Torna LUMÍNIC, el festival de fotografia de Sant Cugat del Vallès | Del 26 de març al 10 de maig CANCELADO

Torna el festival LUMÍNIC amb una edició que explorarà fotogràficament el concepte d’universos paral·lels i els viatges en el tempsZONA DE PREMSAEls conceptes derivats de la física quàntica inspiren aquesta segona edició del Festival Lumínic que tindrà lloc del 26 de març al 10 de maig.

Un total de 20 mostres fotogràfiques inundaran sales expositives, places i jardins de Sant Cugat del Vallès amb instantànies tant de fotògrafs consagrats com d’emergents.

Roger Ballen, Bego Antón, Xavi Bou, Jordi Guillumet i Mònica Roselló, Roger Grasas, Xavier Miserachs o Hanna Jarzabek són alguns dels autors que participaran en aquesta segona edició que vol ser una referència per als amants de la fotografia contemporània.


LUMÍNIC
Festival de fotografia
de Sant Cugat del Vallès


26 de març – 10 de maig 
luminicfestival.com ©Xavi Bou©Roger Grasa


Del 26 de març al 10 de maig Sant Cugat del Vallès es convertirà en l’epicentre de la fotografia contemporània a Catalunya gràcies al Festival LUMÍNIC. Un total de 20 mostres fotogràfiques i una desena d’activitats entre xerradestallerstaules rodones i visites guiades inundaran la ciutat del Vallès per transformar-la en un punt de trobada per als enamorats de la fotografia contemporània així com un espai de coneixement i divulgació fotogràfica.

Entre els projectes i artistes que conformen el cartell d’enguany destaquen el novaiorquès Roger Ballen, la basca Bego Antón, la polaca Hanna Jarzabek, o els catalans Xavi Bou, Roger Grasas i Xavier Miserachs.

Enguany les exposicions que es presentaran en el marc del LUMÍNIC giren al voltant delconcepte de Multivers, un terme de física quàntica per definir el conjunt de molts universos existents. De vegades, els diferents universos del multivers reben el nom d’universos paral·lels. El desenvolupament de la física quàntica i la cerca d’una teoria unificada (teoria quàntica de la gravetat), junt amb el desenvolupament de la teoria de cordes, han fet entreveure la possibilitat de l’existència de múltiples dimensions i diversos universos.

El multivers comprèn tot allò que existeix físicament: la totalitat de l’espai i el temps, totes les formes de matèria, energia i quantitat de moviment i les lleis físiques i constants que les governin.

A partir d’aquesta definició, LUMÍNIC ha establert la base argumental de la segona edició del festival, basada en la creació de realitats paral·leles a partir de la fotografia, treballant temes com les diferents capes de la realitat, la concepció de l’espai-temps, la generació de realitats alternatives i la imatge latent, entre d’altres.
LUMÍNIC AL MNAC

Per primer cop el LUMÍNIC posa un peu a Barcelona amb l’exposició Després del record del fotògraf Manel Úbeda al Museu Nacional d’Art de Catalunya. Es tracta d’una mostra que retrata  l’abandonament i el procés de desmantellament de les instal·lacions del Parc d’Atraccions de Montjuïc (1966-1998). A través d’una mirada plena de nostàlgia, Després del record ens parla també de la transformació de Barcelona, en la qual els vestigis del passat tenen una difícil cabuda.  
  ©Manel ÚbedaLUMÍNIC · FESTIVAL DE FOTOGRAFIA DE SANT CUGAT

A més de les exposicions, LUMÍNIC organitza diverses xerradestallerstaules rodones, visites guiades i moltes més activitats per fer d’aquesta cita un punt de referència dels amants de la fotografia artística a nivell internacional.
  El festival està organitzat per l’Associació LUMÍNIC junt amb l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. LUMÍNIC està formada pels fotògrafs i gestors culturals santcugatencs Amanda Bernal, Marc Vidal i Bernat Millet.