El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, els espectacles amb més nominacions a la 21a edició dels Premis Butaca

El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, els espectacles amb més nominacions a la 21a edició dels Premis Butaca

DSCN5782

 

 

 

 

 

Avui s’ha celebrat la Festa Estrella Damm – Nominats Premis Butaca 2015, on s’han anunciat els nominats dels premis que reconeixen, per votació popular, les millors produccions escèniques vistes al nostre país en la darrera temporada.

30 produccions i 80 professionals han estat nominats en aquesta emblemàtica edició.

S’obre ara el període de votacions, que es realitza exclusivament mitjançant la web www.premisbutaca.cat fins al 16 de novembre.

La gala de lliurament dels guardons se celebrarà al Teatre Principal el dilluns 23 de novembre.

Barcelona, 13 d’octubre de 2015. Els Premis Butaca de Teatre de Catalunya obren avui les seves votacions per tal de decidir quines han estat les millors produccions escèniques i els artistes nominats del nostre país la darrera temporada. Es pot votar a través de la seva web www.premisbutaca.cat, fins al pròxim dimecres 16 de novembre.

Per sisè any consecutiu, aquests guardons es lliuraran a Barcelona. En aquesta ocasió, serà al Teatre Principal (Les Rambles, 27. Barcelona), on el dilluns 23 de novembre es farà la gala de lliurament, que cada any reuneix a la majoria de professionals del sector. Enguany els guardons de teatre per excel·lència de Catalunya inclouen 19 categories.

Les nominacions

El Rei Lear i El curiós incident del gos a mitjanit, ambdós muntatges del Teatre Lliure, amb vuit nominacions, lideren el rànquing dels espectacles més nominats. Per sota es troben, amb sis nominacions, L’art de la comèdia (TNC), Una giornata particolare (La Perla 29) amb cinc i La Partida (Teatre Romea/Grec’14) amb quatre nominacions.

Els nominats a millor muntatge teatral són El Rei Lear (Teatre Lliure), L’art de la comèdia (TNC), La Partida (Teatre Romea/Grec’14) , El President (TNC, Temporada Alta, El Canal), El curiós incident del gos de mitjanit (Teatre Lliure) i Una giornata particolare (La Perla 29)

Com a millor actor, estan nominats Pol López per El curiós incident del gos de mitjanit Lluís Homar per Terra Baixa, Francesc Orella, per El President, Joan Carreras per L’art de la comèdia i Pablo Derqui per Una giornata particolare. Pel que fa a les actrius, les nominades a millor paper protagonista són Núria Espert per El rei Lear, Rosa Renom per El president, Sílvia Bel per Vells temps, Mercè Arànega per L’alè de la vida i Clara Segura per Una giornata particolare.

En la categoria de muntatge de petit format, els nominats són El Llarg dinar de Nadal (La Ruta 40), Tortugues (Flyhard Produccions), Vells Temps (Sala Beckett/Grec’14), L’alè de la vida (Q-Ars Teatre/Velvet Events), La gavina (Teatre Akadèmia/Eix 49).

Flor de Nit – El Cabaret (Gataro-Almeria Teatre), Mares i filles (Bohèmia’s), Per sobre de totes les coses (Teatre Gaudí), A la burgesa (Think Big) estan nominats com a millor musical. I en la categoria de dansa, els nominats són Sin Baile no hay paraíso (direcció Pere Faura), Torobaka (direcció Akram Khan i Israel Galván), Islàndia (direcció Marcos Morau) i Caída libre (direcció Sharon Fridman).