PAVLOVSKY, homenatge a una vida dedicada a l’espectacle s’estrena el 19 de maig a DOCSBARCELONA

El documental

PAVLOVSKY, homenatge a una vida dedicada a l’espectacle, s’estrena el 19 de maig a DOCSBARCELONA

L’artista serà reconegut el proper 23 de maig amb el Premi Ocaña, en una sessió especial del film als Cinemes Texas de Barcelona

A partir del 24 de maig es podrà veure en aquesta sala de la capital catalana i prepara una gira per Catalunya

paulovski

 

 

 

 

PREMIÈRE | 22è DOCSBARCELONA

DIUMENGE 19 DE MAIG A LES 18.00 H.

TEATRE DEL CCCB

COL·LOQUI POSTERIOR AMB EL DIRECTOR I L’EQUIP

La trama s’articula a partir d’una una conversa entre Pavlovsky i el crític teatral Albert de la Torre, que ha dirigit la pel.lícula, i desplega sorprenents imatges d’arxiu i testimonis en un retrat “robat” a l’artista

TVC i TVE participen de la producció

La carrera escènica d’Ángel Pavlovsky serà protagonista d’un documental dirigit pel crític teatral Albert de la Torre. L’artista arriba a les pantalles després de més de 50 anys sobre els escenaris amb un audiovisual que explica els orígens i la creació del Pavlovsky que moltes generacions coneixen, admiren i reconeixen per la manera de treballar i viure el món de l’espectacle.

El documental, iniciat gairebé contra la seva voluntat, gira al voltant d’una conversa entre l’artista i Albert de la Torre. En ell, Pavlovsly apareix en situacions i converses robades, fruit de moltes hores de gravació i sovint, sense que el protagonista fos conscient que se l’estava gravant. D’aquesta manera, l’argentí reapareix de nou cinc anys després de la seva jubilació i de la total absència de la vida pública. De fet, l’espectacle que Pavlovsky va fer la passada temporada a La Gleva Teatre va néixer com a requisit de guió per la producció del documental.

Premi Ocaña

Uns quants amics de l’enyorat José Pérez “Ocaña”, a proposta de Ventura Pons, han decidit crear el Premi Ocaña, en record del performer, artista i activista LGBT que va conquerir el cor de Barcelona. En aquesta primera edició, el jurat ha volgut concedir el guardó a Ángel Pavlovsky, justament pel seu caràcter transgressor. Serà la nit del dijous 23 de maig que l’artista rebrà el reconeixement, als Cinemes Texas, en un passi especial del documental.

Producció i estrena

Passarà pel FIC – CAT de Roda de Berà aquest mateix mes de maig

La pel.lícula, produïda per EGB (Estudi Bárbara Granados) en col.laboració amb Amici Miei Produccions, i que hores d’ara ja compta amb la participació de TVC i TVE, farà la seva estrena en festivals en el marc del DocsBarcelona, per després exhibir-se als Cinemes Texas de Barcelona durant les properes setmanes. Aquestes primeres exhibicions són però l’inici d’un circuit que els productors del documental treballen per iniciar en els propers mesos per diverses ciutats del país, amb la idea de fer passis especials tant en espais de cinema com en teatres, amb la presència de l’artista en algunes ocasions. Tot això serà després de passar pel FIC – CAT, Festival Internacional de Cinema en Català de Roda de Berà el proper mes de juny.

Pavlovsky mostra en el llargmetratge que no vol que es faci el film, ja que ni vol tornar a aparèixer a l’escena pública ni creu que el que pugui dir interessi a ningú. Finalment però, accedeix a mantenir una conversa amb de la Torre on es mostra natural, sense maquillatge ni estilisme.

El film però, aconsegueix extreure les singularitats de l’artista i la personalitat de la persona que renega tant del seu passat, com de la seva joventut i del seu futur. La pel.lícula també mostra les representacions de l’espectacle del Teatre la Gleva, que van despertar un gran interès per part del públic, i gràcies a les intervencions de personalitats que apareixen al documental –com Carmen Alcalde, Colita, Joan Matabosch o Jordi Coca entre d’altres– s’acaben dibuixant els trets que l’han caracteritzat i fet cèlebre.

Sinopsi

Amb 78 anys i després de cinc d’haver-se retirat, Ángel Pavlovsky repassa la seva carrera i algunes de les seves peripècies personals, gairebé contra la seva voluntat. Per a l’ocasió, prepara un espectacle que és el comiat del seu personatge “La Pavlovsky”. O no.

Festivals i estrena

– Estrena al Festival DocsBarcelona, diumenge 19.5 [18 h] al Teatre del CCCB

– Sessió especial, dijous 23.5 [20 h] als Cinemes Texas. Lliurament Premi Ocaña

– Sessions a partir del divendres 24.5 als Cinemes Texas (consulteu cartelleres)

– Festival FIC-CAT (Roda de Berà). Secció Oficial. 8 al 15 de juny

Fitxa tècnica

Guió i direcció: Albert de la Torre
Direcció de fotografia: Ona Isart
Muntatge: David Sardà
Banda sonora: Bárbara Granados
Producció executiva: Bárbara Granados
Producció executiva TVC: Jordi Ambrós
Producció executiva TVE: Rosa Pérez Roa
Producció: Júlia Simó
Producció delegada TVC: Daniel Barea
Operador de càmera: David Sardà i Júlia Simó
Actors: Ángel Pavlovsky i Bárbara Granados
Serveis Tècnics: Amici Miei Produccions
Cartell: Pi Piquer
Una producció d’EBG (Estudi Bárbara Granados)