Marxa Mundial pel Clima #BCN29N (29/11/2015 11:30)

original_561804288fd64

Marxa Mundial pel Clima a Barcelona

 
 
 
 
 
 

Sortim al carrer com milers de ciutats del món, en el context de mobilitzacions de la Marxa Mundial pel Clima. Hem d’exigir que la COP21 de París arribi a un acord global i ambiciós per a solucionar la pitjor crisi ambiental de la història.

El Moviment per la Justícia Climàtica convoca a tota la ciutadania, no només a les persones preocupades pel medi ambient, sinó també a aquelles que defensen la justícia social i la solidaritat, a venir a la Marxa convocada per diumenge 29 de novembre als carrers de Barcelona i més ciutats i pobles catalans (veure mapa). Diumenge comença la COP21, però preveiem que l’acord -si n’hi ha-, serà insuficient; per aquest motiu i pel fet que a França s’han prohibit les marxes, hem de fer sentir la nostra veu.

marcha-cambio-climatico-barcelona7

 

En què consisteix?

  • Marxa pacífica, lúdica, festiva i musical.
  • Sortirem de Via Laietana a l’alçada de Plaça de la Catedral a les 11:30h (com arribar)
  • Durant la marxa farem un Freeze Mob: ens congelarem durant un minut en solidaritat amb París, on no podran sortir a manifestar-se. Resteu atents, avisarem pels megàfons!
  • Arribarem al Parc de la Ciutadella, on en Jaume Gil (director del Festival Internacional de Cinema de Medi Ambient) llegirà el manifest, i hi prendran la paraula personalitats com el científic Salva Pueyo i l’economista Arcadi Oliveres, a més de Thubten Wangchen, director de la fundació Casa del Tibet.

poster

Què pots fer?

  • Porta una pancarta amb una cara (o les dues) de color verd amb el teu lema preferit.
  • Porta teles (mocadors, samarretes velles… de qualsevol color excepte el negre!) per construir una xarxa gegant, que representa la xarxa que hem creat (projecte “Nuant la Terra”)
  • Cal preparar moltes altres coses, o sigui que, si vols donar un cop de mà com a voluntari/ària, envia’ns un missatge a info@justiciaclimatica.com
  • Fent difusió a les xarxes socials! Convida a la teva gent mitjançant #BCN29N!
  • Participa dels actes al voltant de la campanya.

Aquest serà el segon any consecutiu en què Barcelona acollirà una marxa ciutadana pel clima. Confiem que la participació d’aquesta superi àmpliament la de l’anterior, amb més de 2.000 persones!

Recordem que l’actual crisi climàtica, deguda a l’abús dels combustibles fòssils, és inseparable de la crisi sistèmica (econòmica, social, de valors, etc.) que pateix la humanitat. La violència que assola orient per la set de petroli, la depressió econòmica d’occident per no entendre els límits del planeta, tenen la mateixa arrel que el canvi climàtic. Durant la marxa, i després, hem de caminar plegats per aconseguir l’ús d’energies 100% netes, per una economia per les persones, per la pau i per un futur millor pels nostres fills i filles.