S’estrena “Frontera”, amb la participació de presos de Quatre Camins (8 de novembre)

frontera-702777166-large

L’opera prima de Manuel Pérez Cáceres, una cooperació entre els presos i professionals del cinema, arriba el 8 de novembre

.
Un grup de teatre de la presó de Quatre Camins assaja una versió de l’obra 12 homes sense pietat quan els interromp una alarma. El grup, integrat per sis presos i vuit persones de l’exterior, romandrà aïllat en un dels mòduls del centre per una epidèmia d’origen desconegut. La falta d’informació i la por a un possible contagi posarà a prova la seva fortalesa i canviarà per sempre les seves vides.

Aquesta és l’angoixant premissa de Frontera, opera prima que Manuel Pérez Cáceres ha filmat íntegrament dins de la presó de La Roca del Vallès, amb la participació d’alguns dels seus presidiaris. La pel·lícula, que navega en tot moment entre gèneres com el thriller, el terror psicològic i el cinema social, vol ser una reflexió, segons el director, a propòsit de sentiments relacionats amb el tancament i la culpa.

El film, premiat en la passada edició del Festival de Cinema de Màlaga, va estar en part finançat gràcies a les aportacions econòmiques recollides via verkami, i va construir el seu guió amb la col·laboració conjunta entre els presos i el propi equip artístic. Frontera s’estrena als cinemes el divendres 8 de novembre.