Montjuïc esdevindrà un gran rellotge per donar la benvinguda al 2016

03-CAP-DANY-1024x682
Montjuïc esdevindrà un gran rellotge per donar la benvinguda al 2016

L’entorn de la Font Màgica de Montjuïc es convertirà, la nit del 31 de desembre, en un gran rellotge. A les 23.30 hores es donarà el tret de sortida a l’espectacle de benvinguda al 2016, que fusionarà foc, aigua i llum amb música melòdica i percussió. Les 4 columnes de Puig i Cadafalch s’il·luminaran per marcar els quarts, i la recreació virtual d’un imaginari Senyor de la Pedrera actuarà com a engranatge del rellotge. El 2016 arribarà amb un gran castell de focs.

 

Barcelona tornarà a celebrar l’arribada de l’any nou amb una festa ciutadana. Concretament, la celebració tindrà lloc a l’entorn de la Font Màgica de Montjuïc, un espai que es convertirà en un gran rellotge mitjançant efectes de llum, so i foc. A partir de les 21.00 hores les persones que s’apropin a la zona podran gaudir d’un repertori musical dels anys seixanta, setanta i vuitanta. Però no serà fins a les 23.30 hores que es donarà el tret de sortida al gran espectacle.

Quan passin 5 minuts de dos quarts de dotze, una gran traca d’inici donarà pas als Perkutes de Canet, una vintena de percussionistes que escalfaran els motors de la festa. A les 23.45 hores els Dimonis de Capellades faran una dansa del foc que culminarà en l’encesa de la paraula Barcelona. A les 23.54 hores arribarà un dels moment més emotius de la celebració, amb la interpretació de la peça musical Barcelona amb el cor, composta per Manel Camp i interpretada per la soprano Begoña Alberdi i el Cor de Cap d’Any. Es tracta d’una peça musical que transmet els valors d’una ciutat integradora i acollidora que enlluerna gràcies a l’energia de tots els ciutadans. En aquest sentit, es projectarà un vídeo en el qual 16 persones saluden l’any nou en diversos idiomes, una mostra de les més de 200 llengües que es parlen a Barcelona.

Les 4 columnes de Puig i Cadafalch marcaran els quarts

Els rellotges que es projectaran a les pantalles laterals seran els responsables de marcar el compte enrere i les 12 campanades. La recreació virtual d’un imaginari Senyor de la Pedrera farà d’engranatge del rellotge. Enguany les columnes de Puig i Cadafalch s’il·luminaran per marcar els quarts, i seguidament, amb cada campanada, es produirà una ràfega d’efectes de foc i de llum. La festa acabarà amb un espectacle pirotècnic.

Una festa ciutadana d’allò més participativa

La diversitat d’artistes i de veus que participaran en la festa exemplifiquen la voluntat d’oferir una celebració ciutadana, participativa i cívica. En aquest sentit, el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme, Agustí Colom, ha fet una crida als veïns de Barcelona: “Volem que la ciutadania vingui a la festa, ja que en formarà part.” Està previst que hi assisteixin entre 60.000 i 70.000 persones