ActividadesActualidad

La gran festa del teatre de titelles al carrer 18 i 19 de març

 

La gran festa del teatre de titelles al carrer 
arriba a la seva vuitena edició

 descarga (1)

  • El Poble Espanyol es converteix durant tot un cap de setmana en la capital del teatre de titelles amb una programació formada per 13 espectacles, una gran instal·lació participativa i més de 70 funcions en set escenaris diferents

 

  • Un any més, el festival reivindica la força dels carrers, places i jardins del recinte de Montjuïc com a espais escènics i ofereix propostes per a nens de totes les edats

 

 Dos gats de mida humana que viuen en una fàbrica de llana, un drac màgic, una nena que neix d’una bola de paper, un esquelet roquer, dos nens egoistes, tres porquets que tots coneixem i fins i tot Salvador Dalí… Aquests són només alguns dels personatges que es trobaran els dies 18 i 19 de març, al Poble Espanyol, per obrir les portes del seu món màgic a nens i grans en el marc del Festival de Titelles de Barcelona.

 

La força del teatre de carrer, en un entorn tranquil

 

Un total de 13 espectacles de companyies emergents o consolidades del nostre país –entre els quals 5 estrenes absolutes–integren la programació de la vuitena edició d’aquest certamen que continua reivindicant la màgia del teatre de titelles en totes les seves variants i per a totes les edats. Grans i petits podran gaudir de més de 70 funcions.      

 

El Festival de Titelles es consolida doncs com a activitat cultural per a famílies a Barcelona i, en la línia de les anteriors edicions, proposa una programació que pretén captivar nens i també adults i que dóna especial protagonisme al carrer com a espai escènic, traient el màxim profit del potencial arquitectònic del Poble Espanyol i del fet que està tancat al trànsit. En aquest cas són 7 espais diferents, la majoria a l’aire lliure, els que acolliran les diverses representacions.

 

L’espectacle Ombres que conten contes, estrena absoluta de la companyia El gecko con botas, donarà el tret de sortida al festival, que inclourà propostes de diverses tècniques: titelles de fil, de guant, de tija, de gran format, marote, ombres xineses i manipulació d’objectes.

 

La graella inclourà també les estrenes de Nòmada, de la companyia Pinotxo en bicicletaEl viatge dels tres porquets, de Titelles VergésCirc Llull, de Micro Troupe; i Music box, de Fadunito. Completen aquesta vuitena edició El Drac Màgic, de PamipipaWonderwool, de Bigolis TeatreCantarino, d’AlekosAntologia, de Jordi BertranPell d’ase, de Mercè FramisL’egoisme gegant, de Pengim PenjamMatito, de Matito Titelles; i El príncep feliç, de La Cuentista Teatre.

 

I com a novetat d’enguany, Cal Titella, un espai lúdic i de creació on els titelles i el públic conviuen i interaccionen. Es tracta d’una instal·lació de 300m3 amb 16 petits teatrets i més de 150 titelles que troba al Poble Espanyol la ubicació idònia per fer gaudir nens i no tan nens.

 

El teatre de titelles, tota una tradició al Poble Espanyol

 

Actualment, el Festival de Titelles de Barcelona és una de les poques propostes especialitzades en aquest gènere al nostre país. El fet que l’aculli i l’organitzi el Poble Espanyol té el seu origen en el fet que el recinte va acollir la Concentració de Titelles del Poble Espanyol l’any 1999. Anys més tard s’hi va celebrar la primera edició del Festival, que any a any es va consolidant com a proposta dirigida a públic familiar i a professionals del sector.

 

 

 

INFORMACIÓ PRÀCTICA:

 

Festival de Titelles de Barcelona – 8a edició

18 i 19 de març – Poble Espanyol de Barcelona

Preus: 14€ adult / 7€ (nens de 4 a 12 anys) / Gratuït per a menors de 4 anys i socis del Poble Espanyol

Venda d’entrades a taquilles del Poble Espanyol i promocions ja disponibles a www.poble-espanyol.com