Presentació Temporada 2019/2020 Sala Versus Glòries

PRESENTACIÓ TEMPORADA 19/20

SALA VERSUS GLÒRIES

6e34aa67-dad7-49f5-9eda-40c83ed3ca79

 

 

 

 

 

 

La Sala Versus Glòries programa en la seva segona temporada
una desena d’espectacles enfocats a reflexionar sobre la manca d’humanitat i
la pèrdua dels valors ètics i morals de la nostra societat
La sala, en aquest primer any, ha aconseguit un agument del 20,85% de públic respecte l’any passat, posicionant-se com la sisena sala de menys de 200 espectadors amb més públic de Barcelona
El tret de sortida de la temporada el donarà la producció pròpia EL FUNERAL DE MARY-LIN, #LIFESPOILER en col·laboració amb la Sala Flyhard i EL MERCADER DE VENÈCIA amb Mercè Managuerra, 45è Premi de Teatre Memorial Margarida Xirgu.
Barcelona, 12 de setembre de 2019
La programació que presenta el teatre per aquesta temporada serà la segona a càrrec dels nous directors Jofre Blesa, Ramon Godino i Esteve Rovira, que des del maig de 2018 es van posar al capdavant de la Sala Versus Glòries i ja han vist augmentat el seu públic així com també han aconseguit posicionar-se com la sisena sala de menys de 200 espectadors amb més públic de Barcelona.
Comencen la temporada 2019/20 amb una producció pròpia que ha obtingut gran èxit de públic aquest estiu, EL FUNERAL DE MARY-LIN, una obra del dramaturg Pere Anglas interpretat per Ramon Godino, Jordi Cadellans, Txema Puigdollers i Marc Casals amb la direcció de l’Óscar Molina que estarà programada fins el 29 de setembre. Tot seguit, del 9 d’octubre i fins el 3 de novembre es podrà veure #LIFESPOILER, obra programada amb èxit a la Sala Flyhard. Amb aquesta proposta inicien una col·laboració que pretén donar oportunitat a les seves creacions de trepitjar una sala més gran i arribar així a més públic. Del 6 de novembre i fins l’1 de desembre es reprogramarà EL MERCADER DE VENÈCIA amb la guardonada Mercè Managuerra, Premi de teatre Margarida Xirgu. Per acabar l’any tornen a comptar amb la presència de la companyia valenciana Bambalina Teatre Practicable que enguany presenta HAMLET del 4 al 15 de desembre, amb un sol intèrpret acompanyat per les seves originals titelles.
L’última obra que ocuparà la sala aquest 2019 i amb qui donarem la benvinguda al 2020 serà una producció pròpia escrita per Xavi Morató amb un repartiment que encapçalen Roger Pera i Ramon Godino. FELIÇ DIWALI, del 18 de desembre fins el 2 de febrer, una comèdia negra sobre el món dels negocis i les dificultats per obtenir beneficis amb les “startups”.
Aquesta proposta anirà seguida d’altres espectacles de diversos gèneres: ANDY Y LOS HUÉRFANOS (del 05/02 al 1/03) una comèdia/road-trip de l’autora nord-americana Lindsey Ferrantino inèdita fora dels Estats Units que per primera vegada es representa a Barcelona a càrrec de la cia. La Niña Bonita, una de les companyies residents que treballaran aquest any a la Sala Versus Glòries. EL MOTIVADOR (del 04/03 al 29/03) amb Fel Faixedas i Raúl Martínez, una obra que reflexiona sobre quines són les claus per una vida plena i feliç. A l’abril arribarà la segona producció pròpia d’aquesta temporada BYANKO (del 08/04 al 10/05) un text de Fèlix Herzog dirigit per Roc Esquius que planteja qüestions sobre l’art, l’especulació i la manipulació dels cànons. GUSTAFSSON R60 (del 13/05 al 14/06) una comèdia àcida de Rosa Molina sobre les relacions humanes i sobre els límits que es traspassen per aconseguir uns objectius, produïda per La Trama Produccions, segona companyia resident d’aquest any.
Per acabar la temporada, i coincidint amb el Festival GREC, omplirà la Sala Versus Glòries OBSOLESCÈNCIA PROGRAMADA (del 01/07 AL 26/07) la tercera producció pròpia d’aquesta temporada escrita per Anna Maria Ricart, dirigida per Mònica Bofill i un repartiment encapçalat per Gemma Martínez. Una obra que reflexiona sobre l’obsolescència programada no només dels electrodomèstics, sinó també de les persones i sobretot les dones.
Late night, música, màgia, i molt més

Per completar la programació de la temporada es duran a terme altres propostes en el que anomenem l’Off Versus. Concerts de música, com el concert recital que obrirà la temporada el proper 17 i 24 de setembre amb Lali Bareny, Maleïdes les guerres (i aquell qui les va fer) i Si volem, volem; espectacles de màgia i exposicions d’art compartiran espai amb les obres de teatre. Com a novetat d’enguany, presenten JO HE VINGUT A PARLAR DEL MEU LLIBRE, un late night que es durà a terme les nit del mes de març amb música en directe, entrevistes i molt d’humor dirigit i presentat per Roger Pera.
Com l’any passat, la sala acollirà el cicle de lectures dramatitzades organitzat conjuntament amb l’Aadpc, la Fundació Aisge i la Fundació Romea. Així com també, convençuts de la importància de donar suport a la nova fornada d’actors i actrius, la sala es torna a posar a disposició de l’escola Nancy Tuñón-Jordi Oliver per representar les mostres anuals d’alumnes d’últim curs i donar oportunitat de conèixer els nous talents.
En definitiva una programació ben completa dirigida a tot tipus de públic però que segueix un fil conductor reflex de la nostra societat: la manca d’humanitat i la pèrdua dels valors ètics i morals. Una desena d’espectacles que engloben diferents disciplines i que es presenten amb la convicció d’estar oferint un teatre de qualitat. Adjuntem dossier de premsa on s’expliquen amb més detalls tots els espectacles i abonaments de la Sala Versus Glòries. Sou sempre benvinguts i benvingudes, us hi esperem amb moltes ganes de compartir aquesta nova temporada teatral. Que comenci la funció!