L’última producció d’Álex de la Iglesia i Carolina Bang, ‘Errementari’, serà estrena mundial a Sitges 2017 (5 d’octubre)

L’última producció d’Álex de la Iglesia i Carolina Bang, ‘Errementari’, serà estrena mundial a Sitges 2017

DSC_1770.NEF

 

 

 

 

 

 

 

Altres títols del cinema de gènere de nova fornada, com l’esperat ‘Leatherface’, s’afegeixen a la programació

El proper 5 d’octubre arrencarà la 50a edició del Sitges – Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya amb una graella que exhibirà el millor del cinema de gènere d’última generació més esperat pels fans. Un fantàstic innovador i divers es donarà cita al 50è aniversari, que ja ha anunciat premis honorífics a Susan Sarandon i William Friedkin, i bona part de la seva extensa programació a la qual se suma la darrera producció d’Álex de la Iglesia i Carolina Bang,Errementari, que serà estrena mundial a Sitges.

Errementari, l’última producció d’Álex de la Iglesia i Carolina Bang, dirigida per Paul Urkijo, està inspirada en un conte popular basc sobre un ferrer tan malvat com astut, capaç d’enganyar el mateix diable. La cinta, gòtica i fantàstica, està envoltada de misteri, emoció i estranyes criatures.  

Sitges 2017 comptarà amb diverses produccions del cinema de gènere més esperat, com Leatherface, el nou llargmetratge de Julien Maury i Alexandre Bustillo –habituals de Sitges, on han presentat A l’interiéurLivide Aux yeux des vivents– sobre el mític personatge creat pel recentment desaparegut Tobe Hooper. També hi serà Annabelle Creation, l’últim gran èxit de la saga The Conjuring, dirigit per David F. Sandberg.

En première europea, Sitges presentarà Mom and Dad, de Brian Taylor, un terrorífic thriller independent protagonitzat per Nicolas Cage i Selma Blair, i ambientat en una realitat on els pares es comporten de manera violenta amb els seus propis fills. També estrena europea serà el film quebequès de zombies Les affamés, de Robin Aubert; el francès Revenge, opera prima de Coralie Fargeat, sobre la transformació d’una noia en un context de caça masculina despietada, i el britànic The Ritual, de David Bruckner, una adaptació de la novel·la de terror d’Adam Nevill, situada en un bosc escandinau.

Noves Visions

El fantàstic més avantguardista i d’autor protagonitzarà la secció Noves Visions, que s’obrirà amb Most Beautiful Island, film dirigit per la realitzadora Ana Asensio, que va guanyar el premi a la millor pel·lícula al South by Southwest d’Austin. La cloenda de la secció anirà a càrrec de la comèdia How to Talk to Girls at Parties, del director de culte John Cameron Mitchell, presentada a Cannes 2017 i amb Nicole Kidman i Elle Fanning al repartiment.

També s’hi podran veure Marjorie Prime, aclamada pel·lícula de ciència ficció dirigida per Michael Almereyda amb un elenc encapçalat per Jon Hamm, Geena Davis, Lois Smith i Tim Robbins, i The Crescent, del canadenc Seth A. Smith, una de les cintes de terror més esperades de l’any, amb una força misteriosa que sorgeix del mar.

Panorama Fantàstic

La secció Panorama Fantàstic s’inaugurarà amb la impactant Jackals, una home invasion dirigida per Kevin Greutert i protagonitzada per Stephen Dorf i Deborah Kara Unger. Creep 2, el segon lliurament de l’odissea de terror indie apadrinada per Mark Duplass i dirigida per Patrick Brice –la primera part es va presentar a Sitges 2014– es podrà veure en aquesta secció, que continua fidel a la seva línia de cinema independent. També es projectarà Housewife, l’últim malson de Can Evrenol, que amb la seva segona pel·lícula demostra ser un dels més prometedors talents joves del cinema de terror.

Midnight X-treme

La sagnant Downrange, de Ryuhei Kitamura, serà un dels plats forts de la mitjanit del Festival, amb un grup d’amics atrapats en una carretera de muntanya que es converteix en objectiu d’un franctirador. Altres propostes, com el sorprenent musical zombie Anna and the Apocalypse, dirigit per John McPhail, o l’estrena mundial de l’slasher argentí Los olvidados, dels germans Luciano i Nicolás Onetti –responsables del giallo Francesca (Sitges 2015)– auguren sensacions fortes a la secció noctàmbula de Sitges 2017.

En els propers dies, el Festival donarà a conèixer la programació completa distribuïda per dies i sales, així com la data de sortida a la venda de les entrades.