Nominats als Premis Butaca

La gala de lliurament de la 22a edició dels Premis Butaca de Teatre es podrà veure en directe per tot Catalunya a través de les televisions locals i el canal 159 de Movistar+. L’acte tindrà lloc el 19 de desembre a les 20.30h al Teatre Apolo de Barcelona i serà retransmès per La Xarxa, mitjà oficial dels guardons. Serà en un programa especial que inclourà també les valoracions dels premiats un cop acabi la cerimònia. Els Butaca reconeixen, per votació popular, les millors produccions escèniques que s’han vist a Catalunya a la darrera temporada. Un total de 44 muntatges i 67 professionals estan nominats als premis d’enguany, que preveuen 20 categories, entre les quals hi ha el millor muntatge teatral, director, actor i actriu. 

En aquesta edició destaquen dues novetats: d’una banda, l’obertura de la gala als espectadors, que hi podran accedir comprant entrada. D’aquesta manera, la cerimònia amplia el seu públic tradicional, fins ara centrat en professionals del sector. I de l’altra, la creació d’una nova categoria de premi: la d’altres disciplines, que guardonarà els espectacles multidisciplinaris i difícils de classificar. 

Aquest dijous, coincidint amb l’anunci dels nominats a les diferents categories, s’ha obert el període de votacions a través del web www.premisbutaca.cat, que s’allargarà fins al 12 de desembre. 

Les nominacions 

El muntatge ‘A teatro con Eduardo’ (Teatre Lliure) amb set nominacions, lidera el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben ‘Dansa d’agost’, ‘El Público’‘Molt soroll per no res’ i ’73 raons per deixar-te’

Com a millor actor, estan nominats: Andreu Benito per ‘Marits i mullers’, Oriol Genís per ‘Vespres de la Beata Verge’, Lluís Homar per ‘El professor Bernhardi’, Ramon Madaulaper ‘A teatro con Eduardo’ i Pol López per ‘Hamlet’. 

Pel que fa a les actrius, opten a millor paper protagonista Anna Alarcón per ‘Psicosis de les 4.48’, Mercè Arànega per ‘Neus Català, un cel de plom’, Sílvia Bel per ‘Maria Estuard’, Miriam Iscla per ‘Dona no reeducable’ i Clara Segura per ‘Conillet’. 

El premi al millor director se’l disputen Xavier Albertí (‘El professor Bernhardi’), Lluís Pascual (‘A teatro con Eduardo’), Carme Portaceli (Només dón dones), Àlex Rigola (‘El Público’), Pau Roca (‘Història’) i Ferran Utzet (‘Dansa d’agost’).

 

 328118_273119_1478109560171