PACAMAMBO / Wajdi Mouawad ( del 18 de desembre al 4 de gener de 2014) La Seca

c_IMG_6251_150

De l’autor d»Indencis’, Wajdi Mouawad, que està sacsejant l’escena mundial

Sala Leopoldo Fregoli

Dates Del 18 de desembre al 4 de gener de 2014

Sinopsi

A Pacamambo una nena, la Julie, ha estat trobada després d’una desaparició de tres setmanes. El psiquiatre la interroga per comprendre per què ella i el seu gos s’havien tancat al soterrani amb el cadàver de l’àvia de la nena.

Per què la Julie no vol dir res? Després de dies i dies de negar-se a parlar, finalment Julie es decideix a explicar la seva experiència. A través de les converses amb el psiquiatre, podem assistir a l’aventura que Julie ha viscut després de la mort de la seva àvia i als diferents passos que ha seguit per tal d’acceptar aquesta pèrdua. Una passos difícilment acceptables des d’una visió racional i, com diu la Julie, normal de les coses.

És gràcies a la mirada de l’àvia, inculcada a la Julie a través del seu amor, que podrem entendre l’univers de la nena. El llegat de l’àvia en morir és el somni de Pacamambo. Pacamambo és, en el fons, la vida. I aquesta obra de teatre és, ni més ni menys, un cant a la vida. Pacamambo és el país on es reconeix la gent com a gent. En el nostre món, els homes són els únics que es pregunten si els altres homes són homes. El gat sap que és gat. El gos sap que és gos. Però l’home, sovint, no sap si l’altre home és home. Dubta. No n’està segur. I llavors, com que no n’està segur, té por. Llavors treu el ganivet i el clava al cos de l’altre. Un cop el cos de l’altre és a terra i ja no es mou, es pren el temps de verificar si l’altre home és home.

Fitxa artística

Autor
Wajdi Mouawad

Traducció
Ramon Vila

Direcció
Montse Albàs

Julie
Marta Parramón Girvent

Gros
Joan Roura

Marie-Marie
Montserrat Grau

El Psiquiatre i La Mort
Jordi Arqués

Veu de La lluna
Montse Alcoverro

Espai escènic
Pau Sánchez

Disseny d’il·luminació i so
Arnau Planchart

Disseny de vestuari
Montse Albàs

Ajudant de dirección
Arnau Planchart

Tècnic de llum i so
David Sevillano

Disseny de publicitat
Núria Sánchez i Cristina Fernàndez

Fotografia
Max Segura

Video promocional
Guillem Roma

Producció executiva
Marta Parramón Girvent

Espectacle de la companyia
CorCia Teatre

La crítica ha dit

No és massa freqüent que un dramaturg escrigui una tragèdia per infants, però això és el que defineix Pacamambo, l’obra que pretén explicar la mort al públic infantil, i no d’una manera abstracta, sinó a partir de la mort de la persona més estimada. […] És fàcil d’entendre que Pacamambo se situï en l’òrbita de Le Petit Prince. Perquè, com en l’obra de Saint-Exupéry, tot gira al voltant de l’argumentació d’un infant que planteja a la seva manera els temes fonamentals de l’ésser humà: l’amor, la vida i la mort.

CARME RUBIO, El 9 Nou (22/04/2013)

És la primera vegada que es representa en català aquesta obra de l’autor de l’existosa Incendis. Dirigida per Montse Albàs, Pacamambo tenia un punt naïf, de conte, que es materialitzava en els colors vius i les textures de l’escenografia i en els gestos dels personatges, interpretats per Jordi Arqués, Marta Parramon, Joan Roura i Montserrat Grau.

XAVIER FREIXA, El Punt Avui (15/05/2013)

Horaris i preus

De dimecres a dissabte a les 20.30 hores. Diumenge a les 18.30 hores.

Preu 15 €. Dimecres, dia de l’espectador, 12 €