ActividadesActualidadMúsica

17è Festival de Blues de Barcelona Del 3 al 13 de juliol · Concerts i activitats musicals i socials en diversos espais i escenaris de la ciutat

www.festivalbluesbarcelona.com
 
Barcelona, ciutat de Blues
17è Festival de Blues de Barcelona
Del 3 al 13 de juliol de 2019 / Diversos espais i escenaris de Barcelona
  • Barcelona torna a reivindicar la capitalitat del Blues amb més d’una desena de concerts i activitats a diferents espais i escenaris de la ciutat.
  • El Festival combina la programació de grans figures internacionalsamb bandes locals i emergents que comencen a fer-se un lloc a l’escena musical de Barcelona.
  • Aquest any el festival commemora el 10è aniversari de l’Escola de Blues de Barcelona amb dos concerts: a càrrec de «Big Mama Montse & Iratxe» (concert inaugural, dimecres 3 juliol) i el concert de «Mestres del Blues» a càrrec dels primers impulsors: Ivan Kovacevic, Mario Cobo, Chino Swingslade, Big Dani Pérez, i molts més! (cloenda, dissabte 13 juliol)
Com cada any a mitjans de juliol arriba el Festival de Blues de Barcelona organitzat perCapibola Blues, l’Associació que organitza des de fa 17 anys l’únic festival d’aquest gènere totalment gratuït i obert al públic. Del 3 al 13 de juliol Barcelona concentrarà les millors propostes nacionals i internacionals d’aquest gènere musical amb un Festival que omplirà de música diferents espais i escenaris de la ciutat.

Més d’una desena de concerts en sales i a l’aire lliure vertebren un festival amb una proposta cultural molt variada que engloba des de jam sessions, presentacions de discos i conferències fins a concerts en el cicle Nits de Blues al Poble Espanyol o concerts íntims en espais singulars. Un any més i ja és marca de la casa, el festival posa especial èmfasi en els concerts socials al voltant del blues, com els concerts a l’Hospital de la Vall d’Hebron a càrrec de Big Mama Montse o al Centre de Salut Mental de Sant Boi i al CRI Las Planas a càrrec dels alumnes de l’Escola de Blues de Barcelona.

La programació musical és una barreja perfecta entre talent local i figures internacionals. El cartell central del Festival (12 i 13 juliol, Seu del Districte de Nou Barris) reuneix aquesta edició a Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera, Keith Dunn & Balta Bordoy and The Bad Boys, Mike Wheeler & Alex Zayas Band, Koko Jean & The Tonics, The Ramblers «Mestres del Blues» a càrrec dels músics Marc Ruiz, Ivan Kovacevic, Chino, Big Dani Pérez, Mario Cobo, Santos y Victor Puertasprimers impulsors de l’Escola de Blues de Barcelona que commemora el seu 10è aniversari.

L’esperit del Festival de Blues es manté intacte des del primer dia: fer divulgació del gènere, amb una oferta oberta i gratuïta al públic amant del gènere i a tota la ciutat. El Festival segueix creixent any rere any, però l’Associació Capibola Blues vetlla perquè no perdi la seva idiosincràsia: divulgar i fomentar el coneixement d’aquesta música d’arrel afroamericana, donar suport a l’excel·lent escena local i oferir una proposta cultural alternativa basada en la integració per a col·lectius amb risc d’exclusió que normalment no pot gaudir d’una oferta d’aquest nivell totalment gratuïta.

El Festival compta amb la complicitat i suport d’Estrella Damm, Ibis Hotel i l’Ajuntament de Barcelona.

El directe explosiu de The Ramblers servirà de cloenda del XVIIè Festival de Blues de Barcelona

CONCERT INAUGURACIÓ:
«Big Mama Montse & Iratxe»
Dimecres 3 de juliol · 20 hores
Casal de Barri de la Prosperitat

Al Casal del Barri de la Prosperitat (Pl. Ángel Pestanya s/n) on va néixer el Festival fa 17 anys, tindrà lloc la presentació del disc commemoratiu del Xè Aniversari de l’Escola Taller de Bluesque una de les seves primeres alumnes, Iratxe, ha enregistrat amb una de les seves grans professores que a més, ha format part del projecte, la popular Big Mama Montse.
Després, com ja és habitual, es donarà pas a la Jam Session del Festival on professionals i amateurs pujaran junts a l’escenari per demostrar la seva passió pel blues.
CALENDARI D’ACTUACIONS I ACTIVITATS
PROGRAMA CENTRAL XVIIè FESTIVAL DE BLUES DE BARCELONA
PATI DE LA SEU DEL DISTRICTE DE NOU BARRIS
Divendres 12 de juliol – a partir de les 19 h

 
Joan Pau Cumellas & Miguel Talavera (BCN) / Keith Dunn & Balta Bordoy (USA & BCN)


Mike Wheeler (USA)

Dissabte 13 de juliol – a partir de les 20.30 h

 
Mestres del Blues (BCN) / Koko Jean & The Tonics (BCN) 


The Ramblers (BCN)

Durant les dates del festival tindran lloc diverses activitats socials i concerts en diferents escenaris de la ciutat:
Dimecres 3/07 – 20 h
Casal de Barri Prosperitat

Dijous 4/07 – 21 h
El Poble Espanyol

Divendres 5/07 – 18 h
Museu Europeu d’Art Modern

Dimarts 9/07 – 19 h
Ateneu l’Harmonia (Recinte Fabra i Coats)

Dijous 11/07 – 21 h
El Poble Espanyol

CONCERTS SOCIALS 

Dilluns 8/07
CRI Can Planas

Dimarts 9/07
Hospital Vall d’Hebron

Dimecres 10/07
Centre Salut Mental Benito Menni de Sant Boi

Concert 10è Aniversari Escola de Blues amb “Big Mama Montse & Iratxe” i JAM SESSION FESTIVAL

Cicle “Nits de blues al Poble Espanyol” amb The Traitors

Concert de Marc Ferrer Trio Feat. Marian Barahona & Paul Evans

Conferència: “De la plantació al guetto: Un viatje per la història del Blues” a càrrec de Manolo López Poy i l’acompanyament a la guitarra de Marin J. Merino

Cicle «Nits de blues al Poble Espanyol» amb The Red & The Rotten

Concert social a càrrec dels alumnes de l’Escola de Blues de Barcelona

Concert social a càrrec de Big Mama Montse

Concert social a càrrec dels alumnes de l’Escola de Blues de Barcelona

L’esperit del Festival de Blues de Barcelona, un festival obert a la ciutat