Concerts de petit format als Jardins del Teatre Grec de Montjuïc del 2 al 30 de juliol (entrada lliure)

concireto_peque_panorama1

 

 

 

 

 

 

 

Concerts de petit format als Jardins del Teatre Grec de Montjuïc

Data d’inici
02/07
Data de finalització
30/07
Espai
Teatre Grec
Horari
20 h
Preu
Entrada lliure.
Aforament limitat

#ConcertsJardins

Algunes de les veus més noves del panorama musical català protagonitzen un seguit de concerts de petit format als Jardins del Teatre Grec que serviran de preludi a les diferents propostes de teatre, dansa o música que es podran veure al recinte de Montjuïc. Un tast de l’escena musical emergent.

Dijous 2 de juliol
(Coincidint amb les representacions de Vorònia, de La Veronal)
Joan Rovira
Una de les sorpreses més agradables d’aquesta temporada és aquest artista nascut a les terres de l’Ebre que ha triomfat al YouTube amb la versió del clàssic de Sting Englishman in New York. La seva música beu de la quotidianitat d’unes històries viscudes en primera persona.

Dimecres 8 de juliol
(Coincidint amb el concert de Joan Manuel Serrat)
Halldór Mar
Aquest cantautor folk va néixer a Reykjavík, ha participat en infinitat de projectes com el grup Wiggum i ha conegut la popularitat gràcies a les seves versions de clàssics de la nova cançó catalana. L’any 2014 va publicar Winds, deu cançons populars catalanes cantades en anglès que ara podrem escoltar en viu.

Dijous 9 de juliol
(Coincidint amb el concert d’Ismael Serrano)
Senior
Els valencians Senior i el Cor Brutal imprimeixen als seus textos i les seves melodies d’un grau d’intel·ligència poc freqüent. El seu darrer treball, El poder del voler (Millor Disc de 2014 segons la crítica de la revista Enderrock) és ple d’aquelles cançons rodones que tant bé sap fer Senior. Aquesta nit l’escoltarem en solitari en un concert íntim i introspectiu.

Dijous 16 de juliol
(Coincidint amb les representacions d’Amor i Shakespeare)
Esther Condal
Autora d’un disc, Home, que barreja el jazz i el pop britànic, Esther Condal té una de les veus més elegants de l’escena musical actual. La seva passió per Tom Waits, Jeff Buckley o The Smiths, combinada amb una tècnica elaborada en el jazz, la fan única, en gran format o cantant a cau d’orella.

Divendres 17 de juliol
(Coincidint amb les representacions d’Amor i Shakespeare)
Solà & Estella
Albert Solà i Sergi Estella són dos joves compositors del Vallès amb un projecte de folk nord-americà que ja ha despertat l’interès de la crítica. Solà ha publicat recentment el segon disc en solitari i Sergi Estella canta amb el grup Empty Cage (guanyadors del Sona 9 del 2013). Plegats, interpreten un repertori de clàssics del folk americà amb una compenetració i una qualitat envejables.

Dissabte 18 de juliol
(Coincidint amb les representacions d’Amor i Shakespeare)
Clara Andrés
Entrelínies és el disc que ha editat enguany l’artista valenciana Clara Andrés, un treball ple de cançons interpretades des de la fragilitat i una timidesa aparent que li donen un encant afegit. Per escoltar en distàncies curtes i no perdre’s cap dels detalls que amaga la seva poesia.

Diumenge 19 de juliol
(Coincidint amb les representacions d’Amor i Shakespeare)
Fred i Son
El pop elegant i captivador de Fred i Son sempre mereix les millors critiques. Va tornar a passar amb el darrer EP, El carter, publicat el desembre passat, una lliçó de pop sense lligams comercials a càrrec d’un duet (Elisenda Daura i Xavi Rosés) convertit en quartet amb la incorporació de Xesc Cabot i Cristian Pallejà.

Dissabte 25 de juliol
(Coincidint amb les representacions de Ninet’InfernO)
Judit Neddermann
Una de les veus més sol·licitades del panorama musical català, que hem pogut escoltar col·laborant amb artistes i formacions que van de Coetus, Clara Peya o La Gramophone Allstars al Quartet Brossa. En el seu concert als Jardins del Grec, però, sonaran les cançons d’estil pop-folk del seu primer disc publicat en solitari, Tot el que he vist.

Dilluns 27 de juliol
(Coincidint amb les representacions d’Il n’est pas encore minuit, de la Compagnie XY)
Xarim Aresté
Vam descobrir la guitarra de Xarim Aresté al capdavant dels Very Pomelo, però també va ser el guitarrista de suport en el retorn dels Sopa de Cabra i company de viatge en la darrera gira de Gerard Quintana, amb qui va signar el disc Tothom ho sap. Ara porta el seu rock personalíssim als Jardins del Grec per interpretar els temes d’un nou treball en solitari que acaba d’editar, La rosada.

Dimarts 28 de juliol
(Coincidint amb les representacions d’Il n’est pas encore minuit, de la Compagnie XY)
Coriolà
Finalistes del concurs Sona 9 2012, aquests músics del Maresme van captivar d’entrada Miqui Puig, que els va produir el primer disc. Després han sabut seduir també el públic català amb el seu pop-rock entremaliat, des de grans escenaris… o en distancies tan curtes com les que es trobaran als Jardins del Teatre Grec.

Dimecres 29 de juliol
(Coincidint amb les representacions de Nit de Tango)
Yacine & The Oriental Groove
Infatigable, Yacine Belahcene reinventa constantment les seves propostes artístiques, fruit de la seva passió per descobrir coses noves i acumular experiències. Després de Cheb Balowski, Nour o Detotarrel, a Yacine & The Oriental Groove continua tenint ben presents els sons del Magreb.

Dijous 30 de juliol
Carla
(Coincidint amb el concert d’Els Amics de les Arts)
Aquesta jove vigatana proposa un pop basat en els sintetitzadors, en unes veus d’arrel soul i també en un dream pop a voltes intimista i a voltes sorollós. Una de les grans descobertes d’enguany.