El violoncel·lista Asier Polo obrirà el 30 de gener la temporada del desè aniversari de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música

production_detailDissabte 30 de gener · 20.30 h · Sala de Concerts · Palau de la Música Catalana

El violoncel·lista Asier Polo obrirà el 30 de gener la temporada del desè aniversari de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona oferirà sis concerts al Palau de la Música Catalana amb motiu de la celebració del seu desè aniversari, en la que serà la seva quarta temporada consecutiva de producció pròpia a Barcelona. Amb el violoncel·lista basc Asier Polo com a solista, l’OCM donarà el tret de sortida a la seva temporada de concerts el proper dissabte, 30 de gener, a les 20.30 h, a la Sala de concerts, sota la batuta de Tomàs Grau, interpretant el Concert per a violoncel i orquestra del compositor anglès Edward Elgar. Completa el programa la Simfonia núm. 3, op. 97, ‘Renena’ de Schumann. Polo i l’OCM presentaran d’aquesta manera al Palau el programa que hauran interpretat just un dia abans, el divendres 29 de gener, al Teatre Tarragona i que diumenge 31 de gener s’escoltarà a l’Auditori de l’Hospitalet de l’Infant.

D’entre les propostes que la formació orquestral portarà al Palau, destaquen la invitació a solistes amb una forta presència a l’escena internacional, com són les veus de la soprano Núria Rial (que repeteix col·laboració amb l’orquestra) o el baríton de Tarragona Àngel Òdena, ambdós protagonistes del concert especial d’aniversari que tindrà lloc el proper 6 de març, a la Sala de concerts, i on el conjunt que dirigeix Tomàs Grau abordarà l’obra amb la qual es presentava al públic fa una dècada: el Rèquiem de Gabriel Fauré.

El preu de les entrades és de 25€ i 20€ en el cas de la Sala de Concerts i de 15€ en el cas del Petit Palau, a excepció del concert especial d’aniversari (35€ i 25€). Consulteu descomptes i abonaments a través del web del Palau de la Música Catalana: http://www.palaumusica.cat

IVa temporada de l’Orquestra Camera Musicae al Palau de la Música Catalana

CONCERT NÚMERO 1: L’OCM i EL VIOLONCEL D’ASIER POLO

DIA DEL CONCERT: dissabte, 30 de gener de 2016

HORA: 20.30 h

SALA: Sala de concerts

DURADA: 100 minuts (amb pausa)

PROGRAMA:

E. Elgar: Concert per a violoncel i orquestra

R. Schumann: Simfonia núm. 3, op. 97, ‘Renana’

Asier Polo, violoncel

Tomàs Grau, director

CONCERT NÚMERO 2: LA MORT I LA DONZELLA

DIA DEL CONCERT: divendres, 26 de febrer de 2016

HORA: 20.30 h

SALA: Petit Palau

DURADA: 90 minuts (amb pausa)

PROGRAMA:

F. Schubert: La Mort i la Donzella

B. Bartók: Divertimento op. BB118 per a orquestra de corda

Jordi Mora, director

CONCERT NÚMERO 3: EL RÈQUIEM DE FAURÉ i 4a DE TXAIKOVSKI

DIA DEL CONCERT: diumenge, 6 de març de 2016

HORA: 18.00 h

SALA: Sala de concerts

DURADA: 100 minuts (amb pausa)

PROGRAMA:

G. Fauré: Rèquiem

P. Txaikovski: Simfonia núm. 4, op. 36

Núria Rial i Àngel Òdena, solistes

Cor Jove de l’Orfeó Català

Tomàs Grau, director

CONCERT NÚMERO 4: LA MÚSICA AQUÀTICA VISTA PER MASSIMO SPADANO

DIA DEL CONCERT: divendres, 15 d’abril de 2016

HORA: 20.30 h

SALA: Sala de concerts

DURADA: 95 minuts (amb pausa)

PROGRAMA:

G. F. Händel: Música aquàtica

J. Haydn: La passione

W. A. Mozart: Concert per a violí i orquestra núm. 1

Massimo Spadano, violí solista i director

CONCERT NÚMERO 5: 125è ANIVERSARI DE L’ORFEÓ CATALÀ (CONCERT EXTRAORDINARI · FORA D’ABONAMENT · CICLE CORAL ORFEÓ CATALÀ)

DIA DEL CONCERT: diumenge, 8 de maig de 2016

HORA: 18.00 h

SALA: Sala de concerts

DURADA: 110 minuts (amb pausa)

PROGRAMA:

J. Vila i Casañas: Te Deum

J. Vila i Casañas: El mirador

J. Vila i Casañas: Veni Creator Spiritus (estrena)

Marta Mathéu, soprano

Gemma Coma-Alabert, mezzosoprano

Joan Cabero, tenor

Josep-Ramon Olivé, baix

Orfeó Català

Orquestra Camera Musicae

Josep Vila i Casañas, director

CONCERT NÚMERO 6: METAMORFOSIS

DIA DEL CONCERT: divendres, 20 de maig de 2016

HORA: 20.30 h

SALA: Petit Palau

DURADA: 82 minuts (amb pausa)

PREUS PER ZONES: 15€ (preu únic)

M. Gil-Inglada: La Nit dels Dips (estrena)

C. Nielsen: Concert per a clarinet

R. Strauss: Metamorfosis

Miquel Ramos, clarinet solista

José Rafael Pascual-Vilaplana, director

DESCOMPTES I PROMOCIONS:

Abonaments de 5 concerts (excepte el Concert núm. 5 – extraordinari, fora d’abonament)

80€ / 66€ (30% de descompte)

Descomptes i promocions

30% de descompte per als socis del Club Tr3sC

25% de descompte per a: estudiants, socis de Joventuts Musicals, Òmnium Cultural i Revista Musical Catalana, jubilats i aturats

Sobre l’OCM

L’Orquestra Camera Musicae (OCM) de Tarragona, fundada l’any 2006, va néixer en el marc de la companyia d’òpera del mateix nom amb l’objectiu de participar en les seves representacions operístiques. El setembre de 2007 es va presentar al públic en solitari.

D’ençà de la temporada 2008-09, l’OCM organitza la seva pròpia temporada de concerts, amb caràcter estable, on compagina el repertori clàssic amb la descoberta de noves obres i de nous compositors. L’Orquestra va iniciar la temporada 2009-2010 el seu projecte de residència a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell, vigent en l’actualitat.

L’OCM ha gaudit d’una gran rebuda per part del públic i ha estat seleccionada per participar en cites de la importància del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell, el San Miguel Mas i Mas Festival, el Festival de Música de Llívia, el Festival Interludi de Calonge o el Festival de Rialp, entre d’altres. Així mateix ha actuat en sales de concert com L’Auditori de Barcelona, l’Auditorio Nacional de Madrid i el Palau de la Música Catalana, on produeix la seva pròpia temporada de concerts d’ençà de la temporada 2012-2013. Recentment ha realitzat una gira de concerts per diferents ciutats d’Alemanya, Txèquia i Suïssa.

De manera paral·lela a la seva activitat concertística, l’OCM ha enregistrat els discs Mediterráneo, Un conte de Nadal i De Catalunya al món i prepara l’enregistrament de l’òpera Alba Eterna, del pianista i compositor Albert Guinovart.

Des del seu inici, Tomàs Grau n’és el director titular i artístic, i des de la temporada de concerts 2014-15, Jordi Mora és el principal director convidat de la formació.

L’Orquestra Camera Musicae compta amb el suport de l’Institut Català de les Empreses Culturals i de la Diputació de Tarragona, el patrocini de Repsol i de la Fundació Privada Mútua Catalana i la col·laboració de Munich Sports. És membre de l’Associació Catalana d’Orquestres Professionals.

www.orquestracameramusicae.com