Borja Sitjà assumirà la direcció artística del Teatre Romea, juntament amb la de BIT, i Tania Brenlle serà la nova directora artística de La Villarroel.

Dilluns 25 de novembre

Us informem que avui Daniel Martínez, president de Grup Focus, ha anunciat els canvis que a partir de la temporada vinent es produiran en les direccions artístiques dels teatres Romea i La Villarroel, com a conseqüència de la finalització del contracte que lligava a Julio Manrique a la direcció artística del Teatre Romea.

Borja Sitjà assumirà la direcció artística del Teatre Romea, juntament amb la de BIT, i Tania Brenlle serà la nova directora artística de La Villarroel.

Aquestes nomenaments seran oficials a partir de l’1 de gener de 2014.

BORJA SITJÀ (Barcelona, 1957)
image005

Inicia el recorregut de la seva carrera professional al Festival Internacional de Sitges i des d’aleshores s’ha mantingut vinculat al món de l’alta gestió artística. Des que el 1982 assumís la direcció del gabinet del Director de Teatres Nacionals al Ministeri de Cultura espanyol, passant més tard a formar part de l’equip de Lluís Pasqual al CDN-Teatro María Guerrero de Madrid fins al 1989, i essent nomenat, el 1990, Director de programació de l’Odéon-Théâtre de l’Europe de París (càrrec que va ocupar durant sis anys), els càrrecs d’assessoria artística se succeeixen i el 1994 és nomenat membre del Consell Assessor de la Biennal de Venècia i Director Artístic del Parc i Grande Halle de la Villette de París. El 1996, i durant quatre anys, assumeix les funcions de Director Artístic del mateix Odéon-Théâtre de l’Europe de París. L’any 1999, el Teatre Nacional de Catalunya el nomena Conseller artístic internacional. L’any 2000 va assumir la direcció del Festival Internacional Barcelona-Grec; el 2001 es va encarregar de la direcció artística del Fòrum Universal de les Cultures de Barcelona 2004, funció que compaginaria amb la direcció del Festival Internacional Barcelona-Grec, fins que al 2006 és nomenat director de creació de l’Institut Ramon Llull.

És Gerent de Barcelona Internacional Teatre (BIT) des de la seva creació el juliol de 2011. És autor de diverses traduccions i adaptacions al francès, l’italià i l’anglès. Des de l’any 2000 és Oficial de l’Ordre de les Arts i les Lletres de la República Francesa. Des de gener de 2013 és director artístic de La Villarroel.

TANIA BRENLLE (Madrid, 1971)

image003

Actualment és la directora del Departament de Teatres en la Divisió de Continguts de Grup Focus. Destaca la seva trajectòria internacional al capdavant de les produccions executives del Teatre Romea en l’època de Calixto Bieito (La vida es sueño, La ópera de cuatro cuartos, Peer Gynt, Plataforma, Tirant lo Blanc…). També la seva tasca com a productora executiva en diferents festivals internacionals com el Festival Internacional d’Edimburg, Cervantino de Guanajuato de Mèxic, Festival internacional de Bergen, Oslo, París, Hèlsinki, Caracas, Bogotà…etc, i dels festivals espanyols, Festival internacional de Teatro Clásico de Mérida.

És Professora del màster de Gestió Cultural en la Universitat de Valencia.