¡Chakapum!’, el musical rumbero d’El Terrat des de el 8 de maig Teatre Victòria¡Chakapum!’, el musical rumbero d’El Terrat, torna a Barcelona després de fer temporada a Madrid i altres escenaris del territori espanyol

L’espectacle es podrà veure al Teatre Victòria de Barcelona des del 8 de maig i durant un mes

‘¡Chakapum!’ està protagonitzat pel músic i actor Litus, amb el text de Joan Grau i la direcció de Xènia Reguant
 
Les entrades estan a la venda al portal [https://www.teatrevictoria.com/es/cartelera/c/129_chakapum.html]
 

Fotografia © Èric Pàmies

Barcelona tornarà a acollir aquesta primavera el musical ‘¡Chakapum!’, produït per El Terrat i estrenat al teatre Tívoli l’estiu passat. L’espectacle arriba després de fer temporada a Madrid, al Gran Teatro Caixabank Príncipe Pío, i de fer parada a municipis com Viladecans, Barberà del Vallès i Villanueva de la Serena.

El musical protagonitzat pel músic i actor Litus, acompanyat d’una magnífica banda en directe i un repartiment de luxe, amb text de Joan Grau -guionista històric d’El Terrat- i direcció de Xènia Reguant, es veurà en aquesta ocasió al Teatre Victòria a partir del 8 i fins al 28 de maig. Les entrades per les noves funcions ja estan a la venda a la pàgina web del Victòria.

¡Chakapum!’ és un concert, una obra de teatre, una comèdia i una realitat mostrada sense filtres. L’espectacle és la història del seu protagonista, Litus, i de la rumba catalana. El musical fusiona rock i rumba sense prejudicis, amb dansa i música en directe. Un espectacle ple de vida i diversió en el que el públic surt al carrer ballant a ritme de rumba.

Per a la Xènia Reguant, directora de l’espectacle, ‘¡Chakapum!’ és a més “una declaració d’amor a la professió, als artistes, als valents i valentes que perseveren en aquesta feina tan inestable però alhora tan plena d’aprenentatges i de sentits vitals. És l’alegria de viure, el llegat d’una cultura a la que tenim tant a agrair, amb la que estem en deute per posar música al relat de la nostra història, de la nostra comunitat, de la nostra identitat cultural. Estem feliços de poder compartir un altre cop amb tothom la nostra festa, la nostra celebració de la vida, de la professió, de les històries silenciades i de la rumba catalana.”

Aquest muntatge és també un dels projectes més personals de Litus, cantant de La Banda de Late Motiv i un dels integrants de l’exitós muntatge teatral Lehman Trilogy. El musical es desplega a partir d’un record d’infància de Litus i es converteix en un viatge emocional molt personal, ple de contratemps i que el portarà a Cuba amb una posada en escena sorprenent. Amb la direcció musical de Pablo Novoa (membre de ‘Golpes Bajos’ i ‘Mastretta’, i líder de la banda de ‘Late Motiv’), compta amb una partitura que reinventa èxits de Peret, Gato Pérez o Los Amaya.

Segons Litus, el protagonista de la història, “¡Chakapum!” és sense dubte l’experiència més catàrtica que ha viscut com artista. L’alegria inherent de la rumba barrejada amb la tendresa dels seus records d’infantesa l’emocionen funció rere funció. “Estic gaudint de cada cop de ventilador a la meva guitarra. Us convido a la millor de les festes en les que he estat mai. I això que he estat a moltes….”

L’espectacle disposa de videoprojeccions creades en col·laboració amb l’artista Mürfila, que inclouen imatges de grans referents de la rumba i altres de la vida real de Litus. Unes projeccions que ajuden a explicar aquest viatge i a potenciar la icònica de la rumba.
En l’àmbit escenogràfic, Jose Novoa ha volgut crear un lloc mental i sentimental on redibuixar records: una sobretaula familiar, un mercat amb “mucha moda”, una barca en el mar o un terrat del raval… Un paper en blanc, un llenç i un pentagrama. Un plató, una sala de concerts i un teatre. Tot en un camí que es dibuixa al caminar-hi.

L’elenc conserva els principals protagonistes amb la incorporació de Miguel Ángel Sánchez, que ja s’està preparant per a la reestrena.
 
ELENC
Encarni Sánchez
Litus
Miguel Ángel Sánchez
Marta Tomasa
Ricard Boyle
Toni Viñals
BANDA
Cantant: Litus
Guitarra: Pablo Novoa
Trompeta i teclat: Josué García
Bateria i percussions: Madelin Espinosa
Guitarra rumbera: Roger Lozano
Baix i contrabaix: Josep M Virgili
FITXA TÈCNICA
Direcció: Xènia Reguant
Autoria: Joan Grau
Direcció creativa El Terrat: David Lillo
Direcció musical: Pablo Novoa
Coordinació musical: Litus
Ajudantia de direcció: Miquel Malirach
Coreografia i moviment escènic: Bea Vergés
Producció executiva: Mercè Puy
Producció: Rosa Domingo
Regidoria: Ana Guarnizo
Disseny d’escenografia: Jose Novoa
Disseny de vestuari: Laia Cambrils
Disseny de so i direcció tècnica: Eudald Gili
Assistent de direcció tècnica: Rosa Domingo
Audiovisuals: Mar Orfila
Comunicació: Meritxell Abril, Andrea Calbet, Gemma Saperas
Comunicació digital: Mia Font
Disseny del cartell: Estudio Javier Jaén
Distribució: Sarah Martinez
Fotografies: David Ruano, Èric Pàmies
 
Durada: 1 hora 50 minuts
PER A TOTS ELS PÚBLICS / ESPECTACLE EN CATALÀ I CASTELLÀ