Teatro

EMISSIÓ DEL DOCUMENTAL ROMEA 150 ANYS EN EXCLUSIVA PER TVC (23 de novembre)

1452033_656484354403727_1146461104_n

El documental produït per Focus Audiovisuals en coproducció amb TVC, RTVE i Scenic Rights, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, l’ Institut Català d’Empreses Culturals, Romea SA i la Filmoteca de Catalunya, s’emet per primera vegada demà

dissabte 23 de Novembre a les 22.25h pel Canal 33

Història viva de la nostra ciutat, un teatre necessari: Romea 150 anys

El documental «ROMEA 150 ANYS» arriba a la televisió per mostrar al gran públic les entranyes del mític teatre i explicar la seva història, lligada a la ciutat de Barcelona i, encara més, al barri del Raval. El documental, dirigit per Maria Gorgues, es podrà veure al Canal 33 aquest cap de setmana, concretament dissabte 23 a les 22.25h.

La creació d’aquesta pel·lícula entra dintre el marc de celebració del 150è aniversari del Teatre Romea. 150 anys que es concentren en 52 minuts d’imatges espectaculars i testimonis de personalitats que han marcat la història d’aquesta sala emblemàtica del carrer Hospital.

“Romea, 150 anys” és un documental en el qual el teatre és el personatge central. Caminarem per les entranyes i les històries de la sala a través de testimonis com Carme Contreras, Josep Manuel Canals, Teresa Cunillé o Hermann Bonnín, entre d’altres. El Romea i la seva vinculació a la ciutat de Barcelona permetran explicar el passat del local centenari fent-ho des del present, ja que el lligam i la implicació entre ambdós persisteix. Seran les vicissituds d’un protagonista, el Romea, i les raons que l’han ajudat a sobreviure, al servei de la narració històrica d’un teatre, d’un barri, d’una ciutat i d’una societat.

El film es va presentar oficialment el passat 11 de novembre a la Filmoteca de Catalunya, amb una estrena exclusiva que va comptar amb nombroses personalitats del teatre i la cultura del nostre país.