La nova Beckett engega temporada homenatjant el passat de les seves parets amb el cicle «Memòria de Pau i Justícia (a partir del 29 de setembre)

 

La nova Beckett engega temporada homenatjant el passat de les seves parets amb el cicle «Memòria de Pau i Justícia»

kilometres

 
  • L’obra Kilòmetres repassa la història dels avis de l’actriu Meri Yanes, sota la direcció de Marilia Samper

  • El Cafè de la Memòria serà espai de trobada en què diversos dramaturgs recolliran les veus dels antics cooperativistes

  • Tres conferències reflexionaran sobre el món cooperatiu a partir de la setmana que ve

 
La Sala Beckett ja s’ha traslladat al Poblenou i va arrencar la seva activitat el passat mes de juliol amb l’Obrador d’estiu. En aquest inici de temporada, i abans de donar el seu tret de sortida amb la inauguració oficial, la sala mira al passat que hi havia entre les seves parets abans d’esdevenir una sala de teatre.L’edifici que ara ocupa la sala Beckett va ser una cooperativa, fundada a finals del segle XIX i que va estar en marxa fins ben entrada la dècada dels vuitanta. Va ser lloc de supervivència, solidaritat i cultura per a molts treballadors i treballadores del barri de Poblenou. La direcció de la sala Beckett va demanar explícitament als arquitectes «no espantar els fantasmes que habitaven l’edifici». Ara, els homenatja en un primer cicle que porta el nom de la cooperativa: «Memòria de Pau i Justícia», que inclou una obra, una activitat que unirà dramaturgs i exmembres de l’antiga cooperativa i diverses xerrades sobre cooperativisme.
 
Kilòmetres, de Meri Yanes i Marilia Samper
A partir del 29 de setembre i fins al 16 d’octubre, a la Sala de dalt es podrà veure Kilòmetres, una obra sobre els avantpassats. La Meritxell Yanes (actriu) va demanar a la Marilia Samper (dramaturga) que l’ajudés a fer un espectacle a partir dels records de la seva pròpia àvia, que va morir l’any passat. Plegades expliquen la història de quatre camins i com s’entrellacen. Kilòmetres és la història d’una família i del seu particular viatge, explicada per la pròpia veu de l’actriu, amb honestedat i tendresa. Recorrerem els Kilòmetres, les passes d’aquestes persones al llarg dels anys i del planeta, compartint una història que, sens dubte, podria ser també la història de qualsevol de nosaltres.
 
El Cafè de la Memòria. Espai de trobada
Per altra banda, la Beckett inicia la seva temporada implicant-se amb el barri. El Cafè de la Memòria serà un espai de trobada entre els dramaturgs del Laboratori Peripècies (format per Sergi Belbel i els alumnes dels seus últims cursos a l’Obrador de la Sala Beckett) i els antics membres i usuaris de la Cooperativa Pau i Justícia. Els dies 1, 8 i 15 d’octubre la sala ha convidat a tots aquells que tinguin records relacionats amb la cooperativa, a fer entrevistes que es convertiran en petites peces dramatúrgiques que es presentaran al públic la primavera del 2017.
 
Tres conferències sobre el cooperativisme
El cicle s’arrodoneix amb tres conferències que giraran al voltant del món del cooperativisme. La primera, el 29 de setembre porta per nom Pau i Justícia, 100 anys de cooperativisme al Poblenou i la dinamitzarà Marc Dalmau del col·lectiu Ciutat Invisible. El 6 d’octubre els arquitectes de la reforma presentaran juntament amb el director artístic de la Beckett, Toni Casares, la conferència D’antiga cooperartiva a centre de creació teatral. El 13 d’octubre, membres de Tàndem social parlaran sobre diverses experiències cooperatives, a la xerrada Veus cooperatives, palanques de transformació social.
 
Informació pràctica
Kilòmetres, de Marilia Samper. Amb Meritxell Yanes
del 29 de setembre al 16 d’octubre
dijous a dissabte a les 20:30h
diumenge a les 18:30h
Atenció! No hi ha funció el diumenge 2 d’octubre
Durada: 70 minuts
Més informació de l’espectacle
 
Conferències
29 de setembre a les 19h
«Pau i justícia», 100 anys de cooperativisme obrer al Poblenou
A càrrec de Marc Dalmau i Torvà (La Ciutat Invisible)
Sala d’Assaig
 
6 d’octubre a les 19h
D’antiga cooperativa a centre de creació teatral
A càrrec Ricardo Flores, Eva Prats i Toni Casares
Sala d’Assaig
 
13 d’octubre a les 19h
Veus cooperatives, palanques de transformació social
 A càrrec de Tàndem social
Sala d’Assaig
www.salabeckett.cat