L’edició d’enguany del Festival Píndoles s’obre a nous formats teatrals (del 9 a l 11 de juny)

L’edició d’enguany del Festival Píndoles s’obre a nous formats teatrals
lincreiblehomebala-ariadnapastor-pindoles

 

 

Us agrada el teatre curtet? Doncs teniu tres dies per gaudir-ne intensament en la nova edició del Festival Píndoles, que enguany torna, renovat i acollint nous formats, a l’Alberg Mare de Déu de Montserrat els dies 9, 10 i 11 de juny.

El Píndoles és un festival de microteatre que, cada any, convoca els autors i autores que ho desitgin a presentar les seves propostes per a ser posades en escena. Els muntatges, tots ells de nova creació i d’una durada d’uns quinze minuts, es representen al bosc, el jardí i les diverses dependències d’un edifici modernista, la Casa Marsans. Decorada en un estil neoàrab, la casa és avui un alberg de joventut que cada any aparca per uns dies la seva condició per tal de convertir-se en un gran teatre.

Així, una antiga capella, un dormitori amb lliteres o el magnífic vestíbul de l’edifici es poden convertir en un espai teatral. Ho tornen a fer enguany, en una edició, la tercera, en la qual les obres brevíssimes que es veuran ja no són únicament de text, ja que el festival s’ha obert a d’altres formats teatrals. Enguany podreu veure teatre d’objectes i teatre de gest, disciplines que no eren presents en edicions anteriors.

Els quatre participants que resultin guanyadors del Píndoles d’enguany, triats per un jurat de professionals del teatre, podran portar a escena les seves creacions a les sales de Barcelona Àtic22Sala FlyhardEl Maldà i la Nau Ivanow i també per sales de tot Catalunya.

Quines propostes dramatúrgiques es presenten enguany? Doncs divuit creacions d’allò més diverses: des de peces de dansa-teatre com Hell-o, deKsenia Guinea i Neus Cortès (Kse & Me), a relats d’aventures colossals en format de comèdia com ara La gloriosa conquesta del Pol Sud (Santi Monreal), passant pels titelles per adults de la Cía. eLe., que presenta la peça Roulettes. Totes aquestes mostres de microteatre, i algunes més, les podreu veure el dia 9, primera jornada del festival.

El Píndoles es perllongarà, ocupant novament les estances de la Casa Marsans, durant el dissabte, 10 de juny, quan us explicaran històries sobre trucades telefòniques (Happy birthday Jamie Love, de Jordi Diamant), primeres cites (Jocs perillosos, de Lara Díez Quintanilla) o thrillers foscos i plens de misteri com Yamazaki, de Xavi Núñez, entre d’altres muntatges.

La jornada final del festival serà l’11 de juny, quan, entre d’altres peces de microteatre, en veureu una protagonitzada per un jove Picasso i per l’enigmàtic poeta i pintor suïcida Carles Casagemas, un Cafè Hippodrome amb dramatúrgia i direcció de Rosa Molina; un nou muntatge de titelles per adults format per dues històries i titulat El juego del tiempo, que signa David Zuazola; l’extraordinària i veloç història de L’increïble home bala (a la foto), de la integrant d’Els Pirates Teatre Ariadna Pastor; o la barreja de poesia i música d’On la tempesta deixà una pau intensa, una proposta de Judit Marmi,Ivan Otaola i Toni Pineño sobre la vida i obra del poeta simbolista Màrius Torres.

Hi ha més muntatges que formen part de la programació d’enguany. Si voleu més informació sobre totes les propostes i voleu veure tràilers de les peces a concurs, consulteu el web del Festival Píndoles.