Escena Poblenou celebra 18 anys ‘fent pinya’ per la creació compromesa · Del 16 al 20 d’octubre (Barcelona)

Escena Poblenou celebra 18 anys ‘fent pinya’ per la creació compromesa
Del 16 al 20 d’octubre el Festival Escena Poblenou celebra la seva 18a edició sota el lema Fem Pinya, per reivindicar el seu compromís amb les arts escèniques, les dones creadores i la cultura. 

En aquesta edició es presentaran tres coproduccions, dues d’elles realitzades per primera vegada amb el Teatre Nacional de Catalunya i amb el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències.

Escena Poblenou es consolida com a punt de trobada anual de referència entre noves creacions, professionals i públic.

La 18a edició del Festival Escena Poblenou tindrà lloc del 16 al 20 d’octubre en diferents espais i equipaments del Poblenou i la ciutat de Barcelona. Amb una programació atrevida i compromesa, el Festival convidarà al públic a despertar el seu esperit crític, reflexiu i festiu.

Aquest 2019 Escena Poblenou arriba a la majoria d’edat i celebra 18 anys de compromís i suport a les arts escèniques multidisciplinàries. Com diu la mateixa Ada Vilaró, directora del festival: «Fem Pinya per obrir noves possibilitats i ser a prop del risc i del compromís. Fem Pinya per millorar les condicions de totes i tots els professionals que ens dediquem i estimem l’escena i la cultura. Fem pinya per una escena on les dones i el pensament feminista siguem referents i obrim finestres, portes i silencis. Públic, fem pinya! Per una escena no elitista, on totes i tots hi podem accedir”.

La programació d’aquest any comptarà amb 15 espectacles, dels quals tres en són coproduccions. Una d’elles és Habitació 1: Ultima Thule d’HOTEL – Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES. Una coproducció amb el Teatre Nacional de Catalunya que serà, a més, l’espectacle inaugural. La segona coproducció serà amb Can Felipa amb l’espectacle K.O. Los Figurantes de la companyia Ça Marche. Finalment, la tercera coproducció, sobre la qual donarem més informació més endavant, serà amb el Festival TNT – Terrassa Noves Tendències.

A part de la programació artística, també es proposaran diferents activitats. Es repetirà com en les anteriors edicions amb els espais de diàleg al carrer al voltant de la visibilitat de les dones creadores i el pensament feminista i, com a novetat, es presentarà un programa dirigit al públic familiar dedicat als drets dels infants.

Amb la seva seu principal al Centre Cívic Can Felipa, el Festival se celebrarà en d’altres equipaments propers, com la Sala Beckett, el Centre Moral i Cultural del Poblenou, així com en diferents carrers i places del Poblenou, i al Teatre Nacional de Catalunya.

Alguns dels espectacles que protagonitzaran el festival de creació contemporània d’enguany són:

AVANÇAMENT DE PROGRAMACIÓ

Habitació 1: Ultima Thule, HOTEL – Col·lectiu Escènic i ATRESBANDES
Fruit d’una coproducció entre el festival i el TNC, aquest espectacle proposa un viatge oníric per diferents regions de l’inconscient que superposades volen dibuixar pulsions tan humanes com el sentiment de culpa. Un treball de negatius, en què el que defineix una persona és, justament, allò que no ha fet o no farà mai.

Under the PelucasCia. Dejabugo
Judit Martin i Emma Bassas són Dejabugo, una companyia que ha format part del Festival des dels inicis i que ara torna per estrenar la seva darrera peça. Un xou ple  d’esquetxos on es veuran confessions reals de gent real, 8 bessones que canten, iaies que expliquen acudits políticament incorrectes, monyos parlants, cadells virtuals, pallasses amb problemes seriosos, un gran concurs sorpresa i molt més.

K.O. Los FigurantesÇa Marche
Projecte finalista de la convocatòria ‘Al meu barri fan performances’, organitzada conjuntament amb els programes d’Arts Visuals i Arts Escèniques del Centre Cívic Can Felipa. Investiguen els límits en les arts escèniques, i un treball amb intèrprets no professionals (col·lectius del barri del Poblenou), que defineixen el seu segell propi.

Anarchy, Societat Doctor Alonso
Estrenat al 2016, Escena Poblenou torna a programar aquest aclamat espectacle sobre l’ordre, el caos, el poder i l’anarquia, protagonitzat per Semolinika Tomic que realitza un treball escènic excepcional.

Com en els darrers anys, Escena Poblenou presenta el projecte Embrions amb les noves propostes en estat de gestació de creadors i creadores professionals. Aquesta iniciativa, que ja arriba a la seva 6a edició, dona suport a projectes artístics de creació emergent amb l’objectiu que els artistes puguin mostrar la seva idea a representants de centres de creació i agents productors i programadors. Enguany, s’han triat els espectacles Col·lapse, de la companyia Biguette Ballasco, Síndrome Hang JonGE de Labuena Compañía, I AM (T) HERE de Pere Jou i Aurora Bauzà i PATA DE GALLO de companyia Estampades

Escena Poblenou és una trobada entre professionals i noves creacions que s’escampa durant cinc dies per diferents espais i equipaments del Poblenou. Destaca per tenir una programació amb diferents llenguatges escènics, basada no només en les estrenes sinó que recupera espectacles reveladors que s’han pogut veure molt poc per a posar-los a l’abast de tots els públics.

ESCENA POBLENOU

El Festival Escena Poblenou és un festival d’arts escèniques multidisciplinari, implicat amb el territori i amb la realitat social actual. Té la vocació de potenciar, visibilitzar i donar suport a creacions que contemplin nous llenguatges escènics, noves dramatúrgies, i noves formes de relació amb els públics. Compromès amb la cultura i la societat, genera diàleg amb els professionals, el públic, el barri i la ciutat, amb una mirada i projecció internacional.

Escena Poblenou és un viver de projectes escènics i culturals que es realitzen durant l’any, amb la complicitat de diversos equipaments i entitats, fidel a la seva voluntat de generar xarxes i vincles amb el sector i el territori.

El Festival rep el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de CatalunyaAjuntament de BarcelonaCentre Cívic Can Felipa, Institut d’Estudis Baleàrics i de la Conselleria de Culturaparticipació i Esports del Govern Balear. Treballa en col·laboració amb el Teatre Nacional de Catalunya, la Sala Beckett, el Festival TNT – Terrassa Noves TendènciesFiraTàrrega, el Centre Moral del Poblenou, la Fundació Ires i dels comerciants del barri del Poblenou.

FESTIVAL ESCENA POBLENOU

Del 16 al 20 d’octubre · Barcelona
www.escenapoblenou.com