “Del llibre a la pantalla”, amb altres professionals de la producció audiovisual.

I, a la taula de cloenda, representants de l’Ajuntament barceloní, la Generalitat, la Comisión de Cultura del Congreso i el Ministerio de Cultura, discutiran si, en els temes de les campanyes de foment de la lectura, cal parlar d’“Eficàcia o fum”.

El Fòrum Edita Barcelona, que es convoca per segon any, és una trobada de debat sobre els grans reptes, oportunitats i problemes del món del llibre i l’edició actual. Situat a Barcelona, entronca amb la capitalitat editorial internacional en llengua espanyola i també catalana de la ciutat, reafirmada per la seva integració a la Xarxa de Ciutats de la Literatura UNESCO.

El Fòrum Edita Barcelona, organitzat pel Gremi d’Editors de Catalunya i la Universitat Pompeu Fabra a través del seu Màster d’Edició, compta amb el patrocini de l’Ajuntament de Barcelona i la col·laboració de CEDRO, el Departament de Cultura de la Generalitat, el Ministerio de Cultura i la Federación de Gremios de Editores de España.

El Fòrum està codirigit per Javier Aparicio Maydeu, Patrici Tixis Padrosa i Sergio Vila-Sanjuán.

Les sessions tindran lloc a la Barcelona School of Management de la Universitat Pompeu Fabra (C. Balmes, 132-134, Barcelona) i estaran conduïdes pel periodista i escriptor Antonio Iturbe. L’accés és gratuït, i es requereix inscripció prèvia (www.editabarcelona.com). Fins al moment ja s’hi han inscrit més de 300 participants.

6b9778b5-99bd-4b50-9c33-0d4d9f288ac7

FÒRUM EDITA BARCELONA
5, 6 i 7 de juliol de 2017 

Barcelona School of Management (Universitat Pompeu Fabra)
c/ Balmes 132-134. Barcelona

www.editabarcelona.com