El Dia més Curt (del 18 al 21 de desembre)

EDMC15banner-web
El Dia més Curt

Coincidint amb el solstici d’hivern arriba la Festa del Curtmetratge, amb una programació internacional diversa i gratuïta, que s’estén des del 18 al 21 de desembre

Autor: Barcelona Cultura

En defensa del format de curtmetratge, el festival el Dia més Curt es postula com la gran plataforma de difusió del cinema breu a Barcelona ia Catalunya, potenciant el paper del curtmetratge en el sector de la indústria audiovisual.

En la seva 3a edició, la Festa del Curtmetratge amplia la seva programació a quatre dies, del 18 al 21 de desembre, i arriba a tot Catalunya, les Illes Balears i Andorra. A més, el festival accentua el seu focus en el món educatiu, organitzant projeccions a diverses escoles i instituts.

Coincidint amb la celebració de The Short Film Day, que es celebra a una desena de països, el festival es reivindica a través d’una programació d’alt nivell i palmarès internacional, que conjuga quatre dies de projeccions a la ciutat, a les seus del CCCB , Cinemes Girona i Espai 30, més un programa divers repartit en cineclubs de diverses localitats: Almenara, Badalona, ​​Castellar del Vallès, Figueres, Igualada, Inca, la Seu d’Urgell, Lloret de Mar, l’Hospitalet, Palma de Mallorca, Premià de Mar, Reus, Ribes de Fresser, Sagunt, Sant Pol de Mar i Vic.

Seguint la línia de les edicions precedents, el Dia més Curt presenta cinc seccions que abasten un públic de totes les edats: Perles, una retrospectiva dedicada a les joies oblidades del curtmetratge de culte; Curt.cat, una selecció dels curts fets a Catalunya, en versió original catalana; En família, curtmetratges per gaudir en família i estimular la creativitat dels més petits; Entre col·legues, les propostes més avantguardistes del panorama internacional, per inspirar les futures generacions de cineastes; i la ja tradicional Nit bandarra amb sessions golfes, només per a adults.

La sessió més gamberra i desinhibida del Dia més Curt és la Nit Bandarra. Una nit per a públic adult on abunda el sexe i l’humor, i que es celebra el 21 de desembre, el dia del solstici d’hivern. Aquest any, podrem veure obres com la sueca Kung Fury, de David Sandberg, on un policia viatja en el temps fins a la II Guerra Mundial per matar Hitler, Mouth Babies, de Lisa Duva i Katherine Nolfi, que narra la història de l’embaràs de una dona per via oral, i la franc-belga L’ours noir, que ens porta a una terrorífica estada al parc natural de l’ós negre, entre d’altres.

El dia més curt
Dies: 18 al 21 de desembre
Espais: a Barcelona, CCCB, Cinemes Girona i Espai 30
Preu: entrada gratuïta
Més informació clicant aquí
http://www.eldiamescurt.cat/#