Parking Shakespeare torna al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona amb Les alegres casades de Windsor, del 14 al 31 de juliol

 

horitzontal-web
Parking Shakespeare torna al Parc de l’Estació del Nord de Barcelona amb Les alegres casades de Windsor, del 14 al 31 de juliol

● Una nova aposta per la comèdia shakespeariana amb aquesta original adaptació de Marc Rosich.

● Parking Shakespeare commemora amb aquesta peça el 400 aniversari de la mort de l’autor anglès, en l’any en què també han rebut el Premi Crítica Serra d’Or.

● La companyia consolida per vuitè estiu consecutiu el projecte pel qual va néixer, que vol apropar Shakespeare gratuïtament a tots els públics en l’entorn obert del parc.

BARCELONA, 21 DE JUNY DEL 2016. Els Parking Shakespeare estan de triple celebració: celebren el seu vuitè any consecutiu de Parking d’Estiu, commemoren el 400 aniversari de la mort de Shakespeare i han estat reconeguts amb el Premi Crítica Serra d’Or. Amb tants motius d’alegria, s’abandonen més que mai a la rauxa en una nova aposta per la comèdia shakespeariana amb Les alegres casades de Windsor, que s’estrenarà el 14 de juliol, com cada estiu, al Parc dels Til·lers de l’Estació del Nord.

En aquesta peça, es fiquen en la pell de Falstaff, que es troba a Windsor amb pocs diners i pretén posar-hi remei guanyant-se el favor de dues dones casades. Tant elles com els seus marits el descobriran, i aprofitaran la situació per mofar-se’n i crear tot d’equívocs i situacions hilarants que acabaran esquitxant tothom i que faran de Falstaff l’ase dels cops…

El director convidat d’aquest estiu és Marc Rosich, que ja va treballar amb Parking Shakespeare a Woyzeck i que, a més, coneix el personatge de Falstaff a la perfecció, ja que va signar la dramatúrgia de la peça homònima al Centro Dramático Nacional de Madrid. Des de la proximitat a la companyia i al personatge, Rosich s’atreveix també amb la traducció i l’adaptació per crear una peça fresca i divertida que s’adapta a les característiques del parc, de la companyia i del moment de celebració en què es troben. Segons el mateix Rosich, «l’objectiu a l’hora de bastir Les alegres casades per als Parking Shakespeare és reduir la dilatada comèdia original a un artefacte de ritme trepidant; sense renunciar a oferir alguns tocs, aquí i allà, del Falstaff més profund i filòsof de la mala vida que es pot veure a Enric IV. El Windsor elisabetià es converteix en un resort de vacances d’estiu, amb tots els personatges amb una predisposició ociosa per a la revetlla, les malifetes, les corredisses i les preses de pèl. L’ambient que es crea sota l’ombra dels arbres de l’espai circular en què els Parking actuen cada estiu és un espai ideal per a dibuixar aquest ambient ociós, que convertirà la clàssica taverna de la Lligacama en una bulliciosa terrassa d’estiu a la riba del Tàmesi i les cases dels Page i els Ford, en uns apartaments de vacances plens de possibilitats».

Amb Les alegres casades de Windsor, que es podrà veure gratuïtament fins al 31 de juliol, i amb la continuïtat de les seves produccions d’hivern, Parking Shakespeare es confirma com una de les companyies més constants del panorama barceloní i consolida el seu projecte d’apropar la dramatúrgia a tots els públics i a tots els espais.

FITXA ARTÍSTICA

Traducció, adaptació i direcció: Marc Rosich Ajudant de direcció: Montse Butjosa
Vestuari: Joana Martí
Jutge Ras: Òscar Bosch Producció, comunicació i premsa: Aina Mestressa Pressa: Mireia Cirera Bujosa
Mestressa Alice Ford: Ester Cort Ajudant de producció: Carme Camacho
Fenton / Nym: Adrià Díaz Direcció artística: Pep Garcia-Pascual
Doctor Caius / Pistola: José Pedro García
Balada
Mestre Curt: Pep Garcia-Pascual Mestre Ford: Carles Gilabert
Anna Page / Bardolf: Ariadna Matas
Mestre Page: Santi Monreal
Mestressa Meg Page: Mireia Piferrer
Sir John Falstaff: Ricard Sadurní

INFORMACIÓ PRÀCTICA

Estrena: 14 de juliol del 2016.
Funcions: del 14 al 31 de juliol del 2016 a les 19h (de dilluns a diumenge excepte els dimecres). Lloc: Parc dels Til·lers (Parc de l’Estació del Nord de Barcelona).
Durada: 1h 30min.

ESPECTACLE GRATUÏT