La comèdia dramàtica “Cloaca” arriba a Barcelona traduïda al català, de la mà del Versus Teatre , Cloaca es presentarà al públic (amb invitació) el proper dia 3 de febrer a les 19.30h a l’antiga Fàbrica Estrella Damm 

La comèdia dramàtica “Cloaca” arriba a Barcelona traduïda al català, de la mà del Versus Teatre 

Oscar Molina dirigeix aquesta obra de gran èxit internacional escrita per la dramaturga holandesa Maria Goos   disseny-versus

 

 

 

El proper 16 de febrer s’estrena al Versus Teatre de Barcelona, sota la direcció d’Oscar Molina, l’obra Cloaca, el gran èxit internacional de la dramaturga holandesa Maria Goos. Cloaca es presenta per primera vegada en català traduïda per Lluis Montserrat i adaptada per l’actor i doblador Roger Pera. D esprés de més de deu anys d’ èxits i estrenes per mig món, Cloaca torna a Barcelona amb el seu nom original i amb un repartiment format pels actors Miquel Sitjar (La Riera, Pel davant i pel darrere, Pararapapá), Xavi Casan (Tan Bonica Aquesta Nit, Un amor fora ciutat, Torna a casa, torna) , Ramón Godino (La Riera, Tu digues que l’estimes, Dòria), Pep Papell (Goodbye Barcelona, Al sud del sud ) i Konstantina Titkova (Kubala, Moreno i Manchón, Natasha). Cloaca tracta sobre l’amistat de quatre homes adults i com el pas del temps i la recerca constant d’èxit, diners i poder acaba perjudicant el vincle de la relació.

 

 

El conflicte de la història es desencadena quan Pieter (Xavi Casan) un funcionari públic que col·lecciona pintures descartades pels museus, rep una trucada telefònica que li informa que aquestes pintures han adquirit un inesperat valor i ha de retornar-les. A mida que avança l’obra aniran apareixent els seus amics, cadascú amb els seus problemes, però tots amb la intenció d’ajudar-lo: Jan (Ramón Godino), un polític ambiciós a l’espera d’un càrrec superior i amb un matrimoni que va a la deriva; Tom (Miquel Sitjar), un advocat desequilibrat per la seva suposada superada drogoaddicció i Marteen (Pep Papell) un arrogant director teatral d’avantguarda que es convertirà en el punt discordant del grup. Konstantina Titkova interpreta l’únic personatge femení de l’obra el qual marca un abans i un després en la història.   Emmarcada en un context de corrupció actual Cloaca no és solament una expressió amb la qual aquest grup d’amics es saluden, és una metàfora ocurrent, amb tocs de comèdia surrealista i drama, que fa referència a tot el que rebutgem i allò del que hauríem de desprendre’ns. Cloaca té la virtut de fer-nos qüestionar la nostra escala de valors, de fer-nos replantejar certeses que de vegades es descobreixen com a prejudicis, de fer-nos reflexionar sobre nosaltres mateixos i les nostres vides.

 

Cloaca va ser escrita per María Goos el 2002 per a la companyia holandesa “Het Toneel Speelt”, que la va convertir en l’obra més exitosa del teatre holandés. El 2004 es va estrenar al “The Old Vic Theatre” de Londres sota la direcció de Kevin Spacey. Posteriorment, l’any 2006 i sota el nom de Baraka! es va estrenar la versió espanyola traduïda per Roland Brouwer i dirigida per Josep Maria Mestres . No va ser fins el 2010 que Baraka! aterrà al Teatre Goya de Barcelona amb repartiment argentí, i sota la direcció de Javier Daulte. Ever Blanchet, director del Versus Teatre, després de veure diferents versions a Argentina i Londres, ha volgut recuperar aquest èxit per portar-lo al seu escenari amb una visió contemporània i més moderna.

 

Per la ocasió, compta amb la col·laboració de la banda de blues barcelonesa Malacara & Wilson Band que ha adaptat algunes cançons del seu nou disc Hopeless Blues per l’obra. Així mateix, la banda farà concerts en directe en determinades funcions. Cloaca es presentarà al públic (amb invitació) el proper dia 3 de febrer a les 19.30h a l’antiga Fàbrica Estrella Damm amb un concert en directe de la banda i la presència de l’equip artístic de l’obra i convidats del sector.

 

Més informació a

www.facebook.com/CloacaBcn

www.twitter.com/CloacaBcn @CloacaBcn #CloacaBcn

http://versusteatre.com/es/cloaca/#more-1532

Autora: Maria Goos

Traducció: Lluis Montserrat

Adaptació: Roger Pera

Direcció: Oscar Molina

Ajudant de direcció: Jesús Milà

Actors:

Pieter ……………….. Xavi Casan

Tom …………………. Miquel Sitjar

Jan ………………….. Ramón Godino

Marteen ……………. Pep Papell

Stripper ……………. Konstantina Titkova

 

Música:

Malacara & Wilson Band

Disseny il·luminació i espai sonor: Daniel Gener

Disseny escenografia i vestuari: Gala Garriga

Producció, Premsa &Comunicació: Rafaela Rivas

Producció, Màrqueting& Publicitat: Jofre Blesa

Patrocinadors: Estrella Damm, Nexia, A-Fad, Os Negre

Projecte: LA PRODUCTORA DESGRAVA