NORWAY.TODAY / Igor Bauersima : La Seca- Espai Brossa (del 8 al 26 de gener)

c_norway_web_181

NORWAY.TODAY / Igor Bauersima

Qui hauria imaginat que una obra sobre el suïcidi de dos adolescents podria ser divertida, commovedora i tan absolutament lliure de prejudicis?

Sala

Leopoldo Fregoli

Dates

Del 8 al 26 de gener de 2014

Sinopsi

Julie, una noia d’uns vint-i-pocs, cansada del món que l’envolta, decideix buscar per internet una persona que comparteixi el seu estrany objectiu: suïcidar-se. En un xat troba algú disposat a acompanyar-la i a seguir el seu camí, l’August, un noi de 19 anys fart de no pintar res al món. Decideixen trobar-se en un punt remot de la gèlida Noruega, on un precipici de 600 metres es converteix en el trampolí perfecte per posar fi a les seves vides.

En aquesta història, basada en fets reals, la Julie i l’August aniran destapant les seves pors i teixint una amistat allunyada dels convencionalismes. El xoc d’aquestes personalitats singulars despertarà sentiments inesperats.

L’obra

Norway.Today d’Igor Bauersima, dramaturg i director suís resident a Alemanya, va guanyar el premi a la millor obra teatral el 2001 a Alemanya, premi que entrega la prestigiosa revista Theater Haute.

L’èxit de la seva estrena el 2001 a Düsseldorf va ser tal que des de llavors s’ha representat per més de quaranta països de tot el món i ha estat traduïda a vint idiomes diferents.

Produïda per Lamolona, una productora jove formada pels dos actors protagonistes, i per JOC d’Actors, Norway.Today compta amb en equip encapçalat per Àlex Mañas, director i dramaturg (Algo, Íncubo, Qué, el musical, premi teatre SGAE 2006, etc.), i amb els joves actors Mariona Tena (Gavilanes, Diario de una ninfómana, Gran Reserva, etc.) i Joan Carles Suau (protagonista de Bullying, Pa Negre, La República, etc).

La proposta de Mañas posa als actors en una situació límit que juga amb la ficció i la realitat, en la qual l’espectador es converteix en còmplice d’un espectacle en el que la ràbia, l’amor i la imprevisibilitat dels personatges no deixen indiferent.

Norway.Today va ser estrenada amb gran èxit de crítica el 14 de maig passat a Madrid.

Fitxa artística

Direcció Àlex Mañas

Text Igor Bauersima

Actors Mariona Tena i Joan Carles Suau

Ajudant de direcció María García de Oteyza

Producció executiva Lamolona i JOC d’Actors

Projeccions Emmanuel Granados

Fotografia Mista Studio

Producció sonora Graham Newey

Disseny gràfic Joan Carles Gómez