Jornada de Portes Obertes per la Mercè

La jornada tindrà lloc en diversos museus i equipaments culturals de la ciutat, seguint els protocols sanitaris vigents.

L’alarma sanitària ha provocat canvis en la celebració de les festes de la Mercè 2020, que ha preferit allunyar-se del concepte de festa major per reforçar el seu valor de col·lectivitat. La festa es descentralitza i aposta pels escenaris de proximitat, fent protagonista de les festes tant la ciutadania com el seu teixit cultural.

Entre les activitats programades, un any més es farà la Jornada de Portes Obertes amb entrada gratuïta: la majoria tindran lloc el dia 24 de setembre, però alguns espais la fan entre el 15 i el 27. Podreu entrar a museus com el Palau Robert, el Caixaforum, el Pavelló Mies van der Rohe, el Museu Etnològic i de Cultures del Món, el Museu del Disseny, El Born Centre de Cultura i Memòria, el Reial Monestir de Santa Maria de Pedralbes, el Museu Marítim, el Museu d’Art Contemporani, el Jardí Botànic de Barcelona, La Capella o l’Arts Santa Mònica. Centre de la Creativitat. Fabra i Coats. Centre d’Art Contemporani va començar la jornada de portes obertes el dimarts 15 i en farà més durant la setmana, i la Basílica de la Sagrada Família la farà els dies 18 i 19. A més, altres espais com la Casa Vicens oferiran descomptes en l’entrada i en alguns dels museus s’hi faran visites guiades i altres activitats per a tota la família, com per exemple l’itinerari rimat ‘Veig, veig molts capells’, al Museu Nacional d’Art de Catalunya, o una visita amb acompanyament musical al Museu de Ciències Naturals de Barcelona.

Recordeu consultar les condicions d’accés i protocols de seguretat al web de cada un dels centres. Trobareu aquestes activitats al programa, a la secció ‘Més Mercè’.

Tota la informació de la Mercè 2020 a barcelona.cat/lamerce.